Autor Wątek: Hobby  (Przeczytany 8486 razy)

Offline Rad!cal.87

• Daredevil
  • **
    • http://
Hobby
« dnia: Października 25, 2004, 09:24:37 pm »
nazwa mówi sama za siebie .. ale może nie ograniczajmy się do samego hobby .. pishcie tesh po prostu co lubicie robić, a czego nie :] .. oczywiscie jesli chcecie heh

[size=8]ps. mam nadzieje, ze tematu podobnego nie bylo, ja przynajmniej nie znalazlem, to sobie stworzyłem, a co!  :P [/size]
« Ostatnia zmiana: Października 25, 2004, 09:25:07 pm wysłana przez Rad!cal.87 »
bla

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
Hobby
« Odpowiedź #1 dnia: Października 25, 2004, 09:27:20 pm »
Hobby, granie w gry komputerowe. Przecież to jest nasze hobby i po to między innymi ta strona powstała. Podsumowując, całe te forum jest o naszym hobby.
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Selphie

• Daredevil
  • **
  • Yes, I'm your god.
    • There's no need to fear, Underdog is here!
Hobby
« Odpowiedź #2 dnia: Października 25, 2004, 09:52:17 pm »
dokladnie ;)
moje hobby.. hmm.. no cuz lubiem sluchac muzyki :P nie jest to jakies wyszukane hoby no ale ja serio muwie :)a tak to jeszcze lubiem malowac, jak na razie mi too niezbyt wychodzi, ale siem ucze  :rolleyes:  

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Hobby
« Odpowiedź #3 dnia: Października 25, 2004, 10:06:28 pm »
ogladanie filmów/anime - wiem że każdy ogląda, ale wg. moich kumpli, rodziny - nikt tyle co ja :D pozatym Magic the gathering, moja konsolka i moje zwierzęta, no i pozatym lubie komiksy<nie mangi - Xmeni rulez :F >

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Hobby
« Odpowiedź #4 dnia: Października 25, 2004, 11:45:34 pm »
jRPG... :P  i do tego Dating-sim games, H-Games, i ogólnie wszystko co z kompem związane... do tego jakaś dobra książka... "Boska Komedia" ostatnio... i muzyka ofkoz... Goth i Power metal ;) do tego wszystkiego dorzućmy anime...  
]

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Hobby
« Odpowiedź #5 dnia: Października 25, 2004, 11:48:10 pm »
Hm...jRPG, mangi/anime, kultura i język japoński, gry, muzyka i opieka nad zwierzakiem.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Hobby
« Odpowiedź #6 dnia: Października 26, 2004, 07:27:52 am »
qrwa ja to ejstem tak nieudany ze nie mam hobby :P alw niech bedzie hgranie na PC i p. nozna :F

Offline Tamaya

• Wanderer
    • http://www.tamaya.escarp.net
Hobby
« Odpowiedź #7 dnia: Października 26, 2004, 12:45:23 pm »
Mam wiele hobby, ale jak przychodzi je wymieniać to zwykle zaczynam zapominać co dokładnie podchodzi pod tą kategorię. No więc próbuję:

- Grać w gry najlepiej rpg obowiązkowo jak każdy tutaj. Ostatnio zaczęłam dwie i nie mam czasu skończyć. :grin:
- Tłumaczyć ulubione gry i robić na podstawie ich przejścia opowiadania. To taka sekretna mania zanim dorwałam się do internetu.
- Pisać własne opowiadania bądź fanfiki. To ostatnie dopiero zaczęło kiełkować, więc ciekawskich odsyłam na moją stronkę. :)
- Malować i patrzeć jaką to wywołuje burzę pośród krytyków. :) Kogo ciekawi moja przerażąjaca sztuka odsyłam na moją stronkę bądź do galerii squrezonu.
- Zgłębiać wiedzę tajemną,
- No i....... słuchać walkmana na huśtawce po zmroku, gdy wszyscy sąsiedzi śpią i nie widzą :D  

MarvelliX

• Gość
Hobby
« Odpowiedź #8 dnia: Października 26, 2004, 01:26:49 pm »
W tym wieku na chuśtawce i do tego bez chopa pod ręką O_o  nic dziwnego że sssię chowasz od sssąsiadów :P sssam bym się chował :)

eghemm
- parapsychologia XD
- obssserwowanie ludzkich zachowań wobec sztucznie wytworzonego środowissska :shifty: (czyli psychologia, antropologia :P )
- rysssunkowanie, kiedyś rzeźbienie w plassstelinie i ssskładanie figurek z kamyków (no co mam "kamienną piątkę" :P figurki w których każda odpowiada poszczególnemu żywiołowi i greckiej literze i jessst zmechanizowana :grin: )
- hakowanie gier i programów :D
- ossstatnio tworzenie emotów, tapet i siakiś grafik :P
O dziwo granie nie jessst moim hobby <_< choć lubie poznawać i wgłębiać się w fabułe jak gram...

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Hobby
« Odpowiedź #9 dnia: Października 26, 2004, 07:05:28 pm »
moje hobbi to: gry (a jak!), muzyka (scislej - SOAD), filmy, ksiazki, sport i to chyba na tyle :D
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Hobby
« Odpowiedź #10 dnia: Października 26, 2004, 08:05:35 pm »
hobby...
hobby to chyba takie coś co daje nam przyjemnośc i robimy to co pewien okres czasu... w takim razie moje hobby to masturbacja...

jednak moim głównym hobby jest muzyka, od roku w mojej głowie istnieje tylko japońska muzyka, kocham poprostu leżeć na łóżku i słuchać muzyki nie robić nic więcej...

Gry... ostatnimi czasy nie mam TV w pokoju więc bardzo żadko gram... ale to nadal moje hobby.. oglądam trailery, mówie o grach.. pisze... i ciągle o nich myśle

rysowanie... od dwóch lat już nie rysuje, ale iedyś bardzo to lubiałem...

manga & anime - czytam większość mang wydanych w naszym kraju, i czasami oglądam anime... ostatnimi czasy coraz częściej oglądam anime, jednak manga jest dla mnie lepszą formą rozrywki niż anime i daje mi więcej przyjemności...

Radical:
Nie ma jak założyć temat i samemu się nie wypowiedzieć ;)

P.S.
no cuz lubiem sluchac muzyki  nie jest to jakies wyszukane hoby no ale ja serio muwie
Selphie tu nie ma nic dziwnego... masz piękne hobby :)  
« Ostatnia zmiana: Października 26, 2004, 08:12:08 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Hobby
« Odpowiedź #11 dnia: Października 26, 2004, 08:36:53 pm »
Doobra... moja kolej:

- Największa moja pasja, czyli gry z pod godła Squaresoft i Square-Enix. Wiem... takie to typowe, ale niektórzy na 4um wolą inne gry np. Legecy of Kain, czy Gunso Suikoden... a ja uwielbiam wszystko (dobra... jest kilka wyjątków) co Square zrobiło.

- Anime... heh.. chodzący ze mnie sterotyp, co? Tak jak wszyscy tutaj uwielbiam tą gałąź kultury japońskiej. Ulubione serie to: "Jungle wa itsumo Hale nochi Guu", "Love Hina", "Naruto" and many many more

- Manga.... wiadomo.... ulubione pozycje: "Video Girl Ai" (miałem szczęście przeczytania całej po angielsku... gdzieś chyba to jeszcze mam na dysku...), "Naruto" (lepsze od anime... moim zdaniem przynajmniej) and many more

- Język japoński... uwielbiam ten język i jest to jedyny taki język, którego nauka sprawia mi prawdziwą przyjemność. Niestety... teraz muszę się uczyć sam, bo ciężko jest skołować inną naczycielkę (moja wróciła na Hokkaido U_U)

- RPG klasyczne.... ulubione systemy to Warhammer i Earthdawn (nigdy nie grałem, ale czytałem dużo). Należe do tych dziwnych erpegowców, którzy wolą być MG niż graczem (większość woli grać, z tego co widziałem), a jak mi to wychodzi mają okazje zobaczyć niektóre wybrane osoby z naszego 4um.

- Fantasy pod wszelką postacią... nietolertuję tylko komputerowych cRPG, które w moim odczuciu masakrują ten gatunek. Ulubieni pisarze to Terry Pratchet (ten człowiek to geniusz), Andrzej Sapkowski (zdaję z niego maturę ustną z polaka.. serio), Piers Anthony i J.R.R. Tolkien (chociaż nie tak jak tych wcześniej, ale cenię jego, jako ojca gatunku).

Offline Rad!cal.87

• Daredevil
  • **
Hobby
« Odpowiedź #12 dnia: Października 26, 2004, 10:59:04 pm »
Radical:
Nie ma jak założyć temat i samemu się nie wypowiedzieć ;)
ojej .. nieśmiały jestem i tyle, wstydzę się tak pierwshy, sam napisać hehe :P

a jush tak poważnie całkiem, choć nie do końca.. u mnie wygląda to mniej więcej tak :

hobby:

deska .. tylko że to takie hobby sezonowe :/  w zimę nie pojeżdżę ..
gitarka .. whystko zaczęło się u kumpla w wakacje, narazie własnej gitary nie mam, ale jush w piątek zakupuję sobie elektryka   :)  jush nie mogę się doczekać

lubiem:

słuchać muzyki .. jakiej? można zobaczyć w kulturze --> muzyka hehe
leżeć i nic nie robić .. fajna rzecz
leżeć i myśleć .. tesh fajna rzecz, ale wymaga pewnego wysiłku  ;)
obejrzeć sobie jakieś dobre anime lub przeczytać mangę ( aktualnie na moim biurku, tush pod moim nosem i przed moimi oczyma leży sobie 8 tomów chobits i czeka, żeby je przeczytać )
czasami w coś sobie zagrać, choć ostatnio straciłem jakoś zapał do gier
pewną Anię .. bardzo, a nawet baaardziej niż bardzo lubię  :rolleyes:
pewnie coś lub kogoś jeshcze by się znalazło, ale pamięć jush nie ta oO

nie lubiem:

wkuwać
wstawać rano
jeździć w zatłoczonym autobusie
nudy i monotoni
kiedy nie wiem co dalej napisać .. i dlatego jush skończę  <_<
« Ostatnia zmiana: Października 26, 2004, 11:02:55 pm wysłana przez Rad!cal.87 »
bla

Offline Tamaya

• Wanderer
Hobby
« Odpowiedź #13 dnia: Października 27, 2004, 12:08:27 pm »
W tym wieku na chuśtawce i do tego bez chopa pod ręką O_o  nic dziwnego że sssię chowasz od sssąsiadów :P sssam bym się chował :)
Ależ Marvell w minionych wiekach szanowane damy tak spędzały czas na świeżym powietrzu, tylko nie miały wtedy walkmanów z matalową muzyką. :)  To jedna z najlepszych metod medytacji polecam ci.
Pod moim domem jest wczasowy pensjonat "Celina", gdzie mój tata zbudował taką samą huśtawkę, więc zapraszam do Mszany, żebyś się przekonał co tracisz. :)  
hobby...
hobby to chyba takie coś co daje nam przyjemnośc i robimy to co pewien okres czasu... w takim razie moje hobby to masturbacja...
Podziwiam twoją odwagę, Gipsi, a jakby to twoja rodzina przeczytała.  :P
« Ostatnia zmiana: Października 27, 2004, 12:09:46 pm wysłana przez Tamaya »

Offline DragoChan

• Soldier
Hobby
« Odpowiedź #14 dnia: Października 27, 2004, 02:33:52 pm »
Moje hobby hmm... moment musze chwilkę pomyśleć....

To co lubię:
- czytanie mang
- oglądanie anime & filmów na myślenie
- czytać książki fantasy (i inne tesh)
- spotykać się ze znajomymi
- ostanio zacząłem pisać opowiadanie fantasy
(moshe jak skończe to umieszcze je na forum)
- słuchać muzyki
- rysować
- gotować
- grąć na kompie itp.
- uczyć się nowych rzeczy (np. za 2,3 tyg. zaczynam naukę japońskiego [jeśli koleżanak pogada ze znajmomym] i jak czas pozwoli to elfickiego)
- myśleć o wszystkim i o niczym  :rolleyes:

Nie lubię:
- siedzieć w szkole
- prowadzić rozmów które nie mają sensu (ładu i składu)

To chyba tyle hehe  :)  
« Ostatnia zmiana: Października 27, 2004, 02:35:04 pm wysłana przez DragoChan »
[size=9]CLR YOUR MIND JUST B3 [/size]
"Serca, ktore potrafią kochać;
nieważne czy żywe, czy nie;
są łagodne i ciepłe.
Jeśli serce potrafi się tak rozgrzać;
jeśli to ciepło przynosi tyle szczęscia;
to wydaje mi się że kazdy powinien kogoś kochać.
Myślę że każdy powinien postarać się by ktoś, kogo kocha,
też się w nim zakochał.
Jeśli każdy kogoś pokocha i ten ktoś stanie się
dla niego kimś ważnym;
to wtedy nasz świat przepełni szczęscie"
Chobits "Serce pełne ciepła"
[/color]

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Hobby
« Odpowiedź #15 dnia: Października 27, 2004, 04:44:46 pm »
ech... ja nie ejstem zbytnio orginalny jeśli chodzi o hobby...  w każdym razie lubiem grać na konsoli, komputerze (szczegulnie w jRPG).... no a poza tym lubię czytać mangi.. .ale te raczej mniej znane i raczej w języku angielskim... anime za bardzo nie oglądam... a muzyki też nie słucham... poza tym od czasu do czasu rysuję jakiś szkice.... no i to raczej wszystko co ewentualnie miałbym do powiedzenia
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline 7cloud7

• Adventurer
  • *
Hobby
« Odpowiedź #16 dnia: Października 27, 2004, 08:19:39 pm »
No to może ja tez napisze jakie mam zainteresowania hobbistyczne.

Granie:
Gram, gram i gram ale to raczej niejest hobby jak twierdzi wielu z was, to po prostu jest już naług.

Muzykowanie:
A ja bedę inny i powiem że niesłucham Japońskiej muzy bo nielubie, pomijając kilka kawałków z Anime. Lubie posłuchać przepięknej Shani Twain, Lady Pank, Cela numer 3, pedałka (Boy Georg), Blinka 182.Niezapominając o Disco Polo i bynajmniej nierobie sobie tu jaj!!!!

Pisanie:
Ostatnio my new hobby is pisanie dla SZ co bardzo mi sie podoba ale niestety niemoge tu wykorzystać swoich fantazij piśmienniczych w 100%.Dlatego zastanawiam się nad rezygnacją ze stanowiska, ale to jeszcze niepostanowione.

Picie:
No i moim hobby jest także picie winka...mniam mniam.

Inne:
Czytanie książek Fantasy, dzieje Atlantydy!

To chyba tyle dziekuje jeżeli komuś chcialo sie to czytać;)

Offline Shirley

• Adventurer
  • *
Hobby
« Odpowiedź #17 dnia: Października 27, 2004, 11:06:45 pm »
Moje hobby...
- pewnie SZ ;) i opieka nad nią ;)
- muzyka - słuchanie, śpiew, taniec
- czytanie książek
- nauka programowania
Don't worry be happy :)

Offline Tamaya

• Wanderer
Hobby
« Odpowiedź #18 dnia: Października 28, 2004, 11:34:02 am »
- uczyć się nowych rzeczy (np. za 2,3 tyg. zaczynam naukę japońskiego [jeśli koleżanak pogada ze znajmomym] i jak czas pozwoli to elfickiego)

Elficki jest pieknym językiem. Znawcy mówią, że to łatwe, ale jakoś nie mam czasu i odwagi się za niego zabrać.  :) Z japońskim też tak było. To się chyba nazywa lenistwo. :grin:  
« Ostatnia zmiana: Października 28, 2004, 11:34:47 am wysłana przez Tamaya »

MarvelliX

• Gość
Hobby
« Odpowiedź #19 dnia: Października 28, 2004, 12:44:04 pm »
czy to jest to co ja myśle? :blush:  :>  :shifty:  

Elficki jest pieknym językiem. Znawcy mówią, że to łatwe, ale jakoś nie mam czasu i odwagi się za niego zabrać. smile.gif Z japońskim też tak było. To się chyba nazywa lenistwo.
Elficki? Japoński? ssspróbuj bagiennego sie nauczyć to jessst wyzwanie :P
« Ostatnia zmiana: Października 28, 2004, 06:19:24 pm wysłana przez Marvell »