Autor Wątek: FFVII - Dirge of Cerberus  (Przeczytany 25385 razy)

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
FFVII - Dirge of Cerberus
« Odpowiedź #60 dnia: Listopada 07, 2005, 07:21:39 pm »
I nie chodzi już tutaj nawet o komercję, ale o to, że tego typu zabiegi raczej się nie sprawdzają.....
A co do tego to niekoniecznie... postać Squala z Final Fantasy VIII była inspirowana Gacktem. a Squall to mój ulubiony ziomek z wszystkich Finali jakie grałem...
Oprócz tego Tidus strasznie przypomina Gackta pewien image, ale Tids nie był raczej wzorowany na Gackcie a przynajmniej o tym się nie mówi... natomiast Final Fantasy X był w mediach reklamowany przez Gackta.

tak samo, patrzac juz szerzej, a nie na samo square - jean reno w onimushy 3... ktos musi byc wybitnym antyfanem onimushy zeby mowic, ze jego rola to nie wypal... ale jak to mowia - wyjatek potwierdza regule, i rzeczywiscie tak czesto jest, ze takie rzeczy sie nie sprawdzaja...
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #61 dnia: Listopada 07, 2005, 07:46:27 pm »
hmm.... w sumie to komercha komerchą, a ja tak czy siak będę z niecierpliwością czekał na wydane DoC..... I nie chodzi tu oczywiście o wstawianie postaci Gacta do tej produkcji, bo to akurat mi kolokwialnie mówiąz zwisa. Doszedłem do wniosku, ze zdecydowanie na duży plus grze wychodzą postacie. Dlaczego? Dlatego, że stare postacie z FFVII są sprawdzone i fajne, a nowe, które widać na skrinach też prezentują się całkiem ładnie i nie są przegięte.....  Bo na przykład jeśli porównamy FFXII, który wyjdzie niedługo i DoC, to postacie ww FFXII są raczej mocno przegięte.... zwłaszcza główny bohater...... Bo kurde, dlaczego to się tak dzieje, że im wyższy numerek fajnala, tym bardziej skopane postacie?.....  
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Giant Enemy Crab

• Daredevil
  • **
    • http://www.squarezone.pl
« Odpowiedź #62 dnia: Listopada 16, 2005, 11:56:05 am »
A mi właśnie nie zwisa. Uważam to za znakomity pomysł, bo jestem wielkim fanem Gackta :). No i ma strój zaprojektowany przez Tetsuye Nomure :]. Ach, to będzie wspaniała gra.  

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
« Odpowiedź #63 dnia: Listopada 16, 2005, 08:49:54 pm »
Jej to już druga gra w której bierze udział Gackt^^,fajnie będzie go tam zobaczyć...ciekawi mnie jednak czy jego postać będzie grywalna,czy nie...jak nie to trochę szkoda  ;)  

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #64 dnia: Listopada 17, 2005, 06:50:54 pm »
jak nie to trochę szkoda

No tu bym polemizował.... Gackt, jak Gackt, ale osobiście nie uśmiecha mi się perspektywa chodzenia sobie po wirtualnym świecie gwiazdą j-rocka w jakimś śmiesznym wirtualnym przebraniu, zabijając wirtualne potworki....
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Giant Enemy Crab

• Daredevil
  • **
    • http://www.squarezone.pl
« Odpowiedź #65 dnia: Listopada 22, 2005, 04:15:26 pm »
Według plotek Gackt nie będzie postacią interaktywną. Będzie występował tylko w momentach filmowych. Może to i dobrze...

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #66 dnia: Grudnia 21, 2005, 09:41:25 pm »
Według plotek Gackt nie będzie postacią interaktywną. Będzie występował tylko w momentach filmowych. Może to i dobrze...
Dlam nie to jest bzdura... ja już nie myśłe o tym... czekam na oficjalne info bo mi sięydaje że ktośpoprostu widział te filmiki w których Gackt występował w świecie i teraz ludzie mówią że Gackt będzie tylko na filmikach, albo że bęzie w grze ale nie polygonalny tylko przeżucony normalnie tak jakby wklejony z filmu... mi sięydaje że ktoś poprostu takie wnioski wyciągnął po ogląnięciu tego filmiku, a to mogłbyć poprostu filmik z planu do nakręcania teledysku do nowego singla Gackta który bężie grany w DoC.
No ale zobaczymy może SE potwierdzi że Gackt bęzie przeniesiony centralnie do gry i nie będżie poligonalną postacią... mam nadzieje żę nie.

EDIT:::
Jeb jakie pocztówki mają japońce w kraju...
troche mało świątecznie klimatyczna ta druga ;]

« Ostatnia zmiana: Grudnia 21, 2005, 09:42:42 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Pieszczotek

• Daredevil
  • **
    • http://
« Odpowiedź #67 dnia: Grudnia 22, 2005, 04:52:50 pm »
na gametrailers.com sa dwa filmiki z tej gierki, nie wiem czy to stary news ale tych co ta gierka kreci niech zajrza (mnie nie kreci, looknalem z nudow :) )
See you, Space Cowboy!

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #68 dnia: Stycznia 26, 2006, 08:36:53 pm »
wyszlo DoC i ponoc jest tragicznie...czyli tak jak podejrzewalem...gameplay skopany, fabula zniszczona (wskrzesili Hojo...pewnie w Playboy: Don Corneo's mansion wskrzesza Aeris), cudnie po prostu...Hail SquareEnix!

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #69 dnia: Stycznia 26, 2006, 10:20:16 pm »
A wzięliście pod uwagę coś takiego jak..........................retrospekcja ? Wiecie...taki bajer w grach i filmach, że sobie przypominają zmarłych czy inne (obowiązkowo w grach niemiłe) wydarzenia.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #70 dnia: Stycznia 26, 2006, 11:23:22 pm »
nie...nie chodzi o retrospekcje....z pewnych zrodel, zwanych forumowiczem N+ ktory DoC juz ma, ze Hojo zostal wrocny do zycia...poza tym ponoc SE mysli nad kolejnymi czesciami kompilacji :lol:

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #71 dnia: Stycznia 26, 2006, 11:45:57 pm »
mam nadzieje ze dirge to ostatnia czesc ff7... i tak juz tego o pare za duzo zrobiono
« Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2006, 12:31:21 am wysłana przez Gipsi »
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #72 dnia: Stycznia 27, 2006, 12:03:42 am »
Hmm.... w sumie można się było spodziewć, że DoC będzie kipeski. Już i tak za dużo wyciągnęli z tej serii, a teraz to już zupełnie na przysłowiowego chama tworzą nowe części. Co jednak nie zmienia faktu, że jako fan FFVII ciąży na mnie niejako obowiązek zakupienia FF DoC...

A tak BTW to czy mówi wam coś takie pojęcie jak spam? Nie? .... tak myślałem. To by wyjaśniało dlaczego tak uparcie zaczeliście ten proceder uprawiać :F

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #73 dnia: Stycznia 27, 2006, 12:09:48 am »
echem, oprócz tego, że to był taki spam ontopic mający w ironiczny sposób przedstawić politykę sqer-jeniks co do FF7, biednego Clouda i jeszcze biedniejszej Aeris - nie mam nic na swoje usprawiedliwienie. A co do obowiązku zakupienia gry... tego nie wolno traktowaćjako obowiązek - granie w gry z obowiązku odbiera graczowi 70% radości z przeżywanej fabuy. ja na razię sięśmieje, ale znając moje dziwne podejście dp życia FF7doc pewnie i tak mi się spodoba. może miejscami się rozczaruję, ale ogólnie jestem na tak. tylko że po tej części mówię - dość już gier z tytułem ff7 w tle. bo jeszcze trochę i równolegle do np ff14 będzie powstawać ff7-8, albo i9. to jest z deczka chore.....  
Kame Hame Ha

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #74 dnia: Stycznia 27, 2006, 12:30:55 am »
źle żeś mnie waść zrozumiał. Ten obowiązek powinien być wzięty w cudzysłów, bo nie chodzi o obowiązek, jako taki, tylko raczej chęć zakupu gry z powodu bycia fanem serii. A to nie jest to samo.
I w sumie tk jak ty DC uażam, ze gra mi się spodoba. Chociażby rzez wzgląd na główego bohatera. Co do fabuły to już dajmy spokój. Nie zejdzie raczej poniżej przeciętnej, no jak SE wydaje jrpg, to raczej fabularnie z wyższej półki..... Zobaczym y ile jeszcze można wycisnąć ze świata Mako.....

echem, oprócz tego, że to był taki spam ontopic mający w ironiczny sposób przedstawić politykę sqer-jeniks co do FF7,

Wiesz jaka jest różnica między spamem on-, a off-topic? Mniej więcej taka jak między Kaczyńskimi...... No ale mniejsza z tym

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #75 dnia: Stycznia 27, 2006, 02:05:28 am »
DoC ostatni nie jest, jeszcze nas czeka Crisis Core na PSP... szkoda, no ale co począć...

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #76 dnia: Stycznia 27, 2006, 03:25:53 am »
co począć.... mieć nadzieję, że panowie programiści wreszcie się opamiętają i stwierdzą wreszcie "dość jużtego - nie psujmy jeszcze bardziej fanom opinii o naszym najwspanialszym dziele - ff7" i dadzą się na spokój z powracaniem do ff7 non stop i zajmą sie wreszcie jakimś  zupełni nowym dzieckiem z Final Sagi, albo Chrono Sagi...
Kame Hame Ha

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
« Odpowiedź #77 dnia: Stycznia 27, 2006, 08:12:18 am »
pff spoko, jest już
AC
BC
CC w przygotowaniu
DoC

więcj jeszcze coś koło 20 pozycji zostało ;] hmm nieweim czemu tak najezdzaja wszyscy na DoC, moze byc fajna radosna łupanka =p a że "profanuja dobre imie FF7" itp... nierobi, jakby zmienili tytuł i imiona bohaterow to nikt by sie nieczepiał, wiec poco tyle krzyku =p

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #78 dnia: Stycznia 27, 2006, 02:03:06 pm »
wlasnie nie jest radosna lupanka...znaczy mowie z opinii innych, swoja zachowam do czasu, az sam zagram, czyli z miesiac jeszcze pewnie najmniej ;]. Co do tej nie radosnosci - ponoc kamera, wraz ze sterowaniem pracuja  porownywalnie dobrze do naszych politykow

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #79 dnia: Stycznia 27, 2006, 09:36:39 pm »
Właśnie, Mol dobrze gada, polać mu. Popieram go w 100% i stwierdzam, że niepotrzebnie się czepiacie....
Wszyscy krzycza o profanacjach serii, ale ja się pytam jaka to niby profanacja jest? .... Nie wiem, może wasze pojęcie profanacji różni się od mojego, więc niech ktoś będzie tak łaskawy i zdefiniuje mi pojęcie "profanacja serii ffVII" i powie dlaczego DoC pod taką profanację podhcodzi?