Autor Wątek: FFVII - Dirge of Cerberus  (Przeczytany 25379 razy)

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
FFVII - Dirge of Cerberus
« Odpowiedź #40 dnia: Maja 12, 2005, 05:54:35 pm »
Z tego co mi wiadomo to Cait Sith wogóle będzie playable characterem więc jednak raczej będą mieli ważniejsze role... i chyba jeszcze jedną postacią będzie można grać... będzie to jakaś dziewczyna... może curka Barreta się skumplowała z Reevem?
a tak BTW to S-E poinformowało jaki gatunek prezentować będzie gra... "Gun Action RPG" -ale to i tak zobaczycie na stronie głównej SquareZone jak mój news zaraz wklejony będzie ;)
« Ostatnia zmiana: Maja 12, 2005, 05:55:04 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Volgin

• Soldier
    • http://
« Odpowiedź #41 dnia: Maja 12, 2005, 10:20:56 pm »
:/ Może później przerobią to na FPS`a i wydadzą na PieCa - mysz i klawisz included. :/ Albo w wersji na PS2 będziesz miał pistolet i gra w stylu Time Crisis :(
Oj ironia celowa i zamierzona
Gun Action eRPeGie - what the #%$#% is that?
This is a war Major. A cold war. Fougth whit information and espionage....It is kill or be killed. Potential threat must be weeded out...

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #42 dnia: Maja 12, 2005, 10:23:58 pm »
Ja jestem nastawionny na gre nie zafajną... w końcu to nie pole do popisu dla S-E
ale z drugiej strony to nie najeżdzam na "Gun Action RPG" bo przeca Action RPG to zaj***sta rzecz, Zelda to najlepszy RPG na równi z Chrono Crossem, a tutaj poprostu zamiast miecza mamy mieć gnata... inna sprawa że tak to powinno wyglądać ale patrząc na trailer pierwszy nie spodziewam się wiele... Zeldzie do pięt oczywiście dorastać nie będzie....

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #43 dnia: Maja 12, 2005, 10:27:05 pm »
No ja bym nie był taki pewny. Może nie przedstawia się tak dobrze, ale to był dopiero pierwszy trailer. Poczekamy, zobaczymy, a liczę że projek jeszcze dostanie skrzydeł
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Goha

• General
  • uuu... John Woo...
« Odpowiedź #44 dnia: Maja 12, 2005, 10:44:19 pm »
A ja, że Vinnie dostanie więcej tekstur ^^

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #45 dnia: Maja 12, 2005, 11:08:44 pm »
Prawda? Na tym trailerze trochę niemrawo wyglądał, a taka kuracja zdecydowanie by mu pomogła..... W sumie to ciekawe, czy Cloud będzie playable... fajne by się machało buster swordem w action rpg
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Goha

• General
  • uuu... John Woo...
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwca 27, 2005, 09:20:03 pm »
SE updejtnęło stronkę, wskakujcie http://www.square-enix.co.jp/games/ps2/dcff7/

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwca 28, 2005, 08:34:19 pm »
Fajna muza na tej stronce...szkoda,że wszystko po Japońsku...i jak na razie mało informacji,no ale trzeba sie cieszyć tym co jest.

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #48 dnia: Lipca 03, 2005, 12:55:37 am »
SE updejtnęło stronkę, wskakujcie http://www.square-enix.co.jp/games/ps2/dcff7/
Elegancka ta strona... fajna muzyka i spoko grafika tylko nie wiem czy nie przesadzili z tym obszernym downloadem a w nim jedną tapetą w 3 wariantach... tęz lipa że tylko 2 characters ujawniają, i Story jak się kliknie to mimo że fajnie wyglądają te obrazki i ta animacja to jednak długo się zajebiście łąduje... ale w sumie strona zaj***sta, tylko pewnie dla wielu nazbyt przebajerowana... mogli by jakiś trailer już tam wżucić, albo chociaż to co pokazywali na E3 czy tam TGS albo innych targach...

Offline Goha

• General
  • uuu... John Woo...
« Odpowiedź #49 dnia: Sierpnia 11, 2005, 12:34:39 am »
Nie wiem, ostatnio kapryśni są... Widziałeś stronę AC? Trailerek z E3 zdecydowali się podpisać "official"... Może uznali że pokazali aż za dużo (no bo myślę że właśnie tak jest) AC żeby już się bawić w trailerki z DC... Zresztą, i tak robiąc film, mają spokój z projektowaniem postaci na dłuższy czas, więc połowa renderek będzie oparta na gotowej już grafice, a na pokazywanie kardów z samej rozgrywki uznali że jest jeszcze za wcześnie (ludzie spodziewają się drugiego DMC, więc lepiej jest do ostatniej chwili podcysać ciekawość, nie?).

EDIT:::
Sorry za doubla, ale musicie to zobaczyć - Udało mi się zrobić shota milisekundkę wcześniej od poprzedniego (ten pierwszy jest nowszy). A ponieważ Vinnim się tu zachwycamy, sami powiedzcie, czy nie jest on przypadkiem nieco bardziej klimatyczny niż w AC??

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 11, 2005, 01:27:10 am wysłana przez Gipsi »

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpnia 11, 2005, 01:26:15 am »
Ja wogóle jak widze Vincenta w AC na Trailerach to jakoś tak dziwnie wygląda... podczas walki z Bahamutem...

a te Vincenty na tym zdjęciu to oba z Dirge of Cerberus tylko oba w różnym odstępie czasu tworzenia czy może ten po lewej jest z Dirge of Cerberus a po prawej z AC? Bo nie do końca zrozumiałem...

a tak BTW to jakiś czas temu pokazali wreszcie kolejną postać w DoC - Yuffie, ale to pewnie każdy wie ;]

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #51 dnia: Sierpnia 11, 2005, 02:15:02 am »
Gipsi... to co pokazała Goha to dwa skreenshoty z bodajże trailera jakiegoś, czy czegoś w tym stylu... W każdym razie obydwa zrobione z tego samego filmiku, z tym że jeden jest zrobiony o kilka setnych sekundy od drugiego......
A tak notabene to muszę przyznać, ze Vinc tna tych shotach jest bardziej klimatyczny niż w ac.... co zresztą jest dość oczywiste, bo siłą rzeczy jest głównym bohaterem dc, więc jakby na to nie patrzeć, musi być bardziej klimatyczny

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #52 dnia: Sierpnia 16, 2005, 04:55:19 pm »
yhym.. to ja chyba nie widziałem tego trailera... chyba że to jest screen z tego najwcześniejszego co był pierwszy pokazany z urywkami z gry ale to chyba nie to...

anyway ja widziałem jakiśtrailer na którym widać Cid'a oraz Barreta i Tife w aucie i jakiego mieczysłąwa z fajnym gunem... nic kompletnie nie pokazuje w sprawie gry bo są tylko FMV... za to są całkiem fajnej jakości i Vince na tle tego miasta wieczorem wygląda zajebiście.. do tego ten teks po japońsku "its the begining of the End" lipa w sumie taki króki zwiastun ale ten Vince właśnie zajebiście wygląda

link jakby ktoś chciał:
http://files.filefront.com/FFVII_Dirge_of_...;/fileinfo.html

Do tego byłem dziś na oficjalu i nie wiem od kiedy to wiadomo ale ukazał się moim oczom znaczek PlayOnline, czyli że będzie można postrzelać w sieci z mietkami... na screenach z playonline wygląda to troche jak ta sieciówka od Segi -Fantasy Star czy jakoś tak ;]

Offline Goha

• General
  • uuu... John Woo...
« Odpowiedź #53 dnia: Sierpnia 16, 2005, 06:31:27 pm »
Gipsi wiesz, co mnie w tym trailerku zabiło? Nie, nie to że Vinnie jakąś deskę powietrzną po Zellu dostał... lol... Ale ten głos... Porównajcie sobie (60 kB):
http://members.lycos.co.uk/goha7777/mojepliki/voice_cast.mp3
Dam sobie głowę uciąć że to Atsuko Tanaka. Seiyuu Motoko.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 16, 2005, 06:34:58 pm wysłana przez Goha »

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #54 dnia: Sierpnia 16, 2005, 08:25:33 pm »
No, to prawdopodobnie ten sam głos... ciekawe czyj ten głos... bo o fabule DoC nie wiele się dowiadywałem... czyżby głównym złym w tej części była kobieta? No chyba że te słowa nie są wypowiadane przez kogo złego a przez jakiegoś zwierzchnika.

Anyway bardzo ładny głos ma ta pani, bez kitu.
ehhh chyba musze się keidyś w końcu zabrać za GitS'a... choćby i Stand Alone Complex, bo do tej pory w ojej karierze widziałem tylko GitS 1.

Offline Goha

• General
  • uuu... John Woo...
« Odpowiedź #55 dnia: Września 14, 2005, 11:18:41 pm »
http://www.square-enix.co.jp/games/ps2/dcff7/
Strona DC została zupdateowana, o trailer z E3 (pełny) i nowe postacie (Reeve'a Tuesti, Yuffie i Azula ^^).
Historia owijać się będzie wokół żołnierzy, uwięzionych pod gruzami Midgaru trzy lata wcześniej. Z jakiegoś powodu, Nibelheim, a zwłaszcza jeden z jego dość wyjątkowych mieszkańców, Vincent, okazuje się celem tych, którym udało się wydostać.
Co ciekawe... Pojawiają się dwie nowe sylwetki - tego "złego" oraz pewna ciemnowłosa kobieta w fikuśnym wdzianku, dziwnie znajoma... Jest też scena z Valentine siedzącym w kryształowej komnacie pod wodospadem, szepczącym wręcz mistyczne dla nas imię...
Vinnie pokaże nam swoje inne wcielenia. Reeve, jak widać, będzie musiał znów przesiąść się na Cait Sitha (btw, Vinnie, jeśli dodać do jego wieku wiek Sepha, ma koło 55-57 lat, więc to chyba nie dziwne że się dobrze z Reevem znają). Do "bezinteresownej" pomocy zgłasza się Da Grejt Nindża Jaficz :P i reszta bandy. Pojawi się też tryb Multiplayer (online?!). Teraz zasiadam do szukania tłumaczeń T_T

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #56 dnia: Listopada 07, 2005, 06:35:57 pm »
Kurcze fajna jest muzyka w tle... ta postać co jest "???" to o niej mówisz właśnie Yuffie no ne? Bo jakie mietki na innych forach spekulują czy to Yuffie czy jakaś jej kuzynka albo coś >.> przeca to Yuffie pewnie... no ale kto tam wie, ważne że ma szykowny strój Mooglesa ;]
o właśnie widze że na trailerze pokazali ją bez płąszca i to Yuffie na sete... ehhh niektóe dałny już za wiele żeczy prubóją rozkminiać...

Ten trailer całkiem fajny, tylko mogli sobie darowaćpokazywanie sceny w której Reeve dostaje kilka kulek...

Tylko jest taka sprawa że nawet jeśli ta gra będzie miałą fajną fabułe (w co raczej wątpie) i chłodnego bohatera w postaci Vince'a, to zabije ją Gameplay... czarno to widze bo tym co widać na trailerze... nic a nic mnie rozgrywka nie jara...

Heh niezła akcja... ciekawe jak głośno teraz będzie się mówiło o komercji SE...

Jak napisał Musiolik w newsie motyw przewodni do FFVII:DoC nagrany zostanie przez Gackta, oprócz tego jeszcze jedna piosenka jego zostanie wykożystana w tej grze, ale to nie wszystko... Gackt będzie postacią w grze.
Ostatnio odbyła się jakaś prezentacja gry i zaprezentowano jego strój i artwork jak będzie wyglądał w grze:

Po za tym jakoś na dniach w japońskiej telewizji rano właśnie coś tam o Dirge of Cerberus było i były fragmenty gry i coś tam w tych fragmentach leciala Gackta piosenka do tej gry... cóż przez te kilkanaście sekund śpiewu znowu zdałem sobie sprawe jak bardzo podupadł głos Gackta >.>

Link do Filmiku:
http://rapidshare.de/files/7200788/DCFFVII..._Gackt.avi.html

i screeny z niego:
http://img279.imageshack.us/my.php?image=55yz.jpg]
http://img279.imageshack.us/my.php?image=60gt.jpg
http://img279.imageshack.us/my.php?image=74qr.jpg
http://img279.imageshack.us/my.php?image=84gl.jpg
http://img281.imageshack.us/img281/3572/104pc.jpg
http://img281.imageshack.us/my.php?image=dc35nh.jpg
http://img281.imageshack.us/my.php?image=dc41xo.jpg

Dawno już nie widziałem tak lipnego imagu Gackta jak na tej konferencji ale za to ten image za czasów jak kręcili go do gry to jest fajny bardzo -ale to nie ważne.
Grafika jakoś tak fajnie wygląda na tych 2 screenach z gry, nawet baaardzo fajnie.

aż se chciałęm to dodać jako news na main sajt ale zauważyłęm dopiero teraz że nie mam już uprawnień do dodawania newsów ;D
« Ostatnia zmiana: Listopada 07, 2005, 06:50:34 pm wysłana przez White_wizard »

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #57 dnia: Listopada 07, 2005, 06:59:42 pm »
... Przegina to SE... Rozumiem, że trzeba sobie zrobić jakąś "kampanię reklamową", ale bez przesady. Do Gackta oczywiście nic nie mam, ale umieszczenie go w jednej z odsłon FFVII podług mnie jest trochę nie na mijejscu. I nie chodzi już tutaj nawet o komercję, ale o to, że tego typu zabiegi raczej się nie sprawdzają.....
No ale pożyjemy, zobaczymy

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #58 dnia: Listopada 07, 2005, 07:12:50 pm »
Cieszmy się, że nie jest postacią grywalną..... hmm... on nie jest postacią grywalną, prawda?

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #59 dnia: Listopada 07, 2005, 07:13:31 pm »
Komercja jak nic ;] Ale już w FFX2 które było maxymalnie komercyjne mieliśmy bardzo znaną artystke bo song śpiewała Koda Kumi... ja jednak nie o tym. Gackta oczywiście uwielbiam i ciesze się że tam będzie i w gre zagram, wcześniej nie miałem zamiaru grać teraz jednak zrobie to na pewno. Pewnie wiele innych osób w japonii zrobi to samo więc ten chwyt marketingowy ma jako tako chyba dobre strony dla nich, na ewno lepsze to dla mnie niż wsadzenie samych babek do FFX-2 i pokazywanie jak sobie śpiewają >.> Wole klimatycznego kolesia który mrocznie jakoś tam wygląda a tak naprawde jest gwiazdorem rockowym...
Anyway Gackt oczywiście w grze nie będzie Gacktem tylko jakąś tam postacią -taki zabieg był już w Bujingai, w tej grze Gackt też użyczył swojej postaci a był jakimś tam chińskim mistrzem.

I nie chodzi już tutaj nawet o komercję, ale o to, że tego typu zabiegi raczej się nie sprawdzają.....
A co do tego to niekoniecznie... postać Squala z Final Fantasy VIII była inspirowana Gacktem. a Squall to mój ulubiony ziomek z wszystkich Finali jakie grałem...
Oprócz tego Tidus strasznie przypomina Gackta pewien image, ale Tids nie był raczej wzorowany na Gackcie a przynajmniej o tym się nie mówi... natomiast Final Fantasy X był w mediach reklamowany przez Gackta.

Zobaczymy jak to będzie czy postać Gackta będzie śpiewała ładne pioseneczki tak jak to robiłą Yuna w FFX-2 (;/) czy może będziek limatycznym kolesiem.
W japoni FFVII DoC jest na 25 miejscu w rankingu najbardziej oczekiwanych gier.. a wkręcenie w to Gackta ma napewno na celu sprawienie aby gra była jezcze bardziej oczekiwana.
Komercha komercha komercha... tym razem dla mnie bardzo fajna, ale ciekawe co jeszcze SE zmontuje ;]

Cieszmy się, że nie jest postacią grywalną..... hmm... on nie jest postacią grywalną, prawda?
Nie wiadomo narazie... raczej nie.. mi wygąda jakby był bad assem
« Ostatnia zmiana: Listopada 07, 2005, 07:14:24 pm wysłana przez Gipsi »