Autor Wątek: Nick Names  (Przeczytany 20216 razy)

Offline Tamaya

• Wanderer
    • http://www.tamaya.escarp.net
Nick Names
« Odpowiedź #20 dnia: Września 12, 2004, 10:19:37 am »
Dobra. Z moim było tak. Zapisywałam się na forum o mangowej tematyce i chciałam mieć oryginalnego nicka. Więc znalazłam nazwę bardzo, żadkiej rośliny z gatunku begonii. W dodatku jest piękna legenda, że Tamaya jest boginią- drzewem u Indian, które powraca do życia po śmierci z rąk konkwistadorów.  

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
Nick Names
« Odpowiedź #21 dnia: Września 12, 2004, 09:56:33 pm »
To zaczelo sie od Quake 2, kiedy gralem wersje Cooperative, wtedy nauczyłem się grać w FPP. Chociarz na początku nie było łatwo, próbowałem improwizować, najpierw jakbym coś wiedział o tej grze, później szło mi coraz lepiej. Wtedy nawet nie wiedziałem jak zmienia się bronie, tak więc musiałem biegać na drugi koniec mapy, żeby znaleźć ulubionego shotguna. Kilka dni później grając z ludzmi, którzy nauczyli mnie graćw Q2 zacząłem z nimi wygrywać. Niedługo później zagrałem z tymi samymi ludźmi w Race Driver i tak jak na początku wydawali się oni nie do pokonania tak za 1 godzinę było odwrotnie. Jeszcze później pewien znajomy japończyk, z którym grałem w te wszystkie gry zaprosił mnie na MVSC. Tutaj trwało to 30 minut zanim ja go rozłożyłem, tak On wtedy zaproponował mi nick: GamePlay. Teraz z tym nickiem chciałbym wiedzieć wszystko o grach komputerowych i znać zasady ich działania.
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline DragoChan

• Soldier
    • http://
Nick Names
« Odpowiedź #22 dnia: Września 13, 2004, 03:07:44 pm »
Mój nick przechodził troche zmian... Najpierw był Dragonite potem Ryu Potem Drago, aż w końcu powstał DragoChan (co oznacza smokuś lub jak kto woli mały smoczek :D) a dlaczego taki hmm... na początku był pomysł a potem ulepszenie i tyle :D  :w00t: Dużo też wniosła tu gra 'Breath of Fire' a w niej  taki pewien Ryu miał w sobie siłę (moc) smoka :D, a po za tym jak dobrze wiadomo Smoki w mitologii Dalekiego Wschodu to niemal stały elemenmt krajobrazu (ten ich wygląd i wogóle i oczywiście moc i gracja z jaką poruszają się w przestworzach i nie tylko  :D). Wybrałem ten nik głównie dlatego że Smoki to są "niesamowite same w sobie" i przewijają się w historii wielu kultur i narodów (być może Smoki to nie legenda i oczywiście każda bajka ma w sobie ziarno prawdy :D)
« Ostatnia zmiana: Września 20, 2004, 01:40:38 pm wysłana przez DragoChan »
[size=9]CLR YOUR MIND JUST B3 [/size]
"Serca, ktore potrafią kochać;
nieważne czy żywe, czy nie;
są łagodne i ciepłe.
Jeśli serce potrafi się tak rozgrzać;
jeśli to ciepło przynosi tyle szczęscia;
to wydaje mi się że kazdy powinien kogoś kochać.
Myślę że każdy powinien postarać się by ktoś, kogo kocha,
też się w nim zakochał.
Jeśli każdy kogoś pokocha i ten ktoś stanie się
dla niego kimś ważnym;
to wtedy nasz świat przepełni szczęscie"
Chobits "Serce pełne ciepła"
[/color]

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Nick Names
« Odpowiedź #23 dnia: Września 17, 2004, 12:59:37 pm »
hmmm... CiemnaChmura po polsku nie brzmi zbyt ciekawie, za to DarkCloud znacznie lepiej. Tak po za tym jest to nick wymyślony na poczekaniu specjalnie na forum squarezone. I tak się jakoś do niego przyzwyczaiłem. Ostatnio piszę go skrótowo darcloud bo mi się w liście rekordów w Burnoucie nie mieści:) a skąd te kładeczki? Tak aby głupio wyglądało. Tak wogóle to miałem już wiele ksywek, ale najbardziej przykleił się do mnie Szczurek. Był też RedRat, ale zaczęli nazywać mnie komunistycznym szczurem, więc z red rata zrezygnowałem. Z pamiętniejszych był też TalibMan, MegaSzczur, ale tylko w Quake3.... zostanę przy _dark_cloud_'zie, i tak co i rusz nazywają mnie mroczną chmurą ze względu na zamiłowanie do czarnych koszulek:)  
Kame Hame Ha

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Nick Names
« Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 18, 2005, 11:02:22 pm »
Zauważyłem, że prawie wszystkie nicki dłuższe od trzec sylab (i cześć tych dwusylabowych) ma formy skrócone (kurde... bystry jestem, nie ma co). Część takich form nie ma. Narazie mamy Yuz, Marv, Sol, Mol, Tant, Skrab, W_W, 7C7, DB, GPM i tego typu. U cześci userów to się jednak nie utarło... czemu np. taka Tamaya, nie ma jeszcze swojej skróconej formy, pomimo tego, że ma taaaaaki długi nick? Jak ją nazwać w takim razie.....

PS. Ejj... to pytanie nie jest dla beki. Mi się często wygodniej pisze skrótami, więc przyda się ich więcej...

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Nick Names
« Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 18, 2005, 11:46:29 pm »
czemu np. taka Tamaya, nie ma jeszcze swojej skróconej formy, pomimo tego, że ma taaaaaki długi nick? Jak ją nazwać w takim razie.....
a moze... "tam"? :F

btw. zell to przecie tez forma skrotowa od mojego nicka :F ehhh nikt mnie nie kocha i nikt o mnie nie pamieta :(
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

MarvelliX

• Gość
Nick Names
« Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 18, 2005, 11:52:49 pm »
ejjj co to za wieśniak sie wypowiada? znamy sie? :F
Tamaya ma o 1 litere więcej niż Skrab więc co ty kcesz od tego? jej nick ma twrdzy rdzeń czy jak to sie tam zwało i nie ma zmiękczenia czy skrótu chyba że sssamemu sie go ssstworzy

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Nick Names
« Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 18, 2005, 11:57:43 pm »
Ale nie chodzi o ilość liter tylko sylab... jakoś tak wygodniej.... a za Tamaya, może hmm..... Tama?

MarvelliX

• Gość
Nick Names
« Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 18, 2005, 11:58:41 pm »
ee źle sie kojaży może niech ona sssama se skrót wybierze :P

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Nick Names
« Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 19, 2005, 12:02:22 am »
No.. mi też się Tama źle kojarzy.. z Fushigi Yuugi konkretnie, a nie mam z tą serią wielu miły wspomnień

Offline Goha

• General
  • uuu... John Woo...
Nick Names
« Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 19, 2005, 12:15:57 am »
w jakimś znaczeniu Go-Ha można w japońszczyźnie przerobić na "pięć ostrzy" lol
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 19, 2005, 12:16:17 am wysłana przez Goha »

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Nick Names
« Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 19, 2005, 12:18:02 am »
Go - pięć
Ha - ostrze, ząb, liść lub sekta hehehehe

Offline Goha

• General
  • uuu... John Woo...
Nick Names
« Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 19, 2005, 12:19:10 am »
told ya :D
A tak po prostu to skrócona forma Gośki, czego można się domyślić :D

Offline Tamaya

• Wanderer
    • http://www.tamaya.escarp.net
Nick Names
« Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 19, 2005, 03:00:35 pm »
Ale nie chodzi o ilość liter tylko sylab... jakoś tak wygodniej.... a za Tamaya, może hmm..... Tama?
"Tama" to zdaje się całkiem ładne imię japońskie, bo oznaczające 'klejnot".  :) Przynajmniej tak brzmiało jedno z dwóch tłumaczeń na ten język mojego nicka.
Drugie miało oznaczać "małzoleum", ale jaka to przeróbka Tamayi nie mam pojęcia, bo to był japońsko-angielski translator. :P Chyba, że Tant jest tu biegłym lingwinistą.
A co do propozycji "Tam" to też zetknęłam się raz z takim zdrobnieniem.
A więc kwestia wyboru, panowie.  :)
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 19, 2005, 03:02:04 pm wysłana przez Tamaya »

MarvelliX

• Gość
Nick Names
« Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 19, 2005, 07:28:21 pm »
Tamsia, Tami ^_^

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
    • http://smellofwhitecat.blogspot.com/
Nick Names
« Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 20, 2005, 05:12:44 pm »
można nawet "aya"

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Nick Names
« Odpowiedź #36 dnia: Kwietnia 20, 2005, 06:49:07 pm »
a od Hisoka chyba lpesze bedzie Hiso niz His

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Nick Names
« Odpowiedź #37 dnia: Kwietnia 20, 2005, 06:53:54 pm »
bullshit... his lepiej brzmi
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Nick Names
« Odpowiedź #38 dnia: Kwietnia 20, 2005, 06:55:51 pm »
ee pogrzało wam wąsa? rozumiem ze jak ktos ma nick "asgaogakpmfpawfoafmaspefapemfdsfmspeffm(...)" to sie przydaje skracać, ale takie krotkie? O_o

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Nick Names
« Odpowiedź #39 dnia: Kwietnia 20, 2005, 08:03:46 pm »
a i tak jestescie dałny bo moj nick wydluzy;liscie ciecie....ej Marvy ja mam zmiane nocka? bo mi SHirley poprzednio zmeiniala