ja tam uzywam dwoch nickow... tutaj zell dinŚt (heja tantal
) a wszedzie indziej raziel... dlaczego wiec tutaj zostalo zell? bo wszyscy tak na mnie wolaja i z przyzwyczajenia a poza tym nie chce mi sie zmieniac mojego mastahskiego profilu i szpanowac wsrod newbiech typu skrabson ze ja jestem masta blasta of dizasta patrz sie na moj licznik i wogole mnie tu wszyscy znaja i jestem the best... (gipsi chyba mnie nauczyl skilla: pisanie jak najwiecej w czym 90% posta jest bez sensu) dobra to teraz calkiem powaznie wytlumacze pochodzenie (tak tak, ja tez potrafie byc powazny
)
zell - moim pierwszym efefem byla osemka i w niej do gustu najbardziej przypadl zell moze dlatego ze mamy praktycznie taki sam charakter
a ze akurat wtedy wpadlem na squarezone to tak zostalo
raziel - po pierwsze - legacy of kain, ktore cenie bardziej niz efefy... po drugie - anioly ubostwiam prawie tak jak wampiry... a raziel to, jesli pozwolicie nie bede streszczal tylko wkleje calosc... aha jeszcze jedno: w boga katolickiego nie wierze, bo to jest wymysl ludzi tak jak wszystkie inne religie swiata, ale jakis inny jest... z niczego by nic nie powstalo... potraktowalem to jako tego boga a o tych prorokach to sobie wykreslilem
Jego imię oznacza Sekret Boga. Zajmuje się Najwyższymi Tajemnicami, sekretnymi regionami. Nauczyciel Adama, herold boskości, autor Księgi Serafina Raziela. Należy do Serafinów, do zakonu Ofanimów. Spogląda w oblicze Boga. Jemu podlega planeta Neptun.
Jego Księga miała zawierać całą ziemską wiedzę. Według legendy Raziel miał ją przekazać Adamowi (po grzechu pierworodnym w Edenie) aby poznał wiedzę o Wszechświecie i mógł znaleźć drogę z powrotem do raju. W tej księdze Raziel zawarł wiedzę o całym stworzeniu. Wielu biblijnych proroków i mędrców miało korzystać z nauk Raziela, m. in. Abraham, Noe, Rachel, Eliasz a także Salomon. Podobno w księdze Raziela zawartych jest 1500 kluczy do Tajemnic Świata, które nie zostały nawet wyjawione innym aniołom. (klucze zostały zapisane w taki sposób że nawet anioły nie mogły ich odczytać, więc tylko Raziel i sam Bóg maja do nich dostęp) Raziel także ma wiedzę o mocach magicznych i potrafi się nimi posługiwać.
LEGENDA:
Raziel stoi pomiędzy Bogiem a resztą stworzenia. Wie o wszystkim co dzieje się u tronu Stwórcy. Notował wszystko co zasłyszał u stóp Boga. Wiedzę tę zapisał i przekazał Adamowi. Jednakże nie wszystkim aniołom się to spodobało, ukradły księgę i wrzuciły ją do morza. W głębinach morza żyła bestia zwana Rahab (inaczej Lewiatan). Bóg rozkazał Rahabowi ją oddać i przekazał Adamowi.
Wygląd: Ma na sobie szarą szatę, która wygląda jakby była zrobiona z cieczy. Raziel jest wysoki i ma błękitne (!) skrzydła. Jego symbolem jest fallus
Dobra koncze juz ten dlugi wywod... To chyba moj najdluzszy post od ladnych paru miesiecy