Autor Wątek: Nieścisłości w Final Fantasy  (Przeczytany 17727 razy)

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Nieścisłości w Final Fantasy
« Odpowiedź #40 dnia: Września 23, 2004, 08:16:39 pm »
ech... no właśnie. Jakie nieścisłości? Przecież to chyba oczywiste, że w grze pokroju FFVII raczej nie ma czasu, ani miejsca na załatwianie się..... a jedzenie? Jakto oni nie jedzą? Przecież wcinają potiony, ethery i source..... i popijają elixirami. No więc co wy mi tu głupoty pi....cie? No ale przynajmnniej mogą się wyspać ;)

wyrazaj sie Magu
made by ARD
« Ostatnia zmiana: Września 24, 2004, 04:31:28 am wysłana przez ARD »
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Tamaya

• Wanderer
    • http://www.tamaya.escarp.net
« Odpowiedź #41 dnia: Września 24, 2004, 04:19:42 pm »
Potiony i ethery to akurat kojarzą się bardziej z lekarstwami, ale w siódemce możesz sobie podjeść w Wall Market. :)  Swoją drogą z jedzeniem to było fajnie w Star Ocean2. Piwko na MP i ciasteczka na HP. Takie rozwiązanie jedzenia w grze mogli dać w Finalach, jeśli już coś.  

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #42 dnia: Września 25, 2004, 11:23:14 am »
krew jest juz na poczatq gry w budynku Shinry. Po uwolnieniu Jenovy caly budynek topi sie w krwi :P A na koncu jest przecie koles przebity mieczem na wylot :P
A co do krwi przy smierci Aeris to moim zdaniem ciekawie by to wygladalo gdyby bylo jak w CC Czyli krew nie sika na wszystki strony tylko powoli splywa po ostrzu miecza...mmmmm

Offline Rogi

• Soldier
« Odpowiedź #43 dnia: Grudnia 26, 2004, 11:51:35 pm »
Nie wiem czy to nieścisłość czy po prostu coś w fabule przeoczyłem, ale odpowiedzcie mi na pytanie: czy w Nibelheim był pożar? Cloud go pamięta, ale on miał zmodyfikowaną pamięć. Seph jednak pokazuje mu prawdziwe (chyba) wydarzenia sprzed 5 lat i Nibelheim płonie. Natomiast jak idziemy tam i mówimy o tym porzaże to ludzie twierdzą, że to miasteczko nigdy nie płonęło. W końcu był ten pożar czy nie?
Odpowiedź brzmi: tak. Przeczytaj uważnie list załączony do limitu Tify, gdzie Zagan wspomina tamte wydarzenia. Wcześniej, gdy przybywasz z Cosmo Canyonu do Nibelheim w pokoju Tify, na biurku w kącie są zapiski, że ludzie w miasteczku są przekupieni przez Shinrę, aby maskować prawdę o przeszłości. Wróć pod koniec gry i przyznają się do udawania.  

a może poprostu uważali że scena z Aeris jest zbyt piękna zeby ją zbluzgać krwią...
Ja skłaniam sie ku temu twierdzeniu. Jakoś nie pasują mi do tej sceny fontanny krwi tryskające wokoło.
Nie wiem jak wy sądzicie, ale dla mnie atak Sephirotha na Aeris jest wykonany kiczowato. Jakby się uważnie przyglądać to Seph spada z góry trzymając miecz pionowo, a potem nagle przebija dziewczynę, która była poniżej. Nie widziałam tam za dużo miejsca, aby się mógł tak szybko wyodwracać z takim wielkim mieczem, aby inni nie zareagowali.

I mała dygresyjka do dawnej wypowiedzi 7cloud7 i white_wizarda odnośnie kwestii fizjologicznych. W mojej wersji FF7 Cloud akurat kilka razy skorzystał z łazienki prywatnie. :D
Nie wiem czy zauwazylas rowniez to ze miecz Speha byl lekko zakrzywiony i spadajac mogl przebic dziewczyne a po tym wszystkim stoi bokiem wiec wytarczylo ze tylko zaczal prostowac miecz i wsuwac go w jej cialo <chlip chlip>

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #44 dnia: Października 21, 2005, 05:30:12 pm »
od razu zaznaczam ze calego topicu nie czxytalem, bo odswierzam sobie FF7 i nie chce wszystkiego wiedziec czytajac posty :F

ale watpie by ktos poruszyl ten temat. niby glupie, ale jednak mnie zaintrygowalo. Przejdzmy do rzeczy:

Gdy Cloud z ekipa (Tifa i Barret) wybiera sie do Shinra headquarters by uratowac Aeris z rak organizacji. No i jak wiadomo podczas akcji odbicia Aeris, wszyscy (juz razem z Redem i Aeris) zostaja wtraceni do cel na pietrze, 60-tym ktoryms :P.  W pewnym momencie Cloud idzie spac. Gdy sie budzi, widzi ze drzwi celi sa otwarte a straznik jest zabity. Odbiera mu klucze i wyciaga z cel kompanow. Chwile pozniej odkrywaja ze jenova zostala uwolniona, a krwawe slady prowadza do windy.

No wiec tak:
-pierwsze primo, czyli jakim cudem cela jest otwarta? Przeciez Jenova chyba nie pomagala by ekipie Clouda wydostac sie z wiezienia. Straznik tez raczej nie mial celu w ratowaniu druzyny...wiec...czemu ta cholerna cela jest otwarta?! I czemu jedna a nie wszystkie
-drugie primo, to pytanie o to, czemu na odicnku cela-"puszka" Jenovy nie ma krwi? Jenova poruszajac sie, zostawiala slady krwi od swojej puszki az do prezydenta Shinra, wiec czemu na tym korytarzu ich nie ma? Nikt mi ni wmowi ze Jenovy tam nie bylo bo sa zwloki straznika, a Barret mowi ze "tego nie mogl zrobic czlowiek" czy cos takiego.

Niby glupie, a jednak intyrgujace...ma ktos jakas teorie? :F

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #45 dnia: Października 21, 2005, 05:41:17 pm »
po pierwsze.. wg. mnie celę otworzył Seph..chciał się z nim "pobawić" więc go uwolnił
po drugie..Seph wyciągnął "matke" ponieważ twierdził, że będzie rządził z nią tą planetą..
narazie tyle ;)

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #46 dnia: Października 21, 2005, 05:46:06 pm »
pobawic...hmm...to czemu nie obudzil Clouda, albo cos w tym stylu? Mogl go wyciagnac z celi i z nim walczyc...a tak to otworzyl mu cele a pozniej (mocno pozniej :P) dostal "fpysk".

A i jeszcze jedno. Gdy Sephiroth zabija presidenta to zostawia w jego plecach miecz...on pozniej ma dalej ten miecz? jesli tak to skad?

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #47 dnia: Października 21, 2005, 05:48:31 pm »
być może Seph przeliczył się..myślał, że pokona go później bez niczego..
co do miecza..hmm...może wrócił się po niego, albo miał zapasowy :P

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #48 dnia: Października 21, 2005, 05:50:57 pm »
no ale...PO CO chcial sie z nim bawic...gdyby ich zostawil w tych celach to pomarli by z glodu pewni. Az tak bardzo zalezalo mu na tym by oko w oko powalczyc z Cloudem.

Aha....no i jakim cudem udalo sie schowac Palmerowi, ktory byl w tym samym pomieszczeniu co Shinra i to w takim miejscu, ze Seph, po prostu nie mogl go nie zauwazyc :P

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #49 dnia: Października 21, 2005, 05:55:32 pm »
On nie chciał widocznie by pomarli...miał " niedokończone" sprawy z Clo...związane z przeszłością..
Co do Palmera..może Seph go oszczędził ??....pozatym Seph nienawidził prezydenta Shinra..za experymenty z Jenova

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #50 dnia: Października 21, 2005, 05:58:27 pm »
no ale Palmer o ile sie nie myle tez byl "na gorze" w Shinra...wiec czemu pozwolil mu zyc? poza tym...Seph mogl poczekac na Rufusa. Wtedy mialby cala rodzine "Shinrów" z glowy...a tak to sobie poszedl i dal pupy ;]

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #51 dnia: Października 21, 2005, 06:01:02 pm »
ale on nienawidził Shin-ra..więc także prezydenta..nie Palmera, on chyba nie miał nic wspólnego z experymentami, Rufus...hmm no mógł..ale..nie chciał?

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #52 dnia: Października 21, 2005, 06:04:22 pm »
no wlasnie to jest troche dziwne...ninawidzial Shinry seniora a juniora tak sobie zostawil w spokoju? Moze myslal ze Cloud go "sfinishuje"....ale jednak sie nie udalo :F

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #53 dnia: Października 21, 2005, 06:09:47 pm »
nie liczyłbym tu na Clouda..IMO w interesie Sepha nie było zabić Rufusa..

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #54 dnia: Października 21, 2005, 06:12:59 pm »
no ale, z tego co wiem, a glowy za to nie dam, to Seph nie chcial dopuscic do tego by Shinra dotarla do Promised land i stworzyla Neo-midgar, a Rufus chyba wlasnie do postawienia miasta na terenach  "Ziemie obiecanej" dazyl, czyyz nie? Jesli sie myle to mnie popraw ale nie zdraadzaj za duzo z fabuly :P

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #55 dnia: Października 21, 2005, 06:17:58 pm »
Jak już wiesz Shin-ra(dokładnie pres. Shinra) chciał wybudować Neo-Midgar, Seph chciał zemsty za *******(cenzura, nieche zdradzac fabuły)no.. więc zabił go, jego celem było przyzwać meteor i zniszczyć ludzi, planetę i Shin-ra.

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #56 dnia: Października 21, 2005, 07:21:45 pm »
Mi się wydaje, że wypuścił Clouda, bo Seph mógł nad nim panować, więc przydałby się w kilku sytuacjach (dwukrotnie Cloud wbrew swej woli oddał mu Black Materia, a na dodatek pobił Aeris i o mały włos sam jej nie zabił (Seph sam to zrobił)).

Co do prezydenta, to był przywódcą, a takich najlepiej usunąć, by reszta nie wiedziała co robić. Oszczędził Palmera, bo grubas się ukrył, a Rufusa nie zabił, bo nie było go w budynku. Gdy Cloud doszli do martwego Shinre, Rufus wtedy przyleciał helikopterem. A miecz hmmm... może wrócił, gdy wszyscy sobie poszli, lub miał zapasowy.

A krew Jenovy dopiero rozpoczyna się od pierwszej ofiary, a Shin-ra mogła wezwać sporo potworków, które po zabiciu znikają w przeciwieństwie do ludzi. Taka moja teoria.
I'm in Space!

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #57 dnia: Października 21, 2005, 08:12:54 pm »
nie...krew Jenovy (olbrzymia plama) rozpoczyna sie od puszki jenovy. Pierwsza ofiara lezy troche dalej :P

poza tym to nie wyjasnia jednej sprawy.

Sephiroth uwolnil Clouda, ale straznika zabila Jenova (jak juz wczesniej nadmienilem - Barret posluguje stwoerdzniem w stylu "tego nie mogl zrobic czlowiek"). Wiec czemu przy TYM strazniku nie ma sladow krwi?
« Ostatnia zmiana: Października 21, 2005, 08:13:24 pm wysłana przez S&S »

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #58 dnia: Października 21, 2005, 09:26:41 pm »
nie mógł zrobić tego człowiek bo ten Seph to klon, pozatym z Jenovy w Midgar była tylko głowa, reszta łączyła inne członki :P

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #59 dnia: Października 22, 2005, 01:07:07 pm »
Ja się chamsko wtrącę i napiszę coś od siebie.
W Advent Children jest też parę nieścisłości, nie mówiąc o bugach.
1. Jak grupa Kadaja i Cloud dostali się w tak krótkim czasie i na pojazdach z kółkami do Forgotten City ? Transformersy ?
2. Wiele dzieci umrze w krótkim czasie. Wyleczyły się z Geostigmy, ale wypiły wodę, w której pochowane jest rozkładające się ciało Aeris. Niektórzy zapewnie wiedzą, że jak się rozkłada ciało to wytwarza się wąglik ? Seph, gdyby zabił Clouda też by długo nie pożył.
3. Czemu podczas pościgu na motorach Kadaj nie zatrzymał się na autostradzie i nie zamienił się w Sephirotha, kiedy Cloud był w tunelu ?
4. Yuffie nienawidzi Clouda. Czemu tak twiedzę ? Jak Cloud walczył z Kadajem Yuffie chciała mu dac różne materie. Tylko dlaczego było tam pełno Independent Materii typu Chocobo Lure czy Enemy Away.
5. Nie ma śladów po przebiciu naramiennika Clouda, przebiciu ramienia Clouda przez Sephirotha (jest tylko krew) i po postrzale Clouda.
6. Summon materia jest niebieska.
7. Skoro Master Summon pozwala nam przyzwac WSZYSTKIE summony to czemu nie mieliśmy w grze summona Bahamut Sin ?
8. Czemu wszyscy (oprócz Clouda, Barreta i Vincenta) bohaterowie używają swoich najgorszych broni ?
9. Dlaczego żaden z nich nie używa materii ?
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?