Cóż, serię MegaMan zawsze lubiałem, wiążę się to po prostu z tym, że za każdym razem, gdy widzę nową część w sprzedaży, to przypomina się mi moja młodość. Ach...
Ale wracajac do tematu, to czytajac wasze wypowiedzi, zaczynam żałować, ze nie wypowiedziałem się wcześniej w tym temacie. No, ale od początku, jak to myślą moderatorzy widząc nowe posty:
Pieszczotek:
Małe sprostowanie.
megaman x1 - x3 Super nintendo
megaman x4- x6 playstation
megaman x7 -x8 ps2 (x8 jeszcze nie wyszlo)
MegaMan X 1 | 2 | 3 = na SNES
MegaMan X 3 | 4 | 5 | 6 = na PSX
MegaMan X 7 | 8 = na PS2
MegaMan X 5 | X8 = na P.C.
MegaMan X 3 na PSX cechował się opeingiem i endingiem anime. Lipnymi według mnie.
White_wizard:
Gdybyś przeczytał poprzednie posty, to wiedziałbyś pewnie, ze megaman X5 zostało wydane na playstation i tylko na playstatuion.... więc jeśli chcesz zagrać w tą grę to ściągnij sobie za pomoca jakiegos programu p2p i odpal na emulatorze
Zabawen, że MegaMan X 5 mam w wersji P.C., wiesz? W końcu nigdy się nie ukazala według ciebie. No nic, można się mylić.
Dobra, wracajac już do tematu:
MegaMan Zero jako seria jest bardzo ciekawą odskocznią od standardowego "MegaMana", przynajmniej jeśli chodzi i kierowanie postacią z super mieczem. Zero. Jak dla mnie - be a hero, be a Zero!. Facet jest konkretny, ma ciekawą historię <znacznie lepszą od X>, a do tego wie, czego chce. W 1 cenię sobie przedewszystkim klimat, którego niewątpilwym atutem było pozabiwenie głównego bohatera pamięci, jak wprowadzenie paru innowacji - choćby te Elfy. Oczywiście śmierdzi to Pokemonami itd, ale klimat i urozmaicenie jako takie jest. Również elementy RPG dodaja pewnego smaczku - zbieranie doświadczenia w posługiwaniu się bronią, im dłużej jest ona w użyciu, czy rozmowy z postaciami po zakończeniu misji. Przed wydaniem X 7 byłem prawie że pewien, że w tej serii zostanie wyjaśnione, czemu to Zero udał się na spoczynek pod koniec X6 <swoją drogą, zabista muzyka - Lazy Mind - dla mnie po prostu genialna>. Ale wraz z rozwoej serii i fabuły <zarówno Zero jak i Z> wychodzą na jaw ciekawe informacje, co na sagę, która ma juz na karku sporo lat, jest po prostu super. Seria nigdy się nie znudzi - w końcu ma tę samą niezmienną formułę zabawy od poklenia graczy.