Oj, mi ciężko byłoby wybrać, gdyż ja zmieniałem postacie rotacyjnie. Zawsze lubię sobie eksperymentować w takich grach i tworzyć drużyny, które na pierwszy rzut oka nie przekonywałyby do siebie.
Jeśli maiłbym wymienić postacie, które wybierałem najczęściej - chociaż nie jestem tego w 100% pewny - to byliby to najprawdopodobniej Quina, Vivi, Steiner oraz Freya.
Dlaczego taki skład? Hmm... po części z przyczyn praktycznych, tj. posiadanych zdolności, a po części z mojego upodobania sobie tych postaci, tj. czynnika emocjonalnego.
Cóż dodam jeszcze, że do Zidana mam bardzo ambiwalentny stosunek, gdyż jako kanoniczny złodziejaszek, w porównaniu z takimi postaciami jak Edge, Locke, Yuffie, a nawet Rikku, wypada on dość nijako. Poza tym to jak porównam go z Kid - jako złodziej i użytkownik sztyletów - to sytuacja jest już zupełnie niekorzystna dla niego.
Kolejna uwaga, lub raczej bardzo paląca kwestia, mianowicie dlaczego nie było nam dane zagrać w IX Mooglem? Ehh pominąć tak obiecującą rasę, wielka szkoda i niesprawiedliwość, kupo!