filmiki do finala 7 mam z oryginalu na pcta - sa tam wrzucone po prostu do katalgou movies z rozszerzeniem avi.
jak juz pisalem/mowilem filmiki do finali 1-10 (bez 3 rzecz jasna bo do niej jeszcze nic nie ma) sa na
www.filefront.com wystarczy wpisac w wyszukiwarke final fantasy - potem wybrac odpowiednia czesc - i szukac wsrod plikow interesujacych na filmikow.
wiekszosc filmikow zbita jest w jeden wiekszy plik - przewaznie tyle plikow ile plytek zajmuje gra
ps. udalo mi sie dorwac wszystkie filmiki do finala 12
tym razem tworcy gry zrobili nieco inaczej... filmikow jest mniej za to sa duuuzo dluzsze - nie ma juz takich kilku sekundowych pokazujacych jak wjezdza winda lub inne takie niewarte ogladania.
jesli kogos martwi ta mniejsza ilosc to powiem dwie rzeczy : niektore przewyzszaja wszystkie inne jakie do tej pory widzielismy w finalach. po drugie zwykle przerywniki zrobione na enginie gry wygladaja prawie jak filmy - choc w nich dominuja glownie dialogi a nie akcja - to jednak pare tych ktore widzialem robi naprawde dobre wrazenie (zarowno w sensie ich wyrezyserowania jak i dramaturgii)
MEGA EDIT postanowilem zrobic male podsumowanko - oto jak wygladaja moje zbiory
(uwaga! jesli jakis filmikow nie mam to znaczy ze je po prostu skasowalem bo nie chcialo mi sie trzymac kilkusekundowego filmiku o tym jak rusza winda czy otwieraja sie drzwi
- jesli jest inaczej to napisze) KOMPLET oznacza ze mam wszystko co do tej pory sie ukazalo w zwiazku z dana czescia
FINAL 1
1 filmik z wersji na psx - czas trwania - 1:56 - KOMPLET
FINAL 2
1 filmik z wersji na psx - czas trwania - 2:38 - KOMPLET
FINAL 3
Bez filmikow - trzeba poczekac az wyjdzie wersja na PSP - moze tam cos bedzie
FINAL 4
2 filmiki z wersji na psx - czas trwania - 2:45 - KOMPLET
FINAL 5
2 filmiki z wersji na psx - czas trwania - 4:36 - KOMPLET
FINAL6
2 filmiki z wersji na psx - czas trwania - 6:48 - KOMPLET
FINAL 7
63 filmiki z wersji na psx/pc - czas trwania - 38:54 - KOMPLET
(z tej kolekcji duzo wywalilem - bylo zbyt duzo nudnych filmikow i takich bez dzwieku)
FINAL 8
98 filmikow z wersji psx/pc - czas trwania - 56:40 - KOMPLET
FINAL 9
53 filmiki z wersji na psx - czas trwania - 46:59 - KOMPLET
FINAL 10
52 filmiki z wersji na ps2 - czas trwania - 45:37 - KOMPLET
FINAL 10-2
11 filmikow z wersji ps2 - czas trwania - 29:31
Nie wiem czy to wszystkie bo nie gralem w ten badziew
FINAL 11
1 filmik z wersji ps2 - czas trwania - 7:01
Mam intro - nie wiem czy sa jescze jakies bo nie gralem, ale mysle ze to juz wszystko.
FINAL 12
25 filmikow z wersji na ps2 - czas trwania - 42:15 - O ile wiem brakuje w tej kolekcji przynajmniej jednego a moze i kilku nawet, wiec wczesniej sie mylilem piszac ze mam wszystkie - ciagle szukam reszty - wszystkie oczywiscie z japonska sciezka glosowa