Właściwie to mam dylemat bo nie wiem pod co kwalifikuje się muza, którą chciałbym polecić. Z jednej strony są to covery, a z drugiej po prostu muzyka z gier. W każdym razie przechodząc do rzeczy...
Nie wiem czy ktoś z Was zna całą serię Castlevani, ale nawet jeśli nie, to powinien stanowczo zainteresować się „Dracula Battle Perfect Selection”. Są to najbardziej klasyczne z serii utworki zagrane w Heavy Metalowym brzmieniu. Pamiętam, że po pierwszym zetknięciu się z albumem (a właściwie albumami, bo DBPS zostało wydane w dwóch vol.) dosłownie wbiło mnie w ziemię. Każdy utworek jest zagrany idealnie, mogę tylko chylić czoła przed talentem gitarzystów i w ogóle całej kapeli. Co ciekawsze, covery z CV nie zatraciły swojego charakterystycznego, „zamkowego” klimatu i przesłuchując albumy przypominały mi się naróżniejsze levele z całej sagi. Trzeba też przyznać, że płyty są doskonale wyważone pod względem kompozycji. Obfitują w tracki z najróżniejszych części i zarówne te szybsze, jak i wolniejsze, melancholijne. Naprawdę polecam!
Wszystkie MP3 z w/w można znaleść na największej stronie o CV Kurta Kalaty -
"Castlevania Dungeon" dział: "multimedia".
Tak się składa, że moje dwa ulubione utworki mam na serv, więc podaje szybkie linki:
"CastleVania: Bloodlines" - "Iron Blue Intention""CastleVania II: Simons Quest" - "Bloody Tears"Ponadto mam dokładne skany okładek, których raczej nigdzie dostać już nie można, ciekawe, bo można obejrzeć parę zdjęć "zza kulis". Kilka z nich wklejam tutaj: