> Bo w FFX to raczej nie wiem, czy Seymur ma jakieś inne aspiracje niż zniszczenie
>świata. Ma bardzo inteligentny powód. Chce powstrzymać cierpienie, niszcząc je
>razem ze światem..... on raczej był denerwującym bambusem, niż jakinś super
>bohaterem z przeżycia,mi... fakt, że gościu miał problematyczne dzieciństwo, bo
>matka zamieniła się w faytha, żeby chłopak miał moc.......
No, ale Sqaure nie było by sobą, gdyby temu babmusowi nie stworzyło jeszcze paru dadatkowych problemów m.in na tle rasowym ( tzn. nieakceptowanie przez żadną ze stron mieszańca Guado-człowieka ) :rolleyes:
Faktycznie, Sephiroth w takim razie nie był prekursorem ale nie zaprzeczycie, że jako niekonwencjonalny czarny charakter, to on zdobył największą sławę. ( Ileż to już razy słyszeliście to wyrażenie -" Sephiroth to majstersztyk Square'u", czy " Sephiroth to odrycie na miarę kartek samoprzylepnych"
) O ile wiem nigdy wczesniej żaden szwarccharakter nie był tak powszechnie opłakiwany, kiedy zginął i którego losem autentycznie przejęły się takie masy fanów ( i fanek.. w szczególności fanek <_<. Aż dreszcze przechodzą jak się słyszy o ich wybrykach... )
Magus oczywiście może być za takowego uznawany, ale jeszcze nigdy nie spotkałam się z przypadkiem, żeby ktoś powiedział " No taka szkoda, że Magus to tamto, siamto, czy owamto", albo "Oh my god! NOO! It couldn't have been Magus!".
A nawet taki łoś jak Seymour ma swoich zagorzałych fanów. A fanki za takiego "bambusa" oko zardzewiałą łyżką wydłubują i nadziewają na rożen :blink: ...
Poza tym czy mi się zdaje, ale czy dopiero po Sephirocie nastała era villain-ów o bardzo, bardzo, BARDZO skomplikowanej osobowości? Takiej pełnej..... angst-u ? ( angielskie " angst" to cudowne słowo. Jeśli ktoś wie jaki jest jego polski odpowiednik, niech da mi znać
)
Np. "Skies of Arcadia" zna ktoś ? Tam to każdy badass ma jakiś problem i to bynajmniej nie jeden.. <_<. ( Nie grałam, ale z tego co się słyszy, to człowiekowi aż nie chce się wierzyć, ile problemów i kompleksów może autor takiemu biedakowi namnożyć... :blink: )