Autor Wątek: Czasopisma o Grach!  (Przeczytany 13904 razy)

Offline Razor

• Soldier
Odp: Czasopisma o Grach!
« Odpowiedź #40 dnia: Kwietnia 08, 2007, 04:23:14 pm »
Ja czytam tylko Cd-Ation...

Popieram :) Dużo śmiesznych tekstów, dobre recenzje no i dają podwójne DVD :>

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #41 dnia: Kwietnia 08, 2007, 07:19:27 pm »
druga sprawa, ze z obecnych gazet o grach niewiele ma jako taki poziom. głównie coraz więcej gazet jest raczej takim tam językiem smiesznym napisane, poza tym w różnych smiesznych gazetach recenzje są yylko elementem do obrazków - w cda jest zupełnie na odwrót... dlatego cda pomimo wszystko nadal się trzyma. brakuje im tylko tego co było w starym dobrym SGK - rubryki w stylu Gry Bez Prądu...
Kame Hame Ha

Offline Razor

• Soldier
« Odpowiedź #42 dnia: Kwietnia 09, 2007, 08:38:40 pm »
Brakuje im tylko tego co było w starym dobrym SGK - rubryki w stylu Gry Bez Prądu...

Fakt. Przydałoby się takie coś. (Zamiast reklam... :D)

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #43 dnia: Kwietnia 30, 2007, 03:50:01 pm »
No, ale gry "bez prądu" miałeś w śp.Magii i Mieczu i Portalu (czy jest jeszcze wydawany?). Gdyby tak każde pismo miało robić kącik "Manga Room", "Bez prądu" itp, to nie byłoby to pismo o grach komputerowych, tylko jakieś ogólnopopkulturowe.

Ostatnio pisałem o Grabarzu/Miłoszu z MiM/NEO+. Ogląda ktoś może program Review Territory? Ja swego czasu (na początku) oglądałem i podobał mi się sposób prowadzenia przez dwóch panów (wspomniany Grabarz i Zooltar z Gamblera). Takie gadanie na luzie, jakieś śmieszne żarciki i uszczypliwe komentarze na przemian - w stronę PCtów i konsol. Ostatnio miałem okazję, to obejrzałem i chłopaki chyba nieco za mocno się starają. Pewnie popularność (wszak nie zdjęto programu, a coraz częściej lecą powtórki) zaszkodziła i chopaki za bardzo się starają. Cóż, wszystko ma taki koniec :)

Popieram :) Dużo śmiesznych tekstów, dobre recenzje no i dają podwójne DVD :>
To się rozwijają. W sumie mają poważnego wroga obecnie - szybki i stosunkowo tani dostęp do internetu, oraz mnóstwo serwisów on-line. Te zaś mają taką przewagę, że zawsze są na bieżąco, a nie miesiąc do tyłu.

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #44 dnia: Maja 01, 2007, 12:12:26 am »

Ostatnio pisałem o Grabarzu/Miłoszu z MiM/NEO+. Ogląda ktoś może program Review Territory? Ja swego czasu (na początku) oglądałem i podobał mi się sposób prowadzenia przez dwóch panów (wspomniany Grabarz i Zooltar z Gamblera). Takie gadanie na luzie, jakieś śmieszne żarciki i uszczypliwe komentarze na przemian - w stronę PCtów i konsol. Ostatnio miałem okazję, to obejrzałem i chłopaki chyba nieco za mocno się starają. Pewnie popularność (wszak nie zdjęto programu, a coraz częściej lecą powtórki) zaszkodziła i chopaki za bardzo się starają. Cóż, wszystko ma taki koniec :)
Na jakim programie leci to? HYPER?

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpnia 10, 2007, 11:35:13 pm »
Leciało na Hyperze, nie wiem czy dalej leci. Ponoć mają zrobić Hypera całodobowego - tak przynamniej pisali w Internecie :)

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #46 dnia: Sierpnia 11, 2007, 11:36:39 am »
Nieeeeee! Tylko nie calodobowego! I tak kiedy leci od 21:30 zawsze pokazuja dokladnie to smao ;/

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #47 dnia: Sierpnia 11, 2007, 04:29:11 pm »
Zbyt mała popularność. Wolałbym żeby przywrócili GameOne, choć już niezbyt dużo pamiętam z tego programu.
Tematyczna róznorodność była bardzo duza. Trochę o klasyce, nowinki, muzyka itp. Może nawet dałoby się coś o rpgach- mają do tego ludzi :)

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #48 dnia: Sierpnia 13, 2007, 12:49:47 pm »
Gameone bylo Oh my god, LOVE!

Hyper jest Oh mh god, CRAP!

BTW GameTrailers pokazuje teraz dwie fajne retrospekcje... jedna dla wszystkich:

Final Fantasy Retrospective (narazie jest 5 czesci najnowsza jest o FFVII, wszystkich bedzie czesci 13)
http://www.gametrailers.com/game/4831.html

I jedna taka moze ciekawa dla Butza bedzie.... Metroid Retrospective ktora ma 5 czesci -narazie sa 3:
http://www.gametrailers.com/game/5261.html

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #49 dnia: Sierpnia 13, 2007, 04:14:03 pm »

BTW GameTrailers pokazuje teraz dwie fajne retrospekcje... jedna dla wszystkich:

Final Fantasy Retrospective (narazie jest 5 czesci najnowsza jest o FFVII, wszystkich bedzie czesci 13)
http://www.gametrailers.com/game/4831.html

dzięki wielkie ^^ obejrzałem sobie ;) aż chyba znów sobie zagram :P świetnie zmontowany scenki z gry, dobrze dobrana muzyka, polecam :P

Offline Spec (Wraith)

• Berserker
  • Trololo
    • Rise of the Empire
« Odpowiedź #50 dnia: Grudnia 14, 2007, 09:40:03 pm »
Po pierwsze: sorry za to nagłe parudniowe zniknięcie, ale miałem trochę niemiłą niespodziankę w postaci nagłej modernizacji sprzętu, więc wiecie...

Po drugie: nieźle, widzę, że nie jestem tu jedynym zaczytującym się w CDA. :) Konsolowiec ze mnie żaden, więc nic z pism o konsolach nie czytuję. Swoją drogą, redakcja z CDA tworzy teraz nową "wersję" tegoż, przeznaczoną dla graczy wybitnie konsolowych. Miejmy nadzieję, że jakoś się wybije z reszty stawki, heh... Wracając już do branżowych pism - jakoś nic oprócz CDA nie czytam. Chociaż nie powiem, zastanawiam się nad kupnem PLAY-a, ale to już raczej ze względu na zawartość płytek, hehe.

Offline Braska final aeon

• Adventurer
  • *
  • Annihilator
CD action
« Odpowiedź #51 dnia: Lipca 22, 2008, 11:56:11 am »
Co sądzicie o tym czasopismie?
Ja twierdzę źe jest świetne.
You will go to hell right now.

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: Września 08, 2008, 09:39:26 pm »
Magie i Miecz swego czasu czytywalem, tak jak i moje ulubione pismo o tematyce growej - Top Secret. Secret Service kupowalem regularnie od 4 gdzies tak do 30ktoregos numeru (u kumpla nadal lezy cala kolekcja). W czasach Neo zaprzestalem kupowania magazynow okologrowych w ogole i jakos dzis nie jestem juz na biezaco. Pamietam jednak, ze po przeczytaniu kilku numerow n, n+ (jeszcze raczkujacych wtedy) mialem co do nich mieszane odczucia. Reasumujac - dla mnie najlepszym z tychze czasopism byl i pozostal Top Secret. Bajtka slabo kojarze, to byl pierwszy z magazynow growych, ktory wpadl mi w rece (chyba w zwiazku z gra North and South, ale glowy nie dam uciac).
« Ostatnia zmiana: Września 08, 2008, 09:40:29 pm wysłana przez emiel_ »

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
  • „Was yea ra chs hymmnos mea"
« Odpowiedź #53 dnia: Września 08, 2008, 10:01:26 pm »
Z czasopism o grach najbardziej cenię CD-Action. Może i ma swoje wady ale co by o nim nie mówić i tak prezentuje najwyższy poziom z całej branży pism związanej z grami. Jeśli chodzi o konsolowe gry to liczą się jedynie PSX Extreme i Neo+ i takowe czytam jak mam okazję.

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #54 dnia: Września 08, 2008, 10:05:45 pm »
Emil, możesz coś skrobnąć o czasopismach z UK? Czy raczej nie masz z nimi styczności?

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: Września 08, 2008, 10:16:11 pm »
Przegladam czasami w sklepach, ale nie kupuje. Razi troche sztucznoscia, ale do wiekszosci dodaja za to mase dodatkow (jeszcze jak mialem PSP to w cholere rzeczy do niej bylo z czasopism wlasnie- a to jakis zaczep do paska i inne takie.) Od plytek blu-ray po umd. Kojarze moze ze dwa tytuly z czego jeden to playstation3 magazine czy jakos tak. A co konkretnego bys chcial wiedziec?

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #56 dnia: Września 08, 2008, 10:23:13 pm »
Przypadkiem EDGE nie jest brytyjski ? Oni lubią dawać niskie oceny grom, żeby być...cóż..."EDGY" (nie wiem jak to na polski przetłumaczyć).
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #57 dnia: Września 08, 2008, 11:23:46 pm »
Przypadkiem EDGE nie jest brytyjski ? Oni lubią dawać niskie oceny grom, żeby być...cóż..."EDGY" (nie wiem jak to na polski przetłumaczyć).
Ostrzy jak brzytwa? ;]
No mnie właśnie EDGE interesował.

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #58 dnia: Września 09, 2008, 12:49:20 am »
Ostrzy jak brzytwa? ;]
No mnie właśnie EDGE interesował.
Raczej mi chodzi o to, że próbują być buntowniczy i oryginalni dając dobrym grom lipne oceny.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?