Przeczekałem jeden dzień, mając szansę na to, że będzie rollback, ale widocznie ekonomia nie jest dla adminów DN taka ważna.
Zresztą trochę się im nie dziwię. Usunęli Philosopher's Stone, który do jej rozregulowania doprowadził, a dodatkowy rollback byłby upierdliwy dla graczy. Ekonomia natomiast, zarówno ta w grze, jak w rzeczywistości, jest mechanizmem samoregulującym. Nagłe pojawienie się na rynku dużej ilości złota doprowadziło do nagłej inflacji i to takiej intensywnej. Ale jako, że w ekonomii gier MMO mamy zazwyczaj do czynienia z deflacją (wzrost wartości złota, bo im ceny wszystkich produktów spadają), cały ten problem zostanie rozwiązany w ciągu kilku tygodni, jak rynek przesyci się wartościowymi dropami.
No i taka sytuacja ma swoje zalety, bo można się dorobić sensownych pieniędzy poprzez handel - krótko mówiąc, trzeba teraz sprzedawać ile wlezie i poczekać jakieś 2 tygodnie z większymi zakupami, aż ceny wrócą do normy.
Anyways, Sea Dragon Nest jest przejebany. Widziałem filmiki i nie mam zamiaru się tam póki co zbliżać - niby mam już całkiem dobry sprzęt, ale Apo na Hellu ciągle mi sprawia problemy, nawet w dobrym party, więc Leviathan jeszcze nie jest dla mnie.