Okej, jako, że powoli nadchodzi era koncertów, a mam wybrać się na jak największą ilość z nich, to mam zapytanie do forumowiczów. Czy ktoś z was będzie na poniższych koncertach? Można się ugadać zawsze na piwo jakieś i poznać.
Heineken Open'er FestivalNajwiększy festival ze wszystkich i jak zawsze budzący najwięcej emocji. Miejsce: Gdynia. W tym roku na razie trochę biednie jest z artystami, ale może się to zmieni. Na dzień dzisiejszy potwierdzeni są:
Czwartek, 30 czerwca: Coldplay, The National, Simian Mobile Disco (live), Caribou, Paolo Nutini, Two Door Cinema Club, Fat Freddy’s Drop.
Piątek, 1 lipca: Pulp, Foals, Cut Copy, Youssou N’Dour, Abraham Inc.
Sobota, 2 lipca: Kate Nash, Primus, Big Boi.
Niedziela, 3 lipca: M.I.A., Deadmau5, The Wombats, Chromeo, Hurts, These New Puritans.
Wiem, że Refielle/Anouk wspominała na Fejsie, że się wybiera. Ktoś jeszcze z forumowej braci będzie na OPku? Okazja do napicia się na polu namiotowym idealna.
Coke Live Music FestivalKolejny festival Alter-Artu, mniejszy niż Opener, tańszy, ale z roku na rok lepsze zespoły. Miejsce: Kraków.
Potwierdzone na dzień dzisiejszy zespoły: YOU ME AT SIX, WHITE LIES, THE KOOKS, INTERPOL.
OFF FestivalFestiwal muzyki Alternatywnej, odbywający się w Katowicach. Potwierdzone zespoły: Line-up 2011
Zagranica:
1. Ariel Pink’s Haunted Graffiti [USA]
2. Liars [USA]
3. Meshuggah [SWE]
4. Omar Souleyman [SYR]
5. Factory Floor [UK]
6. Current 93 [UK]
7. Actress [UK]
8. GaBLé [FRA]
9. Mogwai [SCO]
10. Deerhoof [USA]
11. Oneohtrix Point Never [USA]
12. Twin Shadow [USA]
13. Kode9 & The Spaceape [UK]
14. Destroyer [CAN]
15. Junior Boys [CAN]
16. Gang Of Four [UK]
17. Liturgy [USA]
18. Barn Owl [USA]
19. Matthew Dear [USA]
20. Male Bonding [UK]
21. XIU XIU [USA]
22. Warpaint [USA]
23. Olivia Anna Livki [GER]
24. Primal Scream gra album Screamadelika [SCO]
25. DVA [CZ]
26. Glasser [USA]
27. Low [USA]
28. Jon Spencer Blues Explosion [USA]
29. Neon Indian [USA]
30. Ringo Deathstarr [USA]
Polska:
1. Lech Janerka
2. Kury grają album „P.o.l.o.v.i.r.u.s.”
3. L.Stadt
4. Czesław Śpiewa Tesco Value
5. Abradab gra Kaliber 44
6. Igor Boxx
7. Bielizna gra album „Taniec Lekkich Goryli”
Ktoś się pojawi gdzieś? Nie gwarantuję, że na pewno będę na OFFie, ale szansa jest duża. No i będę na 3-Majówce we Wrocławiu, to tam też ktoś może mnie dorwać jakby chciał