Autor Wątek: Forumow erpeg?  (Przeczytany 15670 razy)

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #40 dnia: Lipca 27, 2004, 08:14:18 pm »
Ja temat czytać będę ale tutaj władzy nie mam, ale napewno ARD będzie czytał i ci pomoże Marv, a jak nie to jestem 100% pewny że Wizard jak będzie na forum to będzie chciał popisać troche i przyokazji pomoże usuwać to i tamto... oprócz tego w grze jest także Solidus więc na brak ludzi do pomocy nie będziesz musiał narzekać :)

:::EDIT:::
Tantalus raczej na sete możesz dożucić jeszcze White Wizard'a bo on jest aktywny w topicu "niekoncząca się historia" więc i tu napewno będzie chciał zaistnieć :)

::EDIT NAMBER TUŁ:::
Ja z wami nie będe grał ale kandydatura Tantalusa jest moim zdaniem dobra... no stawiałbym ją na równi z qiaxem,ale on mówił że niechce...
« Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2004, 08:42:51 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #41 dnia: Lipca 27, 2004, 08:30:52 pm »
EDIT: jeśli nie będzie nikogo lepszego (napewno są, tylko się nie odzywają) to ja mogę być MG.
juz to gdzies pisalem :P
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #42 dnia: Lipca 27, 2004, 08:36:50 pm »
wiem... miło mi. Dobra.... może tak.... NIECH ZGŁASZAJĄ SIE LUDZIE, KTÓRZY CHCĄ BĄDŹ MOGĄ BYĆ MG. Wtedy się zrobi sondę, albo coś i się demokratycznie kogoś wybierze.

Ja pozwolę sobie się zgłosić. Czemu już wcześniej pisałem.

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #43 dnia: Lipca 27, 2004, 08:41:56 pm »
masz moja pomoc...nie bawilem sie w takie gry, choc pare razy moj kumpel chcial mnie zabrac na taka partyjke...jak tylko bed emial wolna chwilke bede "nawiedzadzal" temat :P...ja razem z Marwem bedziemy "na zewnatrz" zabawy :D...

Tantalus, musim pogadac...odezwij sie na GG do mnie

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #44 dnia: Lipca 27, 2004, 08:42:59 pm »
wow siem temat rozwinął :D popieram tantalusa bo nie chce mnie sie :D teraz mam pytanie :P jakie realia bo jeżeli przyszłość to ja odpadam... chyba że będziemy grać w cyberćpunka... a jeżeli fantasy standart. to FG, wramłot, śródziemie czy earthdown ewentualnie teraźniejszość... wilkołak, mag, wampir, mówiąc ogólniej WoD czy może zew (może też być w latach 20).

Edit
co do kości proponuje uprościć mechanike jak najbardziej by zminimalizować czynnik losowy... a wyrocznią i tak będzie MG więc nie podpadajmy :P
« Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2004, 08:46:26 pm wysłana przez De6v6il6 »
]

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #45 dnia: Lipca 27, 2004, 08:46:49 pm »
przyszlosc nie fuj ble fe ja chce fantasy jedyne "cos" przyszlosciowe co mi sie podobalo to stare wary. aha i chyba to juz to mowilem ale jak w tym swiecie wybranym nie istnieja wampiry to sie doda... ktostam odkryl gdziestam jakies miasto gdzie siedza ludzie i sobie krew w barach wciagaja i takie tam :P
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #46 dnia: Lipca 27, 2004, 08:50:55 pm »
to trudne pytanie... w każdym razie ja (nie... nie bijcie) nie trawie CyberPunka i źle się w tym temacie czuję. Ja znam tylko Warhammer'a, ale myślę, że lepiej będzie jak zagramy w czymś nowym. Jak nikt nie zna świata zabwa jest większa.

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #47 dnia: Lipca 27, 2004, 08:52:30 pm »
Zell zobacz sobie Cyberpunka :P jest ok masz linka jest opisany w opowiadaniu :P Cyberpunk 2020 Co do nowego  :blink:  to ja tam wole wiedzieć gdzie się kręce hum grałem chyba w większość RPG-ów prócz Wiedźmin :D i słynne AD&D :grin:  
« Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2004, 08:54:33 pm wysłana przez De6v6il6 »
]

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #48 dnia: Lipca 27, 2004, 10:39:33 pm »
Cokolwiek by to nie było, lepiej żeby miało jak najmniej wspólnego z grami Square. Taki świat to nie jest dobry pomysł.

MarvelliX

• Gość
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #49 dnia: Lipca 28, 2004, 12:17:08 am »
(Ossstrzegam jessstem po 7 ksssięgach Evangelion'a :P )
Proponuje przyszłość... załóżmy takie 2350 rok... po zagładzie planety... która zacząła sssie odradzać na nowo... przezyła garssstka ludzkości... praktyczny brak jakiej kolwiek technologi [ale czy napewno ? ... :> ] ludzie powrócili do średniowiecza walcząc i polując bronią białą i wszystkim innym co sie nadaje do walki... w ramch mutacji powssstały nowe rasssy... o zdolnościach przypominających magie... (kuchnia nie moge myśleć mam Eve przed oczami  ;) )

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #50 dnia: Lipca 28, 2004, 12:22:59 am »
bleuuuueeeeeeejjjjjaaaaaaccchhhh.... nie lubię takich klimatów, chociaż NGE mi się podoba.... ale nie o tym tera....  ja proponuję świat na bazie Warhammer'a.... dla nie znających tematu powiem tylko, że jest to system podobny do AD&D... elfy, krasnoludy, magia, chaos, fajerbole, dużo walenia goblinów ostrymi narzędziami........ cos jak RPGi na kompa

MarvelliX

• Gość
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #51 dnia: Lipca 28, 2004, 12:30:05 am »
Ejj nie zapominaj o smokach  :P będę ich patronem  :) tak sssamo jak knightów i honoru :grin:

Hissstoryjka była by bardziej w ssstecz (czyt. lepsza) gdybym nie przeczytał dzisssiaj tej "głupiej inaczej" mangi :P  

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #52 dnia: Lipca 28, 2004, 02:05:37 am »
eeee Marvell zagraj sobie w paranoje albo fading suns :D hehe :D Paranoja bardzo fajny system rozwalają mnie donosy na innych graczy :D
]

Offline qiax

• General
  • God
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #53 dnia: Lipca 28, 2004, 02:12:09 am »
Mnie wypiszcie z zabawy.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #54 dnia: Lipca 28, 2004, 02:21:17 am »
dobra.... jak chcesz....

BTW: Czekam na opinię, na temat mojej lub alternatywnej kandydatury na MG i świata w którym będziem grać... nie wstawiam żadnych sond, bo tych pytań będzie pewnie coraz więcej.

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #55 dnia: Lipca 28, 2004, 06:33:47 pm »
Albo zróbmy coś w stylu Onimushy 3 ? Potwory z przeszłości atakują teraźniejszość. Jak ktoś na przykład by chciał być załóżmy Elfem to poprostu przenósł się razem z tymi potworami w celu wyeliminowania ich.
Albo styl Dino Crisis 2 (bez dinozaurów  :P )... Chodzi mi o motyw miasta-dżungli...
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #56 dnia: Lipca 28, 2004, 06:47:14 pm »
To chyba nie powinno być nic skompilikowanego.... wiesz... przyszłe wątki będą zbyt przewidywalne itp. itd... ale jak większość cię poprze, to nie ma sprawy

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #57 dnia: Lipca 28, 2004, 08:47:25 pm »
ja bym byl za swiatem który dużo ludzi zna więc albo Forgotten, albo Warhammer ew. Śródziemie... Neuroshima też była by fajna(taki praktycznie Fallout) ale już kilku ludzi powiedziało że nie chce przyszłości...

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #58 dnia: Lipca 28, 2004, 09:21:26 pm »
Czekam, aż będzie jakaś większość. Ja jestem za Warmłotem, Solidus za wariacją na Onimushę 3 (nie znam, ale chętnie poznam). Devil i Zell są za jakimś fantasy.... dojdźmy do jakiegoś kompromisu (nisko i łokciami)

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #59 dnia: Lipca 28, 2004, 09:26:55 pm »
skoro Devil i Zell są za fantasy, ty za Warhammerem, mi też to pasuje - to chyba mamy kompromis :)