Autor Wątek: Forumow erpeg?  (Przeczytany 15689 razy)

Offline qiax

• General
  • God
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #20 dnia: Lipca 27, 2004, 01:27:08 pm »
Zaraz tam aluzja... <cicho siedź, bo jeszcze mnie posądzą o wywoływanie kolejnej kłótni... którą oczywiście przegram z fasonem... ale to naprawdę nie moja wina, że to zabrzmiało jak aluzja... fakt, dwuznacznie, ale nie aluzyjnie... kurcze, a moiże to spisek przeciwko mnie, co? ... Nieeeeeeeeee!>... Zresztą nieważne.

Na MG proponują kogoś, kto ma duuużo wolnego czasu... I może jakaś forma - kto pisze posty pierwszy, drugie itd, itp... I co z tymi kośćmi? <czemu mam wrażenie, ze połowa użytkowników mnie zabije w pierwszym poście... "szedłeś przez las napotykajac legendarnego smoka" / "uciekam!" / "wpadłeś w ich stado"... kurczę, to znowu zabrzmiało jak aluzja... Nie, to tylko moja mania teorii spiskowej..

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #21 dnia: Lipca 27, 2004, 02:22:32 pm »
Na MG proponują kogoś, kto ma duuużo wolnego czasu...
TY / YOU

I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #22 dnia: Lipca 27, 2004, 02:29:16 pm »
nie tylko nie qiaxa  bo nam tu potop legendarnych smokow zrobi ("no bo nie mialem misia zeby sie wyzyc...")
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline qiax

• General
  • God
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #23 dnia: Lipca 27, 2004, 02:33:01 pm »
Czemu sądzisz, że ja mam za dużo wolnego czasu? Ja nie znam świata, nie umiem pisać tekstów/artykułów/opisów/czegoklowiek, ani tym bardziej fabuły do jakieś sesji, która trwala by tydzień... Po za tym, wolalbym brać czynny udział w akcji = satysfakcji <a póżniej najlepsze "kfiwatki" by się dało do któregoś z działów na stronie... moze w artykułacyh publicystycznych - "Moje brzykóta" >.

nie tylko nie qiaxa bo nam tu potop legendarnych smokow zrobi ("no bo nie mialem misia zeby sie wyzyc...")

Czekaj, myślisz, ze ja bym się nie nadawał na MG? A kto pisze te świetne teksty itd, itp? No kto? Zresztą, jesli myślisz, że ja się nie nadaję, to ja ciebie typuję... I swoją drogą - ja N I E śpie z misiem, tylko Dark M, więc to nie moja wina, jasne?
« Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2004, 02:36:31 pm wysłana przez qiax »

Offline GamePlay

• General
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #24 dnia: Lipca 27, 2004, 02:35:09 pm »
Masz bogatą wyobraźnie
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #25 dnia: Lipca 27, 2004, 02:37:16 pm »
tak na serio to ja bym proponowal tantalusa czyli pomyslodawce... ten to ma dopiero wyobraznie :D moze zrobic by jakis topic zamkniety z sonda? moj kandydat: tantalus
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline qiax

• General
  • God
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #26 dnia: Lipca 27, 2004, 02:42:41 pm »
No cóż, jeśli naprawdę chcecie czytać coś takiego, jak:
"Twoja krew spływała wolno po ostrzu noża... Liście sakury wolno się przesuwaly w twoją stronę, niesione delikatnym podmuchem wiatru... Chciałeś coś powiedzieć, lecz ból był zbyt silny. Czujesz, że umierasz, ale wiesz, że nie możesz się poddać. Na tobie spoczywa legendarne proroctwo, majace raz na zawsze zapieczętować zwój "Morderczej Ręki", legendarną technikę, zdolną zabić każego. Powoli zsuwasz się z ostrza skąpanego w twojej krwii, słyszysz śmiech twego wroga. Wydawało ci się, że twe ciało lekko potrząsneło ziemią... Zamykasz oczy, trzymając swój miecz blisko swego ciała... Ostatkiem sił przesuwasz je pod siebie, starając się je ochronić przed niegodnymi rękami twych wrogów. Dżwiki stają się przytłumione, słysysz jedynie zniekształcone odgłosy, których nawet nie starasz się rozszyfrować... Aż wreszcie milkną."

Ale ja bym wybral Zella, który by to skrócił do jednego zdania:
"Osuwasz się na ostrzu miecza, opadasz na ziemię, umierasz."

Offline GamePlay

• General
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #27 dnia: Lipca 27, 2004, 02:45:27 pm »
Na prawdę to było świetne : D

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #28 dnia: Lipca 27, 2004, 02:46:34 pm »
Czy to ze pisze krotkie posty znaczy ze nie moge pisac dlugich opisow w sesji? Nie pojmuje twojego toku rozumowania czasem...

Offline qiax

• General
  • God
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #29 dnia: Lipca 27, 2004, 03:08:24 pm »
Zell, ja tylko żartowałem... Narpawde. Ale no śmiało - dowal mi jakimś ciekawym opisem.

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #30 dnia: Lipca 27, 2004, 03:28:32 pm »
dobra powiedzmy takie cos:
wg ciebie jakbym napisal: Idac lasem spotykasz grupe orkow, atakuja cie, umierasz.
a napisalbym: Idziesz przez ciemny, zarosniety las starajac sie sztyletem torowac sobie droge. Po chwili masz jakies dziwne uczucie jakby ktos byl niedaleko. Postanawiasz sie zatrzymac i wsluchac chwile w dzwieki dochodzace sposrod ciemnej glebi lasu. Slyszysz trzask niedaleko lamanych galezi. Nagle poczules okropna won - juz wiesz co cie czeka. Stales sparalizowany nie wiedzac co zrobic - w koncu sam nie podolasz grupie orkow. Dzwieki ich okropnych smiechow stawaly sie coraz blizsze... Orki szly dokladnie w twoim kierunku, zapewne czuly juz smak swiezego miesa... W koncu odzyskales swiadomosc i zaczales uciekac w przeciwnym kierunku... Jednak bylo juz za pozno... Po chwili biegu byles juz zbyt wycienczony by kontynuowac ucieczke wiec padles na ziemie. Nagle poczules zimna stal w ustach a krew zaczela wyplywac z twych ust strumieniem... Orki slynely ze swej okrutnosci wiec nie zawachaly sie ani chwili wbic ci charakterystycznie zakrzywione miecze w sam tyl glowy... Wiedziales ze to koniec...  

Bedzie czy mam sie bardziej naprodukowac?

Offline GamePlay

• General
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #31 dnia: Lipca 27, 2004, 03:28:46 pm »
Nothing on earth rox
Like wonderful funny qiax
« Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2004, 03:29:03 pm wysłana przez GamePlay »

Offline qiax

• General
  • God
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #32 dnia: Lipca 27, 2004, 03:34:03 pm »
Zell Dincht;

Więc bedziesz anszym mistrzem gry! Wiwat MG!

Offline GamePlay

• General
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #33 dnia: Lipca 27, 2004, 03:47:11 pm »
Vivat qiax!!!!
qiax jest naszym nowym mistrzem!!!!!!

Offline qiax

• General
  • God
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #34 dnia: Lipca 27, 2004, 04:00:24 pm »
Nie, ja się na to nie pisze... Mangi, gdzie moje mangi <jestem uzależniony? nieeee>.

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #35 dnia: Lipca 27, 2004, 04:19:34 pm »
co do tych kości to po co komu kości? niegraliście nigdy papierowego rpga ale sesji "narracyjnej"? znaczy się bez kart postaci, zbędnych statystyk i rzutów kośćmi. Ważne jest jak twój bochater myśli, a nie ile ma walnięte w parowanie :P

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #36 dnia: Lipca 27, 2004, 04:39:22 pm »
Zell Dincht;

Więc bedziesz anszym mistrzem gry! Wiwat MG!
aha zapomnialem dodac ze ja tak tylko czasem wiec odpada :P
Vivat qiax!!!!
qiax jest naszym nowym mistrzem!!!!!!
tylko nie to a dlaczego to juz pisalem na gorze strony
co do tych kości to po co komu kości? niegraliście nigdy papierowego rpga ale sesji "narracyjnej"? znaczy się bez kart postaci, zbędnych statystyk i rzutów kośćmi. Ważne jest jak twój bochater myśli, a nie ile ma walnięte w parowanie
madrze powiedziane ;)

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #37 dnia: Lipca 27, 2004, 07:19:58 pm »
Jestem za pomysłem Gipsiego. W końcu modów jest kilku i możemy utrudniający gręproceder hamować. Co do kości to chyba nie będą potrzebne. W RD nie było ani statystyk, ani niczego (chociaż HP tam było... tak mi się zdawało). Marvell... nie jestem pewien o co ci chodzi... może to rozwiniesz...

EDIT: jeśli nie będzie nikogo lepszego (napewno są, tylko się nie odzywają) to ja mogę być MG. Jak grałem w Warhammer'a to zazwyczaj byłem MG chociaż.... sigh..... z różnym skutkiem..
« Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2004, 08:02:52 pm wysłana przez Tantalus »

MarvelliX

• Gość
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #38 dnia: Lipca 27, 2004, 07:59:46 pm »
O coś takiego jak Gipsiemu :P ja w to nie będę grał ale moge obssserwować i interweniować w razie poczeby (np. jak ktoś niepoczebny sssie wetnie) więc będę wyssstepował jako Bóg :D . Czeba zebrać wiecej takich bogów i jedziem :)

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Forumow erpeg?
« Odpowiedź #39 dnia: Lipca 27, 2004, 08:10:35 pm »
okej... pomoc modsów napewno się przyda.... teraz może zbierzemy tych co to napewno grają. Ja ktoś z poniżej wymienionych nie gra lub go nie wpisałem niech pisze:

Zell Dincht
Morchol
GamePlay
De6v6il6
FaLa
Solidus
White_Wizard
i naturalnie ja

EDIT: żeby nie pisać bez sensu będę edytowałtego posta jak coś się zmieni
« Ostatnia zmiana: Lipca 28, 2004, 02:16:26 am wysłana przez Tantalus »