Hah tak mi się skojarzyło,że Tant chyba w pewnym sensie zawdzięcza SZ swoją byłą pracę.Swoją drogą szkoda,że niestety firma upada/dła.
To tak jak SZ... przypadek?
Nie sondzem
SZ nigdy nie upada i nie upadnie. Po prostu schyliło się, bo coś mu upadło.
Co do tego, że SZ mi się przydało w zdobyciu pracy (byłem, bo padłem ofiarą redukcji etatów), to fakt, miałem w CV napisane wśród dodatkowych umiejętności: "Duże doświadczenie w pisaniu i redagowaniu artykułów na potrzeby serwisu internetowego". Nic konkretnego. Na rozmowie kwalifikacyjnej zapytano się mnie, czy gdzieś jakieś moje teksty są w Internecie, to powiedziałem, że tak, ostrzegłem tylko, że to specyficzna tematyka, ale pokazałem kilka tekstów i to wystarczyło, żeby udowodnić, że umiem pisać.
może mi ktoś wyjaśnić dlaczego ~70% ludzi wpisuje w zainteresowania "psychologia". Co to ma do chuja wafla znaczyć?
No, lipa straszna, symptom CV z gotowego szablonu. To tak jak pisać "Muzyka" albo "Podróże" heh. Sekcja "zainteresowania" to głównie miejsce na conversation startery jakieś - coś, żeby się rekruterowi rzuciło w oczy na rozmowie kwalifikacyjnej i nas o to zapytał, abyśmy mogli opowiedzieć coś ciekawego o nas.