[BLOG=Redakcja, ogólnie nudy]
Cholera, jako człowiek dorosły nie powinienem się chyba takimi rzeczami przejmować, no ale nic nie poradzę, że czuję się bardzo przybity w tej chwili. Dwa dni temu zamknięto definitywnie Geocities.com i wszystkie stojące tam obskurne stronki internetowe. Dopiero dzisiaj uzmysłowiłem sobie, że na Geocities stała dotąd stronka z częściowym tłumaczeniem Legend of Mana Ultimania, będąca moim najdoskonalszym źródłem informacji o grze. Obleciał mnie blady strach jak zobaczyłem wywieszkę o zamknięciu Geocities po próbie wejścia na tą stronkę. Na całe szczęście udało mi się odzyskać większość danych za pomocą Internet Archive, ale akurat jedną stronę szlag trafił, nie ma jej w archiwum, a to strona o tworzeniu golemów, na której są dwa, góra trzy wzory, bez których nie jestem w stanie napisać swojego tekstu na update (jedynego, jaki z uzyskanymi dotąd danymi jestem w tej chwili w stanie wydobyć). Samodzielnie, po kilku godzinach może dałbym radę odtworzyć jeden z tych wzorów, ale drugi (determinujący kształt klocków logicznych, jeżeli ktoś wie o co cho) jest absolutnie nie do odtworzenia bez Ultimanii. NIGDZIE w Internetach tego nie ma, to dane ekskuzywne dla Ultimanii i nikt ich nawet nie przepisał. Wysłałem maila do autora strony, aby ten przesłał mi brakujące dane i przed chwilą dostałem odpowiedź o tytule "Returned mail: see the transcript [FAILED(1)]". Moją ostatnią nadzieją jest znajomy z Seikens, który ma Ultimanię, a więc i dostęp do tych danych - jeżeli on zawiedzie, to pozostaje mi tylko rytualne samobójstwo, bo nie uda mi się stworzyć idealnego działu LoM'a, jak obiecałem.
tl;dr - Przegrałem w życiu i chyba będę z tego powodu płakał.
[/BLOG]
Wszystkiego najlepszego GPM. Już 14 lat ma chłopak... jak ten czas szybko leci heh.