Apropo zdjęć na NK - obadajcie co zrobili dzisiaj z nimi. Teraz jest opcja dzielenia ich na "albumy" i każde zdjęcie innych osób można ocenić, analogicznie do YouTube'a, czyli w pięciogwiazdkowej skali. Świat się kończy...
Co do NK i wszelkiego związanego z nim zła - tak musiało się stać, wszyscy to wiedzieliśmy. Taki jest los każdego portalu społecznościowego, który zyskuje naprawdę dużą popularność - liczba wypaczeń jest do popularności zawsze wprost proporcjonalna. Na "zachodzie" już ten schemat przerobili, tam mają MySpace i Facebook, które borykają się z dokładnie takimi samymi problemami, jak nie gorszymi. NK w naszym kraju jest pierwszym tak popularnym portalem społecznościowym, więc nie ma się co dziwić, że zarówno userzy, jak i administratorzy nie mają... hmm... "internetowego obycia" i z każdego takiego portalu robi się w końcu Fotka.pl. Cóż zrobić...
Ja mam ostatnio sporo zdjęć na NK, ze względu na te zajebiaszcze fotki z poi, jakie mi ostatnio zrobili na wyjeździe na Kaszuby. No i nie powiem, miło mi zawsze, jak ktoś wystawi mi pod nimi jakiś pozytywny komentarz, zawsze fajnie jest trochę "poszpanować" przed znajomymi hehe. No ale wszystkie zdjęcia jakie mam na profilu są zdjęciami na których sam jestem (żadna copypasta z internetów, w szczególności takich nieprzyzwoitych miejsc na 4chan heh), no i w elitarnym gronie znajomych nie mam żadnych postaci fikcyjnych, ani nie jestem zapisany do żadnej "klasy" z "Nibylandii". Chociaż możliwe, że niedługo będę, bo kumpel prosi mnie od jakiegoś czasu, żebym założył tam klasę tzw. "Leśnych dzbanów Oliwskich", czyli takiego, jakby to powiedzieć, grona miejscowych meneli, będących wśród moich kumpli żartem obiegowym. Krótko mówiąc, nic zdrożnego nie robię na NK hehe.
Nasha Class stare, już dawno widziałem te reklamy IE8. Swoją drogą, mam bardzo silne przeczucia, że ta przeglądarka jest zupełnie do dupy... ktoś ją sprawdzał? Ja póki co korzystam tylko z Firefoxa, który jak dla mnie jest optymalny, no i z Safari w iPhonie.
BTW. Szefie, jak to możliwe, że ty nie masz wśród znajomych Hisoki? Byłem pewien, że założyłeś profil na NK przede wszystkim po to, żeby oglądać jej zdjęcia hehe...