BLOG TIEM (wiem, że tęskniliście za tym)
Dawno niczego konkretnego na forum nie napisałem, a to przede wszystkim dlatego, że mam teraz roboty wchuj. Przede wszystkim muszę pracować na licencjatem (a jeszcze pojęcia nie mam jak go ugryźć, a plan działania muszę mieć do poniedziałku), no ale jeszcze nauka na kolejny egzamin z japońskiego i jeszcze kilka mnie istotnych spraw, które powoli, lecz skutecznie pozbywają mnie czasu na cokolwiek. Jeszcze co prawda nie jest tragicznie, ale mam już przedsmak tego jak to jest faktycznie mieć zbyt wiele obowiązków i nie mieć czasu na nic. Problem nowy dla mnie, muszę przyznać.
[Granie?]
Jak niektórzy wiedzą, od jakiegoś tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem The Orange Box i mogę pograć sobie legalnie w gry od Valve'a. Portal był zachwycający, ale szlag mnie trafił, że taki krótki (3h i po wszystkim). Teraz zabrałem się za Half-Life 2 i faktycznie, gra kopie dupę. Nie wiem jakie to oceny zebrało, średnio znam się na FTP'ach, ale póki co bawię się przy tej grze świetnie, tytuł ciągle trzyma w napięciu, dobrze wyważony, jeśli chodzi o poziom trudności, no i ten Orwellowski świat dookoła, naprawdę sprawiają fantastyczne wrażenie. Mam nadzieję, że szybko się ta gra nie skończy.. a z resztą, nawet jak, to jeszcze jest Episode 1 i 2 potem. No i Team Fortress 2 na deser. Niestety, ledwo kiedy mam grać, DS'a nie włączyłem od tygodnia, a od czasu skończenia Portalu tydzień temu, dzisiaj po raz pierwszy uruchomiłem jakąś grę na kompie. No ale może do końca roku wszystko przejdę.
[laptop]
A tak, dostałem jeszcze laptopa. Toshiba Satellite L300-129, jak kogoś ciekawią specyfikacje, to niech sobie to wpisze na oficjalu Toshiby to zobaczy jaką mam maszynę. Dostałem ją oczywiście z Windows Vista, więc pierwsze, co zrobiłem, to usunąłem to gówno i zainstalowałem XP. Kosztowało mnie to trochę nerwów, wymagało użycia dwóch płytek z XP'kiem (do jednej klucza nie miałem), płytki startowej Win98, sporo grzebania w BIOS'ie i formatowania wszystkiego co popadło. No ale po trwającej 2 dni walce, wyszedłem z niej zwycięski. Nie wiem tylko po kiego mi ten sprzęt, bo póki co może mi się przydać jedynie do czytania PDF'ów z łóżka.. no ale pewnie w końcu znajdę mu jakieś zastosowanie.
[REAL LAJF?]
Wiem, że część was mieszka gdzieś na południu, więc może kogoś zaciekawi to, że sylwestra spędzać będę w Krakowie. Mówię to teraz, bo akurat jest to organizowane (bo to grubsza impreza), w sumie będzie koło 50 osób i na 3 dni rezerwujemy dom wypoczynkowy zwany Lemon (może ktoś zna?). Anyway, jak ktoś z Krakowa będzie mnie chciał zobaczyć na żywo, to może być jego jedyna w życiu okazja, więc dajcie cynk.
[Kiedy update?]
STFU! Będzie kiedy będzie, mamy w tej chwili co najmniej 2 sprawy związane ze SquareZone, które są znacznie ważniejsze od cholernego update'u. Co dostałem od Ryjka i Reavera już jest online i tak, materiały aysnela znajdą się za kilka dni. No i Ashley musi mi zrobić w panelu funkcję wrzucania obrazków na serwer, bo inaczej nie dam rady zrobić update'u.