Autor Wątek: Let's Help Each Other!  (Przeczytany 59968 razy)

Offline fox_nine_tails

• Soldier
Odp: Let's Help Each Other!
« Odpowiedź #300 dnia: Lipca 12, 2011, 02:13:20 pm »
A własciwie to skąd jest ta grafika?http://psp-team.pl/files/images/stories/Newsy/rozne3/final-fantasy-vii-cast.jpg

nie widziałem jej w grze ani pudełku z grą.Artbook a może instrukcja?

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #301 dnia: Lipca 12, 2011, 05:20:00 pm »
Oficjalny Art, to tak lekko odbiegając od tematu.

Offline kALWa888

• Redaktor
Aktualnie grane
« Odpowiedź #302 dnia: Listopada 29, 2012, 10:20:02 pm »
Ja aktualnie gram w Tombi! 2 i jestem w Kujara Ranch i właśnie nakarmiłem te śmieszne kuraki Mountain Peach. Co tu dużo mówić, gra jest prześwietna i chyba każdy ją zna.

Poza tym bawię się jeszcze w Call of Duty Finest Hour, próbuję zaliczyć ostatnią misję na Hard by sprawdzić czy wystarczy przejść tylko jeden etap (ostatni) na Hard by odblokować wszystki Cheaty. Bo grę na Normal już ukończyłem, ale niestety wszystkich Cheatów mi nie odblokowało, a dopiero jak je odblokuję uznam że gra jest zaliczona, taki mój smutny los ;].

Ciągle próbuję też przejść (albo raczej przejechać) Challenge Series w Most Wanted na Ps2 i średnio mi to idzie. Są bardzo trudne. Oprócz tego musze jeszcze ukończyć na 100% Rap Sheet - takie sprawy jak pół godziny uciekać przed policją itd. Bedzie cięzko.

A Wy w co gracie?

:)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 01, 2012, 11:41:04 pm wysłana przez kALWa888 »

Offline kALWa888

• Redaktor
Zaliczone tytuły
« Odpowiedź #303 dnia: Listopada 29, 2012, 10:35:49 pm »
Ja przed kilkoma godzinami ukończyłem Tombi! na PSa. Po raz kolejny, tym razem po to by przypomnieć sobie jak to wszystko wygląda, gdyż właśnie doszła do mnie druga część tej gry i chciałem przejść jedną za drugą. O Tombi pisać dużo chyba nie muszę. Ogólnie jestem wielkim fanem tej gry, ale niestety wśród moich znajomych jestem raczej odosobniony w tym, bo jest to gra na tyle specyficzna, że większość nie chce mieć z tą grą nic wspólnego.
Zrobiłem wszystkie zadanka, dzięki czemu w Tombi 2 odblokuję sobie dodatkowe. Najgorsze było zdobycie złotego medalu w tym całym wyścigu zorganizowanym przez syrenę. No i nie lubię lokacji Haunted Mansion, bo za każdym razem gdy tam jestem nie pamiętam gdzie co jest. I denerwuje się jak czegoś szukam, bo muszę każdy zakamarek przeszukać zamiast iść w konkretne miejsce. Na szczęście taka lokacja jest tylko jedna. W grę jeszcze trochę pogram, by nabić AP do maksymalnej ilości i wtedy odłożę na półkę jako grę, z której wycisnąłem wszystkie soki :D.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 01, 2012, 11:41:14 pm wysłana przez kALWa888 »

Offline MarvelliX

• Master of Random Knowledge
  • Admin
  • dood!
    • http://squarezone.pl
Odp: Aktualnie grane
« Odpowiedź #304 dnia: Listopada 30, 2012, 11:59:21 am »
o panie tyle co ja przeszedłem to by była lista jak ta posiadanych gier musiola lub dłuższa (samych ukończonych gier na dsa jest 72 - wiem bo zachowałem wszystkie romy w które grałem ;d). Anyway wczoraj skończyłem Ar tonelico 2.
Teraz się zastanawiam jak dobrać się do cosmo innych dziewczyn nie grając całości bo gra dosyć długa jest, a na psp gram w Z.H.P. Unlosing Ranger VS Darkdeath Evilman - grinderski dungeon crawler który nie ma końca i nie można przegrać ;x z nawiązaniami do wielu anime i Disgaei
« Ostatnia zmiana: Grudnia 01, 2012, 12:57:51 pm wysłana przez MarvelliX »

Offline DarkAura16

• Knight
  • Nikt specjalny.
Odp: Zaliczone tytuły
« Odpowiedź #305 dnia: Listopada 30, 2012, 01:54:26 pm »
Przed chwila na lekcji angielskiego cwiczylem takowy jezyk grajac w FF III na telefonie. Na tej samej lekcji ubilem tez ostatniego bossa. Wczoraj dorwalem sie do Falloutow. Jedynka zeszla mi w jakies dwie godziny, dwojka - maksymalnie cztery, piec. Pare dni temu zamknalem tez za soba rozdzial z Zenonia. Jako iz wczoraj byla premiera piatej czesci na Play Store to teraz moge sie wkoncu za nia zabrac. Naprawde swietna gra.

Offline kALWa888

• Redaktor
« Odpowiedź #306 dnia: Grudnia 08, 2012, 02:59:22 pm »
Niedawno zacząłem grać w Kingdom Hearts 358/2 Days. Jestem jakoś przy 120 dniu i jak dotąd gra jest bardzo dobra, ale zdaje się gorsza od Kh 1 i 2. Może mam takie wrażenie od tego ciąglego chodzenia na misje. W poprzednich grach światy zwiedzało się w inny sposób. No i wolałbym tradycyjną metodę zdobywania doświadczenia, tutaj mamy panele, które zwiększają ten lvl, ale wykorzystujemy je też do innych celów. Ciekawi mnie jak to później zostanie rozwiązane.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #307 dnia: Grudnia 20, 2012, 01:46:05 pm »
Ja sobie również odświeżyłem Kingdom Hearts. Żeby nie było za nudno, to grałem na Hardzie, ale i tak dużo łatwiej mi poszło niż gdy grałem w niego przed laty. Zrobiłem co się dało, wszystkie dalmatyńczyki i Trinity, wszystkie turnieje na solo, 100 lv u Sory, Ultima Weapon, Phantom, Kurt Zisa i Sephiroth pokonani bez większych trudności. Już się chciałem zabierać za KH2, kiedy sobie przypomniałem, że pomiędzy nimi coś jeszcze było, dlatego ściągnąłem sobie KH RE:Chain of Memories. Wczoraj zacząłem grać (na Proud Mode oczywiście) i już widzę, że będę się lepiej bawił niż przy oryginale na GBA.

Jak to skończę to zabiorę się za KH2, potem KH:BbS, potem może uda mi się uruchomić 358/2 Days lub RE:Coded. Jak bardzo te gry wymagają użycia ekranu dotykowego? Bo ekranik w moim DS'ie jest rozkalibrowany ponad wszelką nadzieję i raczej nie zagram na nim w coś wymagającego uważnego używania stylusa.

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #308 dnia: Grudnia 20, 2012, 03:45:21 pm »
Jak to skończę to zabiorę się za KH2, potem KH:BbS, potem może uda mi się uruchomić 358/2 Days lub RE:Coded. Jak bardzo te gry wymagają użycia ekranu dotykowego? Bo ekranik w moim DS'ie jest rozkalibrowany ponad wszelką nadzieję i raczej nie zagram na nim w coś wymagającego uważnego używania stylusa.
Touch screen prawie niepotrzebny. Najwyżej do przesuwania znaczków w Days, lub obracania kamery, ale to tyle. Kamerę i tak ustawiałem szybko za siebie (nie pamiętam jakim przyciskiem), bo nie chciało mi się stylusa wyciągać.
I'm in Space!

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #309 dnia: Grudnia 20, 2012, 04:03:12 pm »
A w RE:Coded?

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #310 dnia: Grudnia 20, 2012, 07:28:57 pm »
A w RE:Coded?
Też na niewiele touch screen potrzebny. Przyciski starczą.
I'm in Space!

Offline kALWa888

• Redaktor
« Odpowiedź #311 dnia: Grudnia 21, 2012, 04:09:49 pm »
Ja stylusa wyciągam do przeglądania Enemy Profiles i bawienia się w Panelu no i do zmiany ułożenia kamery, ale jakoś szczególnie potrzebny nie jest. Grę można przejśc bez dotykowego ekranu.

Ostatnio przeszedłem 358/2 Days na Standard Mode i zostawiłem sobie ten zapis by kiedyś dokończyć do 100% i zacząłem grać na Proud Mode i już jest o wiele lepiej bo przynajmniej gra czegoś ode mnie wymaga i udało mi się nawet zginąć.

Ogólnie mam jeszcze takie pytanko. Czy udało się komuś zdobyć wszystkie blueprinty Gummi Shipów w części pierwszej? Brakuje mi Typhoona i Atomosa. Wiem gdzie latają, ale za cholerę nie mogę ich ustrzelić. Dziady pieruńskie mają twardy pancerz i szybko znikają. Ma ktoś jakieś porady?

I szkoda że nie mogę póki co zagrać w Chains of Memories na PS2, bardzo chciałbym poznać tą historię, ale nie mam przerobionego PS2. Chyba będę musiał poczekać na wersję HD na PS3.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #312 dnia: Grudnia 21, 2012, 06:30:44 pm »
Ostatnio przeszedłem 358/2 Days na Standard Mode i zostawiłem sobie ten zapis by kiedyś dokończyć do 100% i zacząłem grać na Proud Mode i już jest o wiele lepiej bo przynajmniej gra czegoś ode mnie wymaga i udało mi się nawet zginąć.

Ja teraz tylko tak będę grał. Za stary jestem, żeby w japońskie gry dla dzieci grać na normalu.

Ogólnie mam jeszcze takie pytanko. Czy udało się komuś zdobyć wszystkie blueprinty Gummi Shipów w części pierwszej? Brakuje mi Typhoona i Atomosa. Wiem gdzie latają, ale za cholerę nie mogę ich ustrzelić. Dziady pieruńskie mają twardy pancerz i szybko znikają. Ma ktoś jakieś porady?

Mam wrażenie, że je miałem. Generalnie jak znalazłem wszystkie dalmatyńczyki i jeszcze kilka skrzynek to zrobiłem sobie statek z dwoma Osmose'ami, czterema Ultimami i jeszcze dużą ilością karabinów i to mi wystarczyło. Trzymałem kółko, żeby wolno leciał i spamowałem laserami ile się dało, co jakiś czas machając gałką, żeby zebrać wszystkie śmieci, jakie wypadną. Jak co jakiś czas zniszczyłem meteoryt jeszcze, żeby gwiazdka wypadła, to przez większość czasu miałem dużo MP i niszczyłem w zasadzie wszystko co leciało.

I szkoda że nie mogę póki co zagrać w Chains of Memories na PS2, bardzo chciałbym poznać tą historię, ale nie mam przerobionego PS2. Chyba będę musiał poczekać na wersję HD na PS3.

Zawsze możesz zagrać na emulatorze GBA w oryginalnego CoM'a. Ja tak grałem kiedyś i prawie przeszedłem.

Offline MarvelliX

• Master of Random Knowledge
  • Admin
  • dood!
    • http://squarezone.pl
« Odpowiedź #313 dnia: Grudnia 22, 2012, 04:37:32 pm »
emulator ps2 tez jest bardzo dobry

Offline kALWa888

• Redaktor
« Odpowiedź #314 dnia: Grudnia 22, 2012, 10:57:42 pm »
Skorzystałbym z emulatora PS2 ale niestety mam na tyle starego kompa, że nie mam jak takiego emu odpalić. Więc chyba pozostaje mi albo kupić wersję na GBA i zagrać w nią na moim DSLite, albo ściągnąć grę i emulator.

Tant dzięki za rady, wypróbuję je. I ja też jakiś czas temu doszedłem do wniosku, że w Re:coded będę od razu grać na Proud Mode, bo w przypadku 358/2 Days straciłem niepotrzebnie czas na zaczynanie obydwu poziomów trudności. Niby gra jest na tyle dobra, że mogę podchodzić do niej kilkakrotnie, ale czeka na mnie Re:coded którego jeszcze nie zacząłem i FF Tactics A2 Grimoire of the Rift, które urzekło mnie swoim klimatem. No i muszę dokończyć KH2 na 100%, gdzie zostały mi wyzwania Paradox od Hadesa i tych jego dwóch pomagierów.

Offline Mazurit

• Daredevil
  • **
  • Kupo!
« Odpowiedź #315 dnia: Grudnia 23, 2012, 12:30:26 am »
(...) czeka na mnie (...) FF Tactics A2 Grimoire of the Rift, które urzekło mnie swoim klimatem.

A jakąś recenzję zamierzasz naskrobać o tej grze?
Oki Doki Man

Offline kALWa888

• Redaktor
« Odpowiedź #316 dnia: Grudnia 23, 2012, 08:49:26 pm »
Jeśli squarezonowe autorytety mi na to zezwolą to jak najbardziej. Tyle, że zagram dopiero po Re:coded i nie grałem w pierwszą część, nie wiem więc czy czekać na pierwszą czy nie znając jej grać w drugą od razu. Chyba nie trzymają się siebie kurczowo jeśli chodzi o fabułę?

Offline Mazurit

• Daredevil
  • **
  • Kupo!
« Odpowiedź #317 dnia: Grudnia 24, 2012, 03:12:13 am »
Jeśli squarezonowe autorytety mi na to zezwolą to jak najbardziej. Tyle, że zagram dopiero po Re:coded i nie grałem w pierwszą część, nie wiem więc czy czekać na pierwszą czy nie znając jej grać w drugą od razu. Chyba nie trzymają się siebie kurczowo jeśli chodzi o fabułę?

Grałem w całą jedyneczkę i miałem również styczność z dwójką (nie przeszedłem jednak całej), i mogę Ci powiedzieć, że FF Tactics A2 Grimoire zrobione jest w konwencji "stare-nowe", tj. świat, mechanika gry (niewielkie zmiany jednak są również) oraz charakter fabuły są takie same w obu częściach, jednak patrząc na samą treść fabuły jest ona niezwiązana z poprzednią odsłoną, także możesz grać w dwójeczkę bez żadnych obaw (o ile w FFTA2 nie ma później jakiegoś większego twistu fabularnego, ale patrząc na to, że ma ona bardziej questowy charakter raczej wątpię, aby taki twist miał miejsce). Kończąc, w kieszokonsolkowe "taktiksy" możesz grać spokojnie w różnej kolejności, gdyż fabularnie są to na 95% różne tytuły (ewentualne korelacje tych tytułów można więc traktować jako easter egg), nie ma w przypadku tych produkcji obaw o to, że tak jak w grach z serii Kingdom Hearts historia jest powiązana i zakręcona jak świński ogonek.
Oki Doki Man

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #318 dnia: Grudnia 24, 2012, 03:16:00 am »
Jeśli squarezonowe autorytety mi na to zezwolą to jak najbardziej.

Daję ci błogosławieństwo na pisanie wszędzie, chyba, że głośno powiem co innego.

FFTA2 ma więcej wspólnego z FF12, niż z FFTA, tak swoją drogą.

Offline Mazurit

• Daredevil
  • **
  • Kupo!
« Odpowiedź #319 dnia: Grudnia 24, 2012, 03:48:57 am »
FFTA2 ma więcej wspólnego z FF12, niż z FFTA, tak swoją drogą.

Tak, ale to chyba można traktować, również i w tym przypadku, bardziej jako ciekawostkę, gdyż historie w kieszokonsolkowych taktiksach mają zupełnie inny wymiar niż FFXII. Jednak jakby na to nie spojrzeć nawiązanie do FFXII  faktycznie ma miejsce.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 24, 2012, 03:50:51 am wysłana przez Mazurit »
Oki Doki Man