Drugim potworem, który jest świetny, jest Narcissos imieniem Fernando. Można go PRZYŁĄCZYĆ (tak... Demi-human nie mają jajek.. przyłącza się ich) w Norn Peaks, na jednej z pierwszych map na terenie górskim (nie w lesie)... ja miałem go tylko raz w życiu, bo obecność danego Demi-human jest uzależniona od twojego szczęścia... koleś wymiata chyba jeszcze bardziej niż Land Dragon, bo jest ze 2 razy szybszy i szybciej mu się STR rozwija....poodwiedzaj to miejsce, kiedy będziesz miał już dużo questów na karku, to może będziesz miał więcej farta ode mnie i gnoja znajdziesz...
Błąd Tantalusie w Norn peaks jest tomato man (coś w ten deseń). W Junkyard jest Ferdek
Wiem wiem, nie masz mnie co cytować sprzed 6ciu lat. Wiem gdzie są Demi-humany dzisiaj.
I mam problem bo potrzebuje dragon scale i orihalcon ale nie wiem skąd to brać (DSy wiem ale siedzę ponad godzinę i ni że tak się wyrażę ch.... -.-") słyszałem że jest takie coś co robi że się ma większą szanse na drop rare items ;d
Dragon Scale upuszczają Land Dragony i Sky Dragony na levelu powyżej 64. Orihalcon wypada z Punkstera powyżej 16ego levelu. Te pierwsze najłatwiej dorwać we Flames, we Fieg Snowfield lub w Mekiv Caverns (po lub w trakcie wykonywania przygody Cosmo). Punkstery najgęściej występują w Junkyard.
Aby zwiększyć szansę na wypadnięcie lepszych itemów możesz zrobić kilka rzeczy. Po pierwsze, podbuduj sobie statystykę Luck. Możesz ją sobie tymczasowo zwiększyć w walce (na jakieś 5 sekund), jak wykonasz jakiś najmocniejszy atak specjalny danej broni (Raging Pain, Karma, Blue Dragon itp.). Możesz też dodać sobie luck do sprzętów, choć nie mam pewności jak (Hairball podobno podnosi tą statystykę).
Warto też brać ze sobą Polter Boxa na takie walki. Złapiesz go w jajku na szczycie Tower of Leires, potem ustaw mu dietę tak, żeby luck mu jakoś solidnie podskoczył. Jak weźmiesz go ze sobą, to trzymaj go blisko podczas zabijania smoków/punksterów, a jego synchro sprawi, że będziesz miał większą szansę na zdobycie dobrych itemów (Synchro Polter Boxa sprawia, że z zabitego potwora zawsze wypada albo item albo cukierek, nigdy kryształki expa).
Jak Polter Box nie pomoże, to możesz spróbować pójść na takie walki z Rabite'm wysokiego levela. Rabite to jedyny potwór, któremu podczas levelowania rośnie Luck - bez żadnej diety będzie miał na maksymalnym levelu jakieś 49 punktów tej statystyki.
Co do diety dla potwórów, która zwiększa Luck, to dawaj im dużo Lucky Clover, ewentualnie Pine O'clocka, Squalphina. Lucky Clovery można kupić u studenta w Bone Fortress za jakąś okrągłą sumkę, chyba za 1000 Lucre.