Autor Wątek: Element  (Przeczytany 13466 razy)

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
Element
« Odpowiedź #20 dnia: Września 04, 2006, 11:03:01 pm »
Jeśli chodzi o mnie to tak jak przedmówca lubię Forever Zero Lynxa,  m.in. za dynamiczną pracę kamery. Podobał mi się też Lunaretic Harle za wspaniałe efekty świetlne.
Z elementów "zwykłych" najbardziej podobały mi się UltraNova i Meteor Shower głównie za swój rozmach. Z summonów najbardziej podobał mi się Genie-fajna kawaii panna :)

Z efektywnych elementów polecam m.in. te typu field, bo dzięki nim można w jednej turze przywołać summona.
« Ostatnia zmiana: Września 04, 2006, 11:03:32 pm wysłana przez RadicalDreamer »

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Element
« Odpowiedź #21 dnia: Września 05, 2006, 02:45:38 pm »
Z summonów najbardziej podobał mi się Genie-fajna kawaii panna :)
A mozesz mniej wiecej opisac jak to wygladalo...
Bo albo zapomnialem poprostu jak to wygladalo, albo nigdy tego nie zdobylem (a to przeciez niemozliwe ;])
« Ostatnia zmiana: Września 05, 2006, 02:46:34 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Element
« Odpowiedź #22 dnia: Września 05, 2006, 03:54:41 pm »
chodzi chyba o summona  green element jak mnie pamiec niemyli, hm? faktycznie, sliczna panna ;)
« Ostatnia zmiana: Września 05, 2006, 03:54:59 pm wysłana przez _dark_cloud_ »
Kame Hame Ha

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Element
« Odpowiedź #23 dnia: Września 05, 2006, 05:26:06 pm »
chodzi chyba o summona  green element jak mnie pamiec niemyli, hm? faktycznie, sliczna panna ;)
No okey, ale jak to wygladalo...

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Element
« Odpowiedź #24 dnia: Września 05, 2006, 06:10:58 pm »
no pojawiala sie panna robila BZIUUUUUM! i znikala

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Element
« Odpowiedź #25 dnia: Września 05, 2006, 06:38:40 pm »
Okey pierd*le was w dupe, juz sam wiem:

i mi sie przypomnialo juz ze ja milem ;]

Offline Anouk

• MASTER OF SQUAREZONE PUPPETS
  • SemiRedaktor
    • http://refielle.ovh.org
Element
« Odpowiedź #26 dnia: Września 05, 2006, 10:33:34 pm »
Ach racja Genie jest fajna, ale z summonów to mi się jeszcze Sonya podobała. No i Saints. ^^ Z Elementów postaci to zdecydowanie Lunaretic! No i zaklęcia Guile'a ze znikającą różdżką.

Offline G-1

• "cudowny" użytkownik
  • General
Element
« Odpowiedź #27 dnia: Września 05, 2006, 11:19:54 pm »
Lunairetic żeczywiście świetny , dziś go puszczałem troche :)
Zappa ma świetny element na 3 poziomie. Akurat z tych 3-poziomowych to jeden z najfajniejszych według mnie    :spoko:  (ale axiomatix i glide hook wymiatają   :D )
Poza tym to większość summonów całkiem nieźle wygląda  ;)  
(...)Poprostu ja nie mam czasu na granie w kilkudziestogodzinne gry po to żeby poznać fabułe jakąś lipnawą w której ziomu ratuje świat, a ja podczas tego ratowania świata biegam sobie mietkiem naciskam przycisk X i walcze z potworem, później oglądam film jak ten mietek główny bohater gada 30 minut z jego wybranką z czeg nie wynika nic ciekawego, później zaliczam każdą postać w lokacji i gadam z nią żeby dowiedzieć się na przykład że ładną mamy pogode, a nowa generacja konsol będzie mi oferowała to samo z tym że z lepszą grafiką... nie gry to już nie jest dla mnie główna rozrywka i nie mam czasu na kilkadziesiąt godzin grania podczas gdy o wiele epszą fabułe mogę mieć oglądając jakiś koreański film... teraz już mnie granie nie ara, jak mówiłem wcześniej przed konsolą chce się rozerwać, niepotrzebny do tego jest mi główny bohater stworzony z 40 milionów pixeli zamiast z 4...

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
Element
« Odpowiedź #28 dnia: Września 06, 2006, 08:33:45 am »
A mozesz mniej wiecej opisac jak to wygladalo...
Bo albo zapomnialem poprostu jak to wygladalo, albo nigdy tego nie zdobylem (a to przeciez niemozliwe ;])
Kurde Gipsi, nie zdąrzyłem ci odpowiedzieć, wszytko przez to że mam ostatnio mało czasu :) Zdobywasz go oczywiście po pokonaniu Green Dragona na Gaea Navel, tak samo jak inne summony wyższego rzędu, więc nie mogłeś go nie zdobyć.  

Aha, z technik specjalnych podoba mi się jeszcze druga technika Serga, czyli Luminare. Natomiast z technik łączonych chyba największe wrażenie zrobił na mnie Delta Attack, którego tworzyli Serge, Razzly i jeszcze ktoś, tylko nie pamiętam kto (może ktoś pamięta?).

BTW:
G-1 masz fajnego ava ;), to Battle Angel Alita?
« Ostatnia zmiana: Września 06, 2006, 11:14:29 am wysłana przez RadicalDreamer »

Offline G-1

• "cudowny" użytkownik
  • General
Element
« Odpowiedź #29 dnia: Września 06, 2006, 01:46:48 pm »
Aha, z technik specjalnych podoba mi się jeszcze druga technika Serga, czyli Luminare. Natomiast z technik łączonych chyba największe wrażenie zrobił na mnie Delta Attack, którego tworzyli Serge, Razzly i jeszcze ktoś, tylko nie pamiętam kto (może ktoś pamięta?).
Serge , Razzly i Leena

BTW:
G-1 masz fajnego ava wink.gif, to Battle Angel Alita?

Jak na to wpadłeś ?  ;)  
(...)Poprostu ja nie mam czasu na granie w kilkudziestogodzinne gry po to żeby poznać fabułe jakąś lipnawą w której ziomu ratuje świat, a ja podczas tego ratowania świata biegam sobie mietkiem naciskam przycisk X i walcze z potworem, później oglądam film jak ten mietek główny bohater gada 30 minut z jego wybranką z czeg nie wynika nic ciekawego, później zaliczam każdą postać w lokacji i gadam z nią żeby dowiedzieć się na przykład że ładną mamy pogode, a nowa generacja konsol będzie mi oferowała to samo z tym że z lepszą grafiką... nie gry to już nie jest dla mnie główna rozrywka i nie mam czasu na kilkadziesiąt godzin grania podczas gdy o wiele epszą fabułe mogę mieć oglądając jakiś koreański film... teraz już mnie granie nie ara, jak mówiłem wcześniej przed konsolą chce się rozerwać, niepotrzebny do tego jest mi główny bohater stworzony z 40 milionów pixeli zamiast z 4...

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Element
« Odpowiedź #30 dnia: Września 06, 2006, 03:55:31 pm »
Okey a teraz mi powiedz jak zdobyłeś 3cią technike Razzly (mozesz sie zrehabilitowac za to ze wtedy nie miales czasu by mi odpowiedziec o summonie ^-~), bo o ile pamietam nie moglem za chiny jej zdobyc-trzeba bylo chyba pogadac z jej siostra... no ale nie bardzo mi to wychodzilo ;/
A jesli juz miales to napisz mi jak mniej wiecej wygladal jej 3ci specjal (jesli pamietasz ofkoz). Bo poprzednie to byly gwiazdki... wiem ze jedna duza spadala na pewno... a trzeci jaki byl?

Jak na to wpadłeś ? wink.gif
Bo jest czarno bialy... a Radical Dreamer w swoim zyciu czytal tylko dwa komiksy -jednym byl Battle Angel Alita a drugim... Kaczor Donald. A jak wiadomo kaczor donald jest kolorowy to Radical strzelił ze ta postac z twojego to w jakimś właśnie jego komiksie widzial.. no i wypadlo na Alitke...
(ale glupia odpowiedz ;/)
« Ostatnia zmiana: Września 06, 2006, 04:00:19 pm wysłana przez Gipsi »

Offline Anouk

• SemiRedaktor
Element
« Odpowiedź #31 dnia: Września 06, 2006, 05:24:46 pm »
Okey a teraz mi powiedz jak zdobyłeś 3cią technike Razzly
Wyprzedzę go ~.~ Z tego co pamiętam to aby ją zdobyć Razzly nie może być w drużynie podczas questu zdobywania Hydra Humour, zaś potem koniecznie musi być w drużynie podczas pierwszych odwiedzin Water Dragona tj. Ice Breath quest. Następnie należy wybrać się na Water Dragon Isle w Homeworld w momencie kiedy jest już Terra Tower i pogadać z wróżką (bodajże Rosetta?) która siedzi pod drzewem (które wtedy zakwita).

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
Element
« Odpowiedź #32 dnia: Września 06, 2006, 10:01:04 pm »
Okey a teraz mi powiedz jak zdobyłeś 3cią technike Razzly (mozesz sie zrehabilitowac za to ze wtedy nie miales czasu by mi odpowiedziec o summonie ^-~), bo o ile pamietam nie moglem za chiny jej zdobyc-trzeba bylo chyba pogadac z jej siostra... no ale nie bardzo mi to wychodzilo ;/
A jesli juz miales to napisz mi jak mniej wiecej wygladal jej 3ci specjal (jesli pamietasz ofkoz). Bo poprzednie to byly gwiazdki... wiem ze jedna duza spadala na pewno... a trzeci jaki byl?
Cóż, pani redaktor odebrała mi możliwość zrehabilitowania. Z tego co jednak pamiętam, to na Water Dragon Isle należy pogadać nie z Rosettą czyli siostrą Razzly (bo jeśli mnie pamięć nie myli to ona już nie żyje), ale z inną wróżką tam będącą. Tak w ogóle to po tym małym quescie dostajesz też najlepszą broń Razzly o nazwie Flower Rod. Niestety nie pamiętam jak wyglądała ta technika bo na dzień dzisiejszy nie dysponuje tym seyvem, sorry Gips. :)

EDIT
Dobra, okazało się że jednak mam ten element :) , nazywa się on Raz Flower i służy do podnoszenia parametru Magic, wszystkim postaciom będącym w drużynie. Co do jego wyglądu to przewijają się tam motywy gwiazdkowo-kwiatkowe, ogólnie jest kolorowo i bardzo etchi. To chyba tyle.
(ale glupia odpowiedz ;/)

Gipsi nie odstraszaj nowych userów :) , we need them right? ;)
« Ostatnia zmiana: Września 07, 2006, 11:04:58 am wysłana przez RadicalDreamer »

Offline G-1

• "cudowny" użytkownik
  • General
Element
« Odpowiedź #33 dnia: Września 06, 2006, 11:50:33 pm »
Przydałoby się dodać  ten sposób uzyskania 7 poziomowego elementu Razzly w dziale postacie pod Chrono crossem na stronie głównej bo  tam tylko dwa znaki zapytania sterczą.
« Ostatnia zmiana: Września 06, 2006, 11:50:49 pm wysłana przez G-1 »

Offline Anouk

• SemiRedaktor
Element
« Odpowiedź #34 dnia: Września 08, 2006, 05:23:19 pm »
Cóż, pani redaktor odebrała mi możliwość zrehabilitowania.
A no bo ja tak chociaż raz chciałam się wiedzą wykazać ^^'
Ale odnośnie tematu, to z czarów podobają mi się jeszcze: summon Salamander (bardzo oryginalny), atak Orlhy 'Sister Hoods' (generalnie Orlha fajnie walczy). A, i Pip też ma fajnie wyglądające zaklęcia ^^

Offline G-1

• "cudowny" użytkownik
  • General
Element
« Odpowiedź #35 dnia: Września 09, 2006, 01:14:11 am »
No mi również podoba sie styl walki Orlchy , świetnie sie porusza a zwłaszcza fajnie kręci pupą   :w00t:  

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
Element
« Odpowiedź #36 dnia: Września 14, 2006, 09:22:29 pm »
Chyba nikt nie wspominał o elementach przeciwników. Mnie najbardziej spodobały się Omega White i Omega Black, bossów z Terra Tower.
« Ostatnia zmiana: Września 15, 2006, 10:30:43 pm wysłana przez RadicalDreamer »

Offline G-1

• "cudowny" użytkownik
  • General
Element
« Odpowiedź #37 dnia: Września 15, 2006, 10:44:54 pm »
Jeśli chodzi o speciale wrogów to podoba mi się Gravity Bomb Black Dragona , i większość technik Dario , Garaia , Miguela kiedy miecze idą w ruch ;)
Ciekawy jest równierz Bad Breath Green Dragona  :lol:

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Element
« Odpowiedź #38 dnia: Września 17, 2006, 12:43:12 pm »
Mi z elementow zajebiscie podobały sie jeszcze specjalne techniki Steeny i jej przyzwyania, fajnie zawsze te ducy wygladaly a najlepszy byl oczywiscie Garai.

A z elementów przeciwników to... nie pamietam żadnego >.>

Offline G-1

• "cudowny" użytkownik
  • General
Element
« Odpowiedź #39 dnia: Września 20, 2006, 01:47:06 am »
Mi z elementow zajebiscie podobały sie jeszcze specjalne techniki Steeny i jej przyzwyania, fajnie zawsze te ducy wygladaly a najlepszy byl oczywiscie Garai.

Oi , jasne Garai jest świetny i świetnie wygląda .
Podobają mi się równierz ataki Dario : ConductaRod i Sonic Sword , które wyglądają niesamowicie , aż czuć od nich zło przeklętego Masamune.