Autor Wątek: Fallout  (Przeczytany 36056 razy)

Offline Pietraz

• Twisted Teacher
  • Daredevil
  • **
  • Whatever...
Odp: Fallout
« Odpowiedź #160 dnia: Maja 24, 2008, 04:59:51 pm »
A propos Falloutów wiadomo coś o trójce? Ktoś ma jakiś wysoko postawionych przyjaciół w Interplay? :P

"A potem pieścić będziemy się czule
I zwierzać słodsze od snu tajemnice"

Offline Spec (Wraith)

• Berserker
  • Trololo
    • Rise of the Empire
« Odpowiedź #161 dnia: Maja 24, 2008, 05:49:19 pm »
Pietraz, nie chcę cie martwić, ale masz wyjątkowo kiepskie informacje. Interplay już nie odpowiada za Fallouta 3 - pałeczke przejęli chłopcy z Bethesda Softworks, ci sami od Morrowinda i Obliviona. Z tego, co mi wiadomo, prace idą już w równym tempie.

Offline Pietraz

• Twisted Teacher
  • Daredevil
  • **
  • Whatever...
« Odpowiedź #162 dnia: Maja 24, 2008, 06:03:02 pm »
A dlaczego ma mnie martwić że kolesie z Bethesdy przejęli prace nad Falloutem? Najważniejsze że prace trwają :)
I masz rację, nie śledziłem zbytnio sceny Falloutowej ostatnio a z tego wynika że dobre parę lat temu Interplay zdechł xD
To się nazywa być nie na bieżąco :)

Jak Bethesda się wywiąże z Fallouta tak dobrze jak z Morrowinda i Obliviona to chyba nie ma się o co martwić ;)

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #163 dnia: Maja 24, 2008, 06:07:28 pm »
dobrze jak z Obliviona
WHAT ?! Oblivion przecież był tragiczny ! Żeby był W MIARĘ grywalny trzeba było ściągnąć do niego tony różnych modów.
I tak już krąży przekonanie, że Fallout 3=Oblivion with guns, więc enjoy your 3 voice actors.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Pietraz

• Twisted Teacher
  • Daredevil
  • **
  • Whatever...
« Odpowiedź #164 dnia: Maja 24, 2008, 06:09:51 pm »
dobrze jak z Obliviona
WHAT ?! Oblivion przecież był tragiczny ! Żeby był W MIARĘ grywalny trzeba było ściągnąć do niego tony różnych modów.
I tak już krąży przekonanie, że Fallout 3=Oblivion with guns, więc enjoy your 3 voice actors.

Nie wiem jak Tobie, ale mi się osobiście podobał Oblivion i Morrowind, więc nie narzekałbym na takiego Fallouta. Poza tym "krąży przekonanie" (jak mniemam tony domysłów na różnych forach, gdzie jeden koleś to brat szwagra cioci jednego z developerów) to nie to samo co oficjalne oświadczenie producentów, prawda? Z ostatecznym osądem poczekałbym do samego wypuszczenia giery :)

Offline Spec (Wraith)

• Berserker
  • Trololo
    • Rise of the Empire
« Odpowiedź #165 dnia: Maja 24, 2008, 06:11:57 pm »
[offtop]Pietraz, z tym martwieniem się źle zajarzyłeś: mi chodziło o martwienie się z powodu przestarzałych informacji. :) [/offtop]

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #166 dnia: Maja 24, 2008, 06:18:51 pm »
dobrze jak z Obliviona

Nie wiem jak Tobie, ale mi się osobiście podobał Oblivion i Morrowind, więc nie narzekałbym na takiego Fallouta. Poza tym "krąży przekonanie" (jak mniemam tony domysłów na różnych forach, gdzie jeden koleś to brat szwagra cioci jednego z developerów) to nie to samo co oficjalne oświadczenie producentów, prawda? Z ostatecznym osądem poczekałbym do samego wypuszczenia giery :)
Morrowind był świetny (choć nigdy zbyt długo nie grałem), wszystko było w nim ładnie zróżnicowane, każda lokacja była inna, tona rzeczy do zrobienia. A Oblivion był po prostu "STOP RIGHT THERE CRIMINAL SCUM !" (Do cholery ! Ja tylko przypadkowo podniosłem tą łyżkę !). Lokacje były monotonne, twarze postaci PIG DISGUSTING, a rozwijanie postaci zepsute. Nieważne jak dobrego łucznika tworzyłem to zawsze musiałem się w końcu na miecze przerzucać. Teraz powiedziałem sobie "FUCK ALL !", stworzyłem postać-boga, olałem główny quest i po prostu robię sobie jaja. Tym bardziej, że ściągnąłem Deadly Reflexes i raczej ciężko będzie "niezabijalnym" NPC'tom żyć bez głowy.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
« Odpowiedź #167 dnia: Maja 25, 2008, 11:41:10 pm »
Hmm w Oblivie było tak ze jak lataleś chociarz pół metra nad ziemią to cie juz niewidzieli , jak w Morowie ?
« Ostatnia zmiana: Maja 26, 2008, 02:32:28 pm wysłana przez MarvelliX »

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #168 dnia: Maja 26, 2008, 12:35:19 am »
nie ten topic...?? cholera jeszcze troche i zaczne w niektórych tematach czystki robić ;/
Kame Hame Ha

Offline Spec (Wraith)

• Berserker
  • Trololo
    • Rise of the Empire
« Odpowiedź #169 dnia: Maja 31, 2008, 10:01:19 pm »
Pomyślałem sobie, że podrzucę przyjacielską poradę tym graczom Fallouta 2, którzy zdecydują się zagrać w to ponownie, z dołączonym Restoration Projectem:

RP dodaje dwa dodatkowe typy encounterów: pierwszy to seria 5 spotkań z poprzednim "wybrańcem", Kagą, który aktualnie próbuje nas wykończyć. To już pewnie wiecie.

Drugiego typu nie zdradzę, ale podrzucę wskazówkę: jeśli kiedykolwiek będziecie się włamywali do czyjejś sieci, nie mówcie ani nie róbcie niczego, co mogłoby wkurwić "właściciela"! ;)

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
  • „Was yea ra chs hymmnos mea"
« Odpowiedź #170 dnia: Maja 31, 2008, 11:25:57 pm »
Tak jak to było z serwerem Enclavy? Też w ten sposób dało się ich rozzłościć...

Offline Spec (Wraith)

• Berserker
  • Trololo
    • Rise of the Empire
« Odpowiedź #171 dnia: Czerwca 01, 2008, 06:55:32 am »
Właśnie o to chodzi. Bez RP zapowiedzi łącznościowca to puste groźby. Z RP naprawdę się zjawiają. Zresztą cytując z listy 'features z forum NMA:

Mess with the Enclave in Gecko and feel the wrath of verti-assault team encounter.

A tak BTW. to jest możliwość uniknięcia wkurzania tego łącznościowca?

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
  • „Was yea ra chs hymmnos mea"
« Odpowiedź #172 dnia: Czerwca 01, 2008, 09:44:22 am »
Jest, ale naprawdę trzeba uważać co się odpowiada. Trzeba pokombinować trochę z dialogami.

Offline Spec (Wraith)

• Berserker
  • Trololo
    • Rise of the Empire
« Odpowiedź #173 dnia: Czerwca 01, 2008, 12:07:55 pm »
Ponadto dodatkowe pytanie: z tego, co znalazłem na Trzynastym Schronie, wynika, że można temu gościowi wcisnąć kit, że Navarro zostało zdobyte. Czy to prawda? I jeśli tak, to jaki Speech i staty są do tego potrzebne?

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #174 dnia: Czerwca 01, 2008, 03:26:37 pm »
no idea, bo grałem bez moda, ale znając fallout jeśli jest coś takiego możliwe to na wysokim poziomie CHA, INT, LCK no i zapewne speech powyżej 150%. strzelam of koz, ale to by było najlogiczniejsze w takim wypadku
Kame Hame Ha

Offline Spec (Wraith)

• Berserker
  • Trololo
    • Rise of the Empire
« Odpowiedź #175 dnia: Czerwca 01, 2008, 03:57:15 pm »
No tak... Nie pozostaje nic innego jak podbić parę leveli i zwiększyć procenty wydane na Speech... Swoją drogą, sam początek już potrafię zrobić bez śladu prowokowania - dobra inteligencja na coś się zdaje w końcu...

EDIT: Sprawdzone. na wszelki wypadek za pomocą Falche2 podbiłem sobie Speecha do wartości bliskiej 300%, zanim zabrałem się za "zabawy" z chatem. Cóż, w sumie da się nawet doprowadzić do przyjacielskiego zakończenia tego "chatu", ale że to jest tak mniej więcej w połowie... Przy okazji pobawiłem się też tym chatem i wielokrotnie wkurzałem gościa. :D Najzabawniejszy moment jest przy "drugim pytaniu o prezydenta" - zarówno samo stwierdzenie "United-fucking-States-of-America", jak i gdy się zaraz potem wkurza ("Who the fu - Who is - What - I should kick your fucking ass, who is this?!"). Lubię go słuchać - najlepszy chyba głos w Falloucie 2. :D
« Ostatnia zmiana: Czerwca 01, 2008, 08:08:34 pm wysłana przez Wraith »

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #176 dnia: Sierpnia 21, 2009, 11:25:50 pm »
jesli idzie o najlepsze kawałki z Fallouta 2 to są te:

http://www.youtube.com/watch?v=LjSnjKheGHg

http://www.youtube.com/watch?v=7VaJ4eHcV6Q&feature=related

uwielbiam ten moment w Navarro, gdy sierżant drze na nas morde :P
Kame Hame Ha

Offline Spec (Wraith)

• Berserker
  • Trololo
    • Rise of the Empire
« Odpowiedź #177 dnia: Sierpnia 22, 2009, 09:42:59 am »
Co się tyczy Fallouta... Hm, niech te screeny mówią same za siebie (SS-y z FOnline 2238, oryginalnie zamieszczone na NMA):

Pieprzone /v/ucktardy z 4chana są wszędzie... <sigh>

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #178 dnia: Sierpnia 24, 2009, 08:58:19 pm »
to jest już chore XD

http://www.youtube.com/watch?v=QjG89ooVcAA&feature=related

swoją drogą ciekawe, ze już prawie rok po premierze trójki, a jakoś nikomu sie nie chce nawet o niej gadać :P
Kame Hame Ha

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #179 dnia: Marca 04, 2012, 06:46:06 pm »
a to dlatego że mnie nie było :P ja w tej grze jak i w NV jestem zakochany. Spędziłem przy nich setki godzin i zupełnie nie rozumiem krytyki która na nie spada, zgadza się że nie jest to już f2 ale chłopaki Bethesdy i tak wyszli ze starcia z marką Fallout obronną ręką, wiele smaczków sporo lokacji (niestety silnik którego użyto miał już swoje lata i pewne ograniczenia więc nie olśniewa), świetna warstwa fabularna i powtarzalność. Przez F3 miałem swoją jedyną poprawkę na studiach :P czekam z niecierpliwością na fallouta na silniku skyrima
]