Grał ktoś? Jak odczucia? Podobało się? Nie wiem nawet czy to napewno japońska gra czy chińska, więc proszę o sprostowanie. Obecnie grałem tylko w trzy części na telefon komórkowy. Bardzo mi się podoba, stawia na taktykę i myślenie, nie ma tu scen typu ,,WSZYSCY DO BOJU ! JAGMJAPHA!". Gra jest trudna na tyle, by ktoś, kto nie grał nigdy w podobnego typu RPG zniechęci się po 10 minutach. Walki są długie i często trzeba je powtarzać. . .bywa. Czasem to denerwuje, lecz satysfakcja z przejścia niektórych misji jest naprawdę wielka. Bitwy toczą się jak w Front Mission 3 albo Final Fantasy Tactics. Wybieramy bohatera, ruszamy się nim po mapce i atakujemy, wybierając broń. Takowych można mieć przy sobie do trzech sztuk, tak samo przedmiotów. Ekwipunek się wyczerpuje. Np. Miecza możemy użyć do 40 razy, a Eliksiru do 3. Na szczęście nie ważne jak przedmiot byłby zdezelowany, i tak można go sprzedać za pół ceny. Mamy spory wybór przedmiotów porównywalny do tego z Heroes Lore(grał ktoś?), szczególnie w późniejszych misjach. Z części na część jest ich coraz więcej(w trójce blisko setka). Klasy postaci. . .jest ich napewno mało. Rycerz, łucznik, czarodziej i kawalerzysta(dopiero od drugiej części). Na 8 poziomie dzięki pewnym amuletom postacie mogą awansować w ,,nadklasy". Polega to na tym, że dostają bonus do głównej statystyki tj. rycerz dostaje +3 do siły a mag do mądrości. Wyjątkiem są Yamoun i Sheeila, które mogą awansować tylko przed 8 poziomem. W drugiej części dodana została także możliwość drugiego awansu na 15 poziomie. Polecam zagrać każdemu, gra została profesjonalnie przetłumaczona przez Camil02 i można ją znaleźć na 4shared, na profilu mobilevice.pl jak i na samej stronie.