Autor Wątek: Nintendo 3DS  (Przeczytany 4659 razy)

Offline wilczątko

• Soldier
Nintendo 3DS
« dnia: Listopada 24, 2010, 09:08:08 pm »
Kilka dni temu przeczytałam o nowym produkcie  Nintendo przedstawionym na targach E3 2010. O to troche o niej:
-3DS ma 13,46 cm szerokości, 7,36 cm długości oraz 2 cm szerokości (wymiary dotyczą konsoli w pozycji zamkniętej, waga wynosi 226,8 gramów;
-wyświetlacz generujący efekt 3D ma 3,53 cala, a jego maksymalna rozdzielczość wynosi 800x240 pikseli;
-ekran dotykowy jest mniejszy, ma 3,02 cala i wyświetla obraz o rozdzielczości 320x240 pikseli;
-3DS posiada trzy kamerki o rozdzielczości 0,3 Mpix – jedną wewnętrzną i dwie zewnętrzne;
-konsolka wyposażona jest w moduł WiFi działającej w systemie IEEE 802.11 z możliwością zabezpieczenia kluczem WPA/WPA2. Połączenie bezprzewodowe może działać nawet wtedy, gdy urządzenie działa w trybie uśpienia (np. ściągając aktualizacje);
-prócz ekranu dotykowego, 3DS zawiera wbudowany mikrofon, przyciski A/B/X/Y, krzyżak, klawisze L/R, Select oraz Start, grzybek analogowy, sensor ruchu, żyroskop, a także specjalny suwak 3D Depth Slider. Ten ostatni pozwala na regulowanie natężenia efektu trójwymiaru – dzięki niemu możemy wyłączyć 3D lub np. ustawić jego moc na 50 procent;
konsolka posiada port na gry z NDS-a, wejście słuchawkowe oraz na karty SD.
Pojawiły się - jeszcze niepotwierdzone - informacje, że przed rozgrywką gry na 3DS będą się instalować, a konsola ma łączyć się ze swego rodzaju sieciową platformą społecznościową (a'la Battle.net), umożliwiającą wspólne granie, porównywanie swoich osiągnięć, szukanie partnerów do gry konsoli najpierw pojawi się w Japonii, do Europy trafi na początku 2011 roku. Cena nie została jeszcze ujawniona.

I kilka gier:
FIFA
Madden NFL
The Sims 3
Animal Crossing
Kid Icarus: Uprising
Mario Kart
Nintendogs + Cats
ThCodename: Chocobo Racing 3D
seria Dragon Quest
seria Final Fantasy(podkreślam cała bodajże z 13)
Kingdom Hearts 3DS
seria Batman
seria LEGO
Assassin’s Creed Lost Legacy

Offline MarvelliX

• Master of Random Knowledge
  • Admin
  • dood!
    • http://squarezone.pl
Odp: Nintendo 3DS
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 24, 2010, 11:32:48 pm »
Napewno nie dadza ffow ponad 6 na dsa, nie sadze zeby mial lepszy procek niz obecny psp. No i na liscie nie dodales legend of zelda ktory ma trafic jako jeden z pierwszych portow 3d
« Ostatnia zmiana: Listopada 24, 2010, 11:33:20 pm wysłana przez MarvelliX »

Offline Sitheral

• Berserker
  • S = k log W
    • Zwyczaje rozrodcze afrykańskich świń
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 09, 2011, 12:40:00 am »
No i znamy już cenę i detale. Jak na mój gust, nie opłaca się. Zresztą fakt, że kupuję DSi mimo że mógłbym dołożyć te parę stów na 3DS mówi sam za siebie. Konsola jest wypasiona ale bateria ssie (lub pobór mocy, jak kto woli), jak kupuję handehlda to chcę, by był mobliny a poza tym całe to 3D, fajna sprawa ale nie mam ochoty na ew. bóle głowy przy dłuższych partiach. Jasne, 3D będzie można wyłączyć. Tylko, na Odyna, kto kupuje konsole 3D aby wyłączać 3D.

Najlepiej poczekać, obadać, niech się technologia dopracuje, zrobią bardziej dorobiony model i wtedy się zobaczy.
Ale prędzej kupiłbym 3DS niż kolejne psp od Sony.

Offline MarvelliX

• Admin
  • dood!
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 09, 2011, 01:10:05 am »
nom NGP niby bedzie mialo 4 rdzeniowy procek ale to nadal zwykle PSP tylko ulepszone ;x

Offline Sitheral

• Berserker
  • S = k log W
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 09, 2011, 10:39:24 am »
Dokładnie, jak dla mnie może mieć i 20 rdzeni, na moim psp jakieś 80% spędziłem grając w... emulatory gba, gbc, nesa i snesa. I parę gier z psx.

Tak naprawdę jedyne co mnie w psp urzekło to, standardowa dla sony, niezniszczalność konstrukcji. Na tym wielkim ekranie po paru latach mam 1 zauważalną rysę a zapewniam, że nie obchodziłem się z nim jak z jajkiem. Przyciski są nie do zajechania, a pamiętam że te z gba wcale nie robiły takiego wrażenia. Na DSach jest lepiej ale to też nie to, z tym że nie wyobrażam sobie zajechania przycisków w DSie, gdzie sporą ilość rzeczy jednak robi się stylusem. No i xmb daje radę, nawet menu z DSi jest przy tym miętkie.
« Ostatnia zmiana: Lutego 09, 2011, 10:42:03 am wysłana przez Sitheral »

Offline MarvelliX

• Admin
  • dood!
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 09, 2011, 01:29:55 pm »
z czego co wiem w psp sie ten joystick najszybciej psuje przypuszczam ze w 3ds tez jako pierwszy odpadnie ;f
W moim dsie przycisk A troche "zmiekl" wiec zajechac sie da ;x

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 07, 2011, 04:15:21 pm »
Grałem na 3DSie jak byłem w Amsterdamie i powiem wam, że o ile te 3D faktycznie jako tako jest okej. To wpychanie Mii wszędzie gdzie się da już nie jest okej. Grałem w PilotWings Resort i jesli miałbym po tej grze ocenić, to byłbym na nie. Choć line-up i tak jest biedny, większość to porty i remake'i, z których jedynie interesuje mnie Zelda.

Offline DarkAura16

• Knight
  • Nikt specjalny.
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 07, 2011, 06:19:06 pm »
Ja jakoś za tym N3DS nie jestem. Sam mam DS i nie mam zamiaru grosza na 3DS wydać. Mają tyle platform, to jeszcze inne wymyślają...

Offline MarvelliX

• Admin
  • dood!
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 07, 2011, 08:08:00 pm »
to tylko taki lepszy ds wypalający oczy swoim 3d, ja sobie go kupie dopiero jak jakieś gry porządne powychodzą a nie same rimejki, no i może do tego czasu stanieje albo wyjdzie jakaś wersja light czy coś ;f

Offline DarkAura16

• Knight
  • Nikt specjalny.
« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 07, 2011, 09:47:34 pm »
Przesadziłem, kiedyś napewno kupię. Dla RE Mercenaries 3DS i KH 3DS.

Offline kALWa888

• Redaktor
« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 07, 2011, 11:06:48 pm »
Ja kupię ale później. Dla KH DDD, RE i MGS3 (remake trzeciej części). Mam nadzieję że pojawi się dużo jRPG na 3DS tak jak było to w przypadku NDS przynajmniej porównując do PSP, na którego tak dużo jRPG nie ma

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 08, 2011, 09:40:29 am »
Ja kupię ale później. Dla KH DDD, RE i MGS3 (remake trzeciej części). Mam nadzieję że pojawi się dużo jRPG na 3DS tak jak było to w przypadku NDS przynajmniej porównując do PSP, na którego tak dużo jRPG nie ma

MGS3? SNAYK ANSWR ME SNAYK? Dobrze myślę? O fpytę pytusa!
Kame Hame Ha

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 08, 2011, 09:57:01 am »
Ej no, kupowanie 3DSa dla remake'ów jest głupie.

Na PSP RPG-ów nie ma? A przez ostatni rok ich tyle wyszło, że głowa boli.

Offline kALWa888

• Redaktor
« Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 08, 2011, 11:51:18 am »
Dlaczego głupie? Nintendo GameCube chcę kupić sobie głównie ze względu na remake pierwszego MGS i Resident Evil. Oczywiście są też obok inne gry. I ja wiem, że wyszło dużo jRPG na PSP, ale np nie ma żadnego Dragon Quest a ja bardzo lubię tą serię. Nie ma FF3 i FF4 (remake'i mam na myśli), FF 4HoL. Pierwsze w kolejności jest u mnie PSP mimo iż NDS tańsze, ale jeśli tak porównać to w moje gusta trafiają chyba bardziej te jRPG wydane na NDS. To znaczy jest więcej takich must have. Na PSP jest dużo portów. Coś co można mieć też na PSX np (FF4 - poza tymi dodatkowymi secenariuszami, Tactics Ogre LEt US Cling Together, FF1 i 2 itp).

Tu jest trailer do tego remake'u MGS3. Zapowiada się ciekawie, ale ja wolałbym remake'i dwóch pierwszych Metal Gearów z MSXa.

http://www.youtube.com/watch?v=nf6hRFXlQco
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 08, 2011, 11:52:47 am wysłana przez kALWa888 »

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 08, 2011, 04:10:25 pm »
PSP obniżyli cenę do 499 zł w PL. FF IV Complete będzie, a FF III ssie kompletnie , zwłaszcza 3D. Ale już kiedyś był mały flejm o to, że NDS ssie. Ja tylko mowie,  że póki na 3DSa są tylko remaki i lipne gry z Mii, nie opłaca się tego kupowac. A i nie przyrównujmy remake'ów Residenta do Zeldy takiej, bo to obraza dla Capcomu.

Offline kALWa888

• Redaktor
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 10, 2011, 05:28:24 pm »
Może FF3 ssie ale i tak chcę mieć :). Ja nigdy nie kupuję konsol zaraz po premierze. Czekam aż stanieje i pojawią się jakieś konkretne tytuły. Po prostu na liście maust have mam już te remake'i i jak tylko wyjdą to pewnie je kupię by nie czekać aż pojawi się w czymś co przypomina platynę, której nienawidzę i omijam szerokim łukiem.

Offline Sitheral

• Berserker
  • S = k log W
« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 22, 2011, 01:03:42 pm »
Ej no, kupowanie 3DSa dla remake'ów jest głupie.

Imo to jest całkiem mocny argument na kupno konsoli, nostalgia to wielka siła a producenci gier dobrze o tym wiedzą :F
Jak już zrobią ten nieszczęsny remake VII to pewnie kupię konsolę na którą wyjdzie specjalnie dla niego z czystej nostalgii, nawet wiedząc że będzie ssał.