Dobra, wysłaliście oceny(za wyjątkiem Spec(Wraith), na którego nie chce mi się czekać). Punktacja była bardzo zbliżona, ale usuwając kategorie z najmniejszą punktacją otrzymałem taką listę:
Avy sezonowe (Wiosna/Lato)
Horror
Zwierzęta
Manga i Anime
Czarno-białe
Final Fantasy
Japonia
Kosmici
Walt Disney
Gry Retro
Polityka
Religia i mitologia
Mikrokosmos
Czasy przedwojenne
Abstrakcja
Już od kategorii nie ma odwrotu. Zadecydowaliście demokratycznie.
Co do samego turnieju, jak wcześniej powiedziałem, gramy nowym systemem. Zamiast eliminacji, będzie jedna wielka grupa. Przebieg będzie podobny: wystawiam parowanie i losuję kategorię. Każdy uczestnik szuka wtedy ava dla przypisanej osoby, odpowiadający kategorii i przysyła go do mnie na priva. Gdy dostanę wszystkie avy, wystawiam je w ogłoszeniach i zaczynamy głosowanie (oczywiście uczestnicy nie muszą, ale powinni przynajmniej na tydzień ponosić dane im avy). Każdy może wtedy wysłać do mnie na priva trzy, według głosującego, najciekawsze avy rundy (punktując po 3, 2 i 1 punkty). Jednak tym razem nikt nie będzie odpadał, tylko 5 osób, które dostały najwięcej punktów w rundzie dostanie kolejno 10, 8, 6, 4 i 2 globalne punkty na konto. Punktację za rundę będę zapisywał i ona będzie decydowała o pozycji w razie remisu.
Oczywiście będą kary. Za kolejne dni spóźnienia z podesłaniem ava odejmuję po jednym punkcie. Jeśli po tygodniu wciąż nie dostanę ava, osoba ta obernie ode mnie w sumie 10 punktów ujemnych i dostanie ostrzeżenie. Jeśli w następnej rundzie dalej nie daje odznaków życia, wylatuje z gry.
Za przysłanie ava, które według mnie nie pasuje do kategorii i nie zmieni go, mimo moich ostrzeżeń, dostanie 10 punktów ujemnych i nie będzie brał udziału w głosowaniu.
Mam nadzieję że zasady są w miarę jasne i zrozumiałe.
A więc wyznaczam datę rozpoczęcia AvEx 3 na: 19.IV.2009.