gry - tu wolałbym się dłużej zastanowić. Skłaniam się bardziej na te nowsze gry, ale nie sądzę że retro avy byłyby złym pomysłem.
Co najmniej trzech uczestników uważa, że to świetny pomysł, więc raczej nie ma się nad czym zastanawiać.
wytłumacz mi tylko na czym ta kategoria ma polegać, bo krzywo to widzę.
Bo ja wiem? Na czymś abstrakcyjnym chyba....
CLAMP? co/kto to jest?
X? Card Captor Sakura? Chobits? CLAMP zrobiły mnóstwo rzeczy, Yuzu by się dobrze w tej kategorii spisała hehe. Ja wolę Miyazaki'ego i studio Ghibli, rzuciłem CLAMP jako pierwszy lepszy pomysł.
To co ja wypisałem to na prawdę random jest, pierwsze rzeczy które mi do głowy przyszły. Przecież wymyślać takie kategorie można w nieskończoność, niech każdy wypisze z 10 jakichś oryginalnych i wybierzemy z takiej puli kilka najlepszych i wsio. Optymalnie by było, jakby się w ogóle nie powtarzały kategorie z poprzednich edycji, bo po co niby by się miały powtarzać, jak możliwych kategorii jest tyle? Powymyślajcie cokolwiek, nie ja tu jestem orgiem w końcu.
Mi chodzi przede wszystkim o to, żebyśmy zaczęli kategorie układać w taki sposób jak ja właśnie. Nie, że "zwierzęta", ale żeby "koty", "psy", "dinozaury", czy "smoki". Coś nie tak ogólnego, a jednak pozostawiającego miejsce na własną inwencję. Można to zrobić w ten sposób, co teraz, czyli zacząć, od jakiejś kategorii ogólnej (np. "Gry") i dojść do jakiejś specyficznej (np. "Gry sprzed ery PSX'a"). Grunt, żeby były w tej konwencji, bo wtedy wszystkim nam się będzie grało przyjemniej, jak avy będą łatwiejsze do porównania i przez tydzień na forum będzie trochę weselej, jak każdy będzie miał coś z tej samej tematyki w avie.
No to wymyślajta, to nie jest takie trudne jak widać. Macie jeszcze trochę random ode mnie, tak na dobry start:
21. Mikrokosmos (owady i te sprawy hehe)
22. Patriotyczne (coś odnoszącego się do historii naszej ojczyzny)
23. Rośliny (kwiaty, drzewa, itp.)
24. W kolorze żółtym
25. Coś włochatego
26. 50x50px
27. Polskie seriale
28. Harry Potter (sic!)
29. Religia i mitologia
30. Podwodne
No?