Wiesz co Rock Lee, nie jest zbyt silny, to fakt, ze jak się otworzy tą jakąs brame, to jego Lotus zabiera 120dmg, lecz Lee traci 75% hp więc, jak nie zdobędziesz chakry Taijutsu to jesteś w no zresztą sam wiesz gdzie, polecam już bardziej Neij'ego jakbys chciał koleżke z umięjętnościami Taijutsu
Jednakże każdy kto zaczyna gre powinien zacząć składem Naruto-Sasuke-Sakura, ponieważ:
-są dwie misje, które możesz wykonac na początku i dotyczą tego, zeby wygrać tym zespołem 5 walk i jeszcze, żeby wygrać trzy razy z rzędu nimi
-są silni, jak użyjesz Shadow Clone, Sharinghan i Rampage, to każda twoja postać otrzymuje o 50% mniej damage i na dodatek ma powerskie umiejętności, Rasengan bierze 45dmg i blokuje gościa na jedną kolejkę, Chidori 60dmg i KO punch 30dmg i blokuje gośćia na kolejke.
-na początku masz ważną misje, "Sasuke quest fort power" i musisz pokonać wszystkich geninów z wioski ukrytej w liściach, jednakże jest trudno natrafic na kogoś z chouji'm lub np: z Ino, więc miej zawsze Sasuke w teamie dopóki nie wykonasz tej misji
Teraz wyjaśnie dla gości niewtajemniczonych jak sie wykonuje misje.
wykonywanie jest po to żeby zdobyć nowe postacie, Kakashi, Gai, Jiraya (postacie często dodają do gry, chyba za niedługo będzie można odblokować Itachiego i kisame). Pewnie zauważyliscie, że w tym main menu na głównej stronie jest "Ninja Ladders", po wejściu na to, pojawiaja nam się na razie 4 wybory. Misje ida od najprostszych (ranga D) do najtrudniejszych (ranga S). Po wejściu do The Sound 4 mission będziecie mieć pięć misji, pierwsza Sasuke quest for power musi być wykonana, zeby dowiedzieć co trzeba zrobić,aby wykonać tą misje. Kliknijcie na Sasuke... i tam pod obrazkiem macie napisane Mission goals, a pod tym warunki wypełnienia misji, np.: Win a battle against Sakura with Sasuke (0/1) to oznacza, że musicie pokonać Sasuke w składzie Sakure tylko raz. Po wypełnieniu wszystkich poleceń misja jest zrobiona. Jednakż eto nie jest łatwe musicie miec szczęście, albo się z kimś umówic aby zagrał i przegrał tymi postaciami, których jeszcze nie zabiłeś. Mam nadzieję, że to chodziaś jakoś wyjaśniłem. Na początku masz Sasuke... , First Mission i A small test (oba w Serve untill death, musicie być Geninem).