Myślę ,że nadając miastu symbolizującemu władzę zwoju/przepowiedni Yulii/Lorelai nad ludźmi nazwę śmierci developer chciał pokazać ludziom destruktywny wpływ właśnie tego typu zachowania. Każdy ma wolną wolę i życie według ubzduranych i mylnych przepowiednii/zabobonów nie przyniesie nic dobrego a los nie jest przesądzony... Każdego dnia mamy miliony możliwości i decyzji , których podjęcie zmieni losy całego świata. Ew: Tylko jedno jest pewne - śmierć.
Seria Tales Of jest pełna przesłanek , które czasem są ukryte.. To pokazuje wspaniałość tej serii... Coż uważam ,że Lorelai jest ponad płciowością (chociaż trudno powiedzieć... przez sporą część gry uważałem tą istotę za kobietę).
Mnie zastanawia coś innego - czy gdyby Vandestelca zniszczyłby świat to, sam by się skopiował i zabił czy może całkiem przypadkowo nie...
@ Właśnie wszedłem w posiadanie Ar Tonelico 1... Wieczorem pogram i ocenię... Ale właśnie staram się dowiedzieć się czegoś o gameplayu i czy dobrze zrozumiałem ,że głowny bohater ma 4 skile na krzyż które pożerają HP?