na co są np. Virgo Stone? zwykły loot i można opylić normalnie?
Nic ważnego, potem sra się takimi heh... spylaj..
I czy jak nie wykonałem jakiegoś mark hunta (Cocktarice) to czy mam szanse go wykonać, czy one już przepada?
Możesz robić kiedy chcesz....
Hmm i jak ktoś mógł mi wyjaśnić zasade działanie mistknacks .
Rozwinięcie sobie Mist na trzeci poziom to podstawa, bo dzięki temu masz 3 razy więcej MP niż normalnie. Same Quickenings są mocno przereklamowane, chociaż faktycznie potrafią ładnie damage skosić. Trick polega na tym, żeby robić combo z ataków i z wybraniem ataku skończyć zanim minie ci czas na wklepanie komendy. Przy każdym wybraniu Quickeninga, możesz zrobić losowy atak (jeden z trzech poziomów), naturalnie o ile masz na niego MP i masz szczęście. Zamiast użycia specjalnego ataku, możesz odnowić sobie MP za pomocą Mist Charge, pomiędzy atakami. Nie chcę mi się rozdrabniać... poprostu trzymaj się tego algorytmu:
1. Jeżeli przy wybraniu Quickeninga, któraś postać dostanie Mist Charge, użyj go (naciskając odpowiednio X, trójkąt lub kwadrat dla danej postaci).
2. Jeżeli nie ma Mist Charge'a, a jest atak, to go użyj.
3. Jeżeli nic nie ma, rób shuffle (chyba L2), aby przelosować jeszcze raz i wróć do punktu 1.
Jak to będziesz robił, to możesz uzyskać dosyć sensowne combo i jakiś atak specjalny... ale zasadniczo, jest to nieopłacalne...
Nie wiem czy wcześniej nikt o to nie pytał ale nie wiem jak wejść do jednego ekranu w Sochen Cave Palace.Ekran ma nazwę Hall of The Worth God (brak połączeń z innymi ekranami) - jak tam wejść? I co tam się znajduje???
Znajduje się tam
Hell Wyrm, boss z 9 milionami HP, ale dosyć lekki<--. Aby tam wejść musisz:
1.
Wejdź do Sochen od strony Tchita Uplands i dojdź do tej charakterystycznej planszy z dużą ilością drzwi. UWAGA! Wejdź do niej od wschodu. Jak już tam wejdziesz, zacznij iść zgodnie z ruchem wskazówek zegara, otwierając po drodze potrzebne ci drzwi (nie otwieraj żadnych innych). Po zrobieniu pełnego obrotu, drzwi się otworzą. Ale za nimi będą następne hehe...<--
2. Tutaj ci The Reaver pomoże, bo dokładnie nie pamiętam...
Musisz zanieść jakiś przedmiot kolesiowi, który jest na tej wielkiej równinie z wiatrakami. Przedmiot dostaje się za zabicie Lyndwyrma albo Fafnira albo innego gówna... nie pamiętam już. Da ci on wtedy klucz i będziesz mógł tam wejść<--
Aktualnie mój best combo to 12 hitów.
Mój też hehe.. chyba się nie da lepszego zrobić...