Autor Wątek: Kraina bogów  (Przeczytany 90663 razy)

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
Odp: Kraina bogów
« Odpowiedź #580 dnia: Lipca 10, 2007, 12:59:01 pm »
Też się cieszę...tylko szkoda,że w taki,a nie inny sposób mi się udało dostać do półfinału ;/.

Offline Kitano

• Daredevil
  • **
« Odpowiedź #581 dnia: Lipca 10, 2007, 02:45:36 pm »
Ho ho, "dewastacji" heh :D Nie wiem o nim nic z wyjątkiem tego jak wygląda, więc wszelkich fanbojów Soul Calibura (o ile z tego pochodzi) z góry przepraszam :P
Skoro taki mocarz - jest jakąś główną postacią czy czarnym charakterem/bossem?

DB, masz walkę tylko nie zdążyłeś zamieścić czy w ogóle nie napisałeś?

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #582 dnia: Lipca 10, 2007, 04:41:07 pm »
Skoro taki mocarz - jest jakąś główną postacią czy czarnym charakterem/bossem?
No teoretycznie to jest on głównym bohaterem (a zarazem czarnym bohaterem) całej serii Soul. Choć nie jest to nigdzie bezpośrednio napisane, ale wszystko w sumie toczy się wokół niego.
DB, masz walkę tylko nie zdążyłeś zamieścić czy w ogóle nie napisałeś?
Tzn. miałem wersję BETA, która jednak po dłuższej analizie łamała chyba połowę punktów w regulaminie, więc skończyła na cmentarzysku binarnym. A tak to chciałem ją napisać ponownie w poniedziałek, ale spędziłem jednak prawie cały dzień w łóżku mając romantyczną randkę z panią Miednicą.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #583 dnia: Lipca 11, 2007, 02:04:07 pm »
Tifa vs Tidus - Ja ze swojej walki jestem zadowolony, a co do Siergieja ... ... tym razem wyszło ci coś ciekawego. Oczywiście to wciąż ten twój styl (którego nie nazwę, choć imię nachodzi do głowy), ale czyta się przyjemnie i śmiesznie. Nie będę czuł goryczy jeśli przegram (i tak wchodzę dalej, bwahahaha).

Crono vs Nightmare - Walka ciekawa Teeno, choć końcówkę splamiłeś z honorowym Nightmarem. Normalnie, to by zaczął ciąć każdego w zasięgu wzroku, zaczynając od Ester (btw od kiedy to ona jest córką Dio??). Nie źle poprawiłeś tą gafę z Vivi vs Crono (chociaż Crono powinien nie pamiętać tamtej potyczki, jako że przegrał)
I'm in Space!

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
« Odpowiedź #584 dnia: Lipca 11, 2007, 02:31:36 pm »
Tifa vs Tidus- wah walik w miarę na poziomie,choć muszę powiedzieć,że u Reavera...czegoś mi brakowało,za to z walki Sergieja nieźle się uśmiałam XD

Nightmare vs Crono - zgadzam się z Reaveram, Nightmare by tam wszystkich pochlastał XD nie licząc się z konsekwencjami ;P

Offline Kitano

• Daredevil
  • **
« Odpowiedź #585 dnia: Lipca 11, 2007, 06:40:59 pm »
Cytat: Rover
btw od kiedy to ona jest córką Dio??
A nie jest? Dawno nie grałem w ffvii, ale wydwało mi sie że Dio to jej ojciec.

Cytat: Rover
chociaż Crono powinien nie pamiętać tamtej potyczki, jako że przegrał
Wygrał.
Ignatius był prawdziwym patronem Crona, ja uśmierciłem Viviego przez pomyłkę xD

Cytat: Yuzia
zgadzam się z Reaveram, Nightmare by tam wszystkich pochlastał XD nie licząc się z konsekwencjami ;P
Oj dobra dobra, widziałem tylko zdjęcie od Ciebie i nic więcej ; ) Poza tym świadomość z jaką pisałem walkę, o tym, że i tak nie mam już szans przejść dalej, nie jest zbyt inspirująca ;>

Ide czytać wasze walki.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #586 dnia: Lipca 11, 2007, 06:46:32 pm »
Walki jeszcze dzisiaj przeczytam i zagłosuję. Mogę też dodać po cichu, że już wiem kto jest komu przyporządkowany, ale nie będę tego jeszcze głośno mówił, żeby nie wpłynęło to na wynik walki heh. Na razie powiem tylko, że w półfinale pary wyglądać będą tak: Yuzuriha VS The Reaver; Ignatius Fireblade VS Tantalus.

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
« Odpowiedź #587 dnia: Lipca 11, 2007, 06:55:31 pm »
Cytat: Teeno
Cytat: Yuzia
zgadzam się z Reaveram, Nightmare by tam wszystkich pochlastał XD nie licząc się z konsekwencjami ;P
Oj dobra dobra, widziałem tylko zdjęcie od Ciebie i nic więcej ; ) Poza tym świadomość z jaką pisałem walkę, o tym, że i tak nie mam już szans przejść dalej, nie jest zbyt inspirująca ;>
A no to trzeba było pamiętać jak opisywali go inni...no chyba,że nie czytałeś ;P. No a poza tym ja tam bym walczyła do ostatniej kropli krwi, nawet z świadomością,że to ostatnia walka tym bardziej chciała bym ja napisać jak najlepiej.

No to mnie zaszczyt kopnął w końcu,tylko chciała bym jeszcze wiedzieć kogo będę mieć ;P.
« Ostatnia zmiana: Lipca 11, 2007, 06:58:26 pm wysłana przez Yuzuriha »

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #588 dnia: Lipca 11, 2007, 07:34:09 pm »
Walki jeszcze dzisiaj przeczytam i zagłosuję. Mogę też dodać po cichu, że już wiem kto jest komu przyporządkowany, ale nie będę tego jeszcze głośno mówił, żeby nie wpłynęło to na wynik walki heh. Na razie powiem tylko, że w półfinale pary wyglądać będą tak: Yuzuriha VS The Reaver; Ignatius Fireblade VS Tantalus.
You're a cheating bitch i chyba o tym wiesz ;p

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #589 dnia: Lipca 16, 2007, 07:23:10 pm »
You're a cheating bitch i chyba o tym wiesz ;p

Ta, i dowodem na to jest ustawienie sobie za przeciwnika w półfinale Ignatiusa? Ty i te twoje teorie spiskowe hehe...

Ladies and Gentlemen, tabelki zedytowane, sygnatura aktualna, czas na półfinały. Aby odrobinę wszystko przyspieszyć, zdecydowałem się obie walki półfinałowe umieścić tego samego dnia. W kolejnym tygodniu będzie walka o trzecie miejsce, a w następny finał, w którym odrobinę zmieniona zostaje formuła głosowania (opisałem to w regulaminie gry). Pamiętajcie, że minimalna ilość znaków przewidziana dla tych walk to teraz 7500.

Nie ma wielkich niespodzianek w głosowaniu, a Yuz na pewno cieszy się z wyniku dzisiejszej walki. Mi przypadło opisywanie zwycięstw Serge'a, Ignatius dostał Nightmare'a, Reaver ma pod opieką Linka, a Yuz ma swoją ulubioną Tifę. Przyporządkowanie postaci było łatwiejsze do zrobienia niż mi się początkowo wydawało, nawet nie musiałem niczego losować. Miejmy nadzieję, że zawodnicy są zadowoleni z tego kogo dostali.

Aha, korzystając z okazji, możnaby podziękować za wspólną zabawę czterem zawodnikom, którzy w tym miejscu kończą swoją przygodę z Tournament of the Titans: Musiolem, Teeno, Siergiejem i DarkButz'em. Miejsca które ostatecznie zajęli w turnieju, zostały ustalone na bazie rankingu generalnego, prowadzonego od początku turnieju. Mam nadzieję, że bawiliście się dobrze i wierzę, że będziecie głosować w zbliżających się walkach.

Turniej oficjalnie kończy się 26 sierpnia czyli zgodnie z planem, zakładającym jego trwanie przez 9 miesięcy.

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #590 dnia: Lipca 17, 2007, 03:24:32 pm »
Damn. Przegrana z Sergem powoduje, że opisuję Tifę trzeci raz z rzędu. Z drugiej strony Tifa jak najbardziej pasuje do Yuz (czemu Riku nie przetrwał :(. Dosyć gadania, trza pisać walkę, bo do niedzieli mało czasu, a ja nie zawalam terminy.
I'm in Space!

Offline Ignatius Fireblade

• Berserker
  • Ten, który bywa
« Odpowiedź #591 dnia: Lipca 22, 2007, 03:24:32 pm »
Tant, nie musisz się martwić:P (piszę prowizorycznie) Walkę mam już gotową. Leżakuje na dysku. stawię wieczorem, bo najpierw chcę to i owo poprawić. Nowy limit trochę utrudnił mi żywot, ale dałem radę.

Zobaczymy, jak nam pójdzie :]
Gdy rozum śpi, budzą się upiory.
Goya

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
« Odpowiedź #592 dnia: Lipca 22, 2007, 04:14:30 pm »
Wah walka wrzucona...mam nadzieję,że się w limicie zmieściłam X/.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #593 dnia: Lipca 22, 2007, 04:23:27 pm »
Jakby co, to ja chyba walkę wrzucę jutro. Głupio tak organizatorowi ostatniemu rzucać, wiem... ale wrzucę na pewno, o to się nie martwcie.

Jeszcze jedna sprawa. W razie remisu w walce, wygrywa ten gracz, który wyżej stoi w klasyfikacji generalnej. Oznacza to, że remisy są w tej chwili zwycięskie dla mnie i dla Yuz. Myślę, że to sprawiedliwy układ, jako że dogrywki są niemożliwe, a jakoś zwycięzcę ustalić trzeba. Zresztą, mam nadzieję, że remisów nie będzie (Ignatiusa się spodziewam zniszczyć 10 punktami hehehehehe).

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #594 dnia: Lipca 22, 2007, 05:25:45 pm »
No Yuz, oczekiwałem dobrej walki i się doczekałem. Rewelka (mogłaś się pokusić i wrzucić mnie, choć na ułamek).

BTW Tant, w ankiecie nie powinno być: Kto zrobił lepszą walkę:
The_Reaver
Yuzuriha
Bo ani Link, ani Tifa walki nie pisali, a to sugestia w stylu, kto powinien wygrać.
I'm in Space!

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
« Odpowiedź #595 dnia: Lipca 22, 2007, 05:34:14 pm »
No właśnie nie wiedziałam jak cię tam umieścić lub raczej w jakiej chwili,no ale z twojej strony też widzę,że niezła walka ^^(już przeczytałam hehe).

Cytat: Rev
BTW Tant, w ankiecie nie powinno być: Kto zrobił lepszą walkę:
The_Reaver
Yuzuriha
Bo ani Link, ani Tifa walki nie pisali, a to sugestia w stylu, kto powinien wygrać.
Też się z tym zgadzam coś tu jest nie tak XD.
« Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2007, 05:36:25 pm wysłana przez Yuzuriha »

Offline Ignatius Fireblade

• Berserker
  • Ten, który bywa
« Odpowiedź #596 dnia: Lipca 22, 2007, 08:34:39 pm »
Dziesięcioma punktami, Tant? Mam nadzieje, że ta walka kością Ci w gradziołku stanie :D Cóż... dodane. Git, żem w półfinale.
Gdy rozum śpi, budzą się upiory.
Goya

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #597 dnia: Lipca 22, 2007, 10:57:47 pm »
Glosowalem na Reavera. Z jego strony - troche literowek i bledow gramatycznych. U Yuz z kolei zassala interpunkcja. Jesli natomiast chodzi o styl - u Reave'a byl klimat, ale walka byla chaotyczna i nieciekawa. Jednak akcja z bogami i Magusem mi sie spodobala, duzo bardziej niz to, co zaprezentowal w swojej walce YUz

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #598 dnia: Lipca 23, 2007, 10:42:17 pm »
Przepraszam za zwłokę z tą walką. Miałbym ją trochę wcześniej, ale kumple dzisiaj wpadli i mnie odciągnęli od pisania heh. W każdym razie, wyszło jak wyszło, mam nadzieję, że za bardzo nie zepsułem charakteru Nightmare'owi, jak to zrobił Teeno. Skupiłem się głównie na jego postaci, mniej korzystając z charakteru swojej własnej (moment... jakiego charakteru?!). Wyszedł potwór na 12.5k znaków heh... trochę dużo, no ale mam nadzieję, że to zbyt wielu osób do głosowania nie zrazi.

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
« Odpowiedź #599 dnia: Lipca 23, 2007, 11:50:47 pm »
Yuz i Reaver - fabularnie i klimatycznie ciekawsza była walka Reavera, chociaż złamał tam chyba zasady dotyczące ingerencji bogów w walkach (ale swoją drogą to głupia zasada bo ograniczała pole popisu). Yuz miała mniej błędów stylistycznych i powtórzeń ale za ciekawsze przedstawienie walki głos na Reavera.

Ignatius i Tant - Myślałem że spotkacie się w finale ;] Dwie świetne walki, czytało się spoko, ale głos na Tanta za genialne oddanie postaci Nightmare'a.