6000 znaków to nie jest duży tekst. Nie przesadzajmy Yume, ludzie, którzy są na SZ dużo więcej czytają dziennie nawet jak przeglądają najświeższe posty. Wątpię, żeby którykolwiek walkover był związany z tym, że limit 3000 znaków był zbyt duży (pomijając Vivi'ego, którego wypadek był szczególny wtedy). Nie ma już z nami W_w, czyli głównego czynnika walkoverogennego, więc teraz nie powinno być tak tragicznie. Zresztą, połowie z tych, co teraz przeszli, pozostają do napisania tylko 3 walki.
Nie zejdę poniżej 6000 znaków, nie będę zmieniał zasad pod koniec turnieju, kiedy te były jawne od samego początku i przez całe jego trwanie. W końcu, mimo wszystko, jest to konkurs pisarski, więc przy finiszu trzeba wykrzesać z siebie trochę więcej niż normalnie.
A jeżeli chodzi o głosujących i ich lenistwo - proszę, żeby głosowali chociaż ci, co biorą udział w zabawie. Ja zagłosowałem we wszystkich dotychczasowych walkach i naprawdę nie wymagało to ode mnie jakiegoś specjalnego poświęcenia, góra 20 minut w tygodniu. A żeby podsumować ten temat dodam, że nawet jeżeli zostawiłbym limit 3000 znaków, to i tak:
a) 90% walk byłaby powyżej 6k znaków
b) frekwencja nie uległaby specjalnej zmianie
To tylko 6k znaków damn it... ten post ma już jedną czwartą tej liczby... zresztą, niech się może inni wypowiedzą jeszcze na ten temat...
PS. Hmm... może by tak newsa na głównej napisać w sprawie końcówki turnieju, może ludzie się zejdą... większość nie wie nawet co to jest ten cały turniej w końcu...