Autor Wątek: Kraina bogów  (Przeczytany 90700 razy)

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Odp: Kraina bogów
« Odpowiedź #100 dnia: Grudnia 24, 2006, 03:07:18 pm »
Sonde zresetuje, jak Musiolik doda swoje wypracowanie hehe.

Wypracowanie Yuz poprawione, rankingi zedytowane.

Offline Ignatius Fireblade

• Berserker
  • Ten, który bywa
« Odpowiedź #101 dnia: Grudnia 24, 2006, 03:17:00 pm »
Przeczytałem, zagłosowałem... Cóz, muszę przyznać, że walki są na poziomie, widać nawiazania do odpowiednich tytułów... ale czy coś mnie powaliło na kolana? Raczej nie... Choć przeczytałem z zainteresowaniem.

Merry X-Mas!
Gdy rozum śpi, budzą się upiory.
Goya

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #102 dnia: Grudnia 24, 2006, 03:47:10 pm »
Dobra, zaraz wrzucam. Igni, gratuluję wygranej. ^^ Albo zrób mi prezent i przegraj :P

• Berserker
  • Ten, który bywa
« Odpowiedź #103 dnia: Grudnia 24, 2006, 07:29:00 pm »
Aż takim bezinteresownym altruistą nie jestem :D Ale nie przesądzajmy niczego z góry...  Niech szanowne grono zadecyduje :)
Goya

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #104 dnia: Grudnia 24, 2006, 07:36:41 pm »
Ingatius przesadziłeś z Black Materia, ale text bezbłędny, jednak preferuję Musiola.

Yuz - Siergiej. Za bardzo to udziwniłeś, że do końca nie wiedziałem za kim jesteś (Moogle wyszedł cało cudem). Yuz też nie najlepiej, ale bardziej mi się podobał.
I'm in Space!

• Berserker
  • Ten, który bywa
« Odpowiedź #105 dnia: Grudnia 24, 2006, 07:39:49 pm »
Może przesadziłem, może nie... Byłem nieco wkutwiony, jak tekst powstawał, więc postanowiłem nieco udziwnić... Cóz, moze mi o nie wyjdzie na zdrowie, ale myślę, ze warto było podjąć ryzyko.
Goya

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
« Odpowiedź #106 dnia: Grudnia 24, 2006, 08:02:09 pm »
Narazie przeczytałem walki Siergieja i Yuzurihy i wydaje mi się że ciut przekroczono w nich regulamin. W walce Siergieja była lekka ingerencja bóstw, a u Yuzurihy przeniesienie na arene za pomocą Time Egg (a miały to robić bóstwa :F). No ale walka Mogiem wymagała dużo wysiłku i niemałej wyobrażni, więc pewnie dlatego tak wyszło ;] Obydwie walki mi się podobały (sam raczej bym lepiej jej nie poprowadził), ale pod kątem pisowni trochę lepiej podoba mi się walka Siergieja. Chciałem na niego zagłosować ale skoro tak okrutnie potraktował Serge'a to zagłosuje na Yuzurihe i tym samym sam złame regulamin :P (żartuje oczywiście).

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #107 dnia: Grudnia 24, 2006, 08:06:26 pm »
Chciałem na niego zagłosować ale skoro tak okrutnie potraktował Serge'a to zagłosuje na Yuzurihe i tym samym sam złame regulamin Język (żartuje oczywiście).
To byl najtrudniejsze. Udupienie Serge bylo niewąsko niefajne, bo to jednak Chrono Cross ;/

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #108 dnia: Grudnia 24, 2006, 10:38:03 pm »
Może trochę za późno, ale z Mooglem to bardziej by odpowiadało gonitwę alla Tenno z Vivi vs Seifer, bo żądny krwi Moogle, to jakby dać takiemu pokemonowi piłę mechaniczną.
I'm in Space!

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #109 dnia: Grudnia 24, 2006, 10:41:24 pm »
A to nie czasem wbrew regulaminowi? :)

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #110 dnia: Grudnia 24, 2006, 10:46:47 pm »
Czy Tant wywalił Tenno, bo nie zrobił krwawej jatki, tylko zabawną gonitwę gościa z mieczem za małym niewinnym magiem w parku rozrywki?? Nie. Więc chyba nie naruszy regulaminu, bo to wtedy też jakaś walka.
I'm in Space!

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #111 dnia: Grudnia 24, 2006, 11:17:58 pm »
Taa...to moze niech wszyscy zaczna lamiac regulamin i kopiowac pomysly Teena O.O

• Berserker
  • Ten, który bywa
« Odpowiedź #112 dnia: Grudnia 25, 2006, 09:03:13 am »
Patrze sobie na sonde... A tu remis 2:2 :D Fajnie. To napięcie, ta niepewność. Głososwać, głososwać :P
Goya

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #113 dnia: Grudnia 25, 2006, 09:59:25 am »
Taa...to moze niech wszyscy zaczna lamiac regulamin i kopiowac pomysly Teena O.O
Nie mówię, że wszyscy mają kopiować pomysł Teeno i łamać regulamin, tylko że według mnie Moogle odcinający członki przeciwnika, z których tryska fontanna krwi, to tak jakby dać niemowlakowi piłę łancuchową do zabawy. Jedynie mówię, że bardziej do niego pasuje coś bez krwawego jak to zrobił Teeno.
I'm in Space!

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #114 dnia: Grudnia 25, 2006, 10:05:53 am »
Patrze sobie na sonde... A tu remis 2:2 :D Fajnie. To napięcie, ta niepewność. Głososwać, głososwać :P
nie na długo ;] z W_w też był remis....a skończyło się niezłą porażką ;]

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #115 dnia: Grudnia 25, 2006, 03:44:49 pm »
Serge VS Yuzuriha - Siergiej, ty o bogach nic nie pisz najlepiej, bo to odstępstwo od regulaminu w zasadzie. Zasadniczo, oni nawet nie powinni wiedzieć o tych bogach, poprostu teleportowano ich nieznaną mocą i zaimplementowano im, że mają zabić tego drugiego, jak chcą, aby ich życzenie się spełniło. Za kare masz odmówić 10 zdrowasiek i przejść 5 kilometrów po asfalcie na kolanach, biczując się po plecach drutem kolczastym. Poza tym, walka strasznie chaotyczna mi się wydała. Jakbyś za dużo chciał upchnąć. Yuzurihy też nie było idealne, zawodnicy znaleźli się na arenie w inny sposób niż normalnie, ale to można wybaczyć heh. Walka byłą ciekawa, ze względu na zrobienie z Moga Lavosa hehe... czułem, że jakieś akcje tego typu mogą odchodzić przy walkach z tą postacią.

Drugą walke przeczytam potem.. teraz mi się nie chce heh...

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #116 dnia: Grudnia 26, 2006, 02:45:03 am »
hmm... właśnie jestem po lekturze obu walk i muszę stwierdzić że jednak spodziewałem się czegoś lepszego. Ignatius przegiął z akcją z czarną materią. Co jak co, ale żeby Yuffie od tak soie zaczęła czarną mterią władać.... no i z tego co pamiętam materie znajdowały się w broniach czy armorach postaci a nie w ich ciele ;] Walka musiola była przyzwoita, chociaż z drugiej strony nie zaskoczyła żadną misterną intrygą czy orginalnym pomysłem..... no ale zobaczymy jak inni to ocenią
W przypadku Yuz i Siergieja, zdecydowanie bardziej podobała mi się jego walka. Też trochę udziwniona właściwie, ale Yuz po prostu nie popisała się zbytnio... cóż pozostaje wierzyć że popawi się następnym razem ;]

A swoją drogą to dobrze, Tant że masz w sigu daty kolejnych pojedynków bo bym pewnie nie zauważył że muszę do sylwestra napisać kolejną walkę heh
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #117 dnia: Grudnia 26, 2006, 10:21:55 am »
Chyba Wizard nie oglądał FFVII Advent Children, jak to Kadai i jego banda powsadzali sobie materie do ramion (pod koniej całe kończyny świeciły im się kolorowymi światełkami).
I'm in Space!

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #118 dnia: Grudnia 26, 2006, 11:23:05 am »
Weee.....przegrywam ;] znowu xD a już myślałem, że wygram z Ignim :P

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #119 dnia: Grudnia 26, 2006, 09:16:37 pm »
Chyba Wizard nie oglądał FFVII Advent Children, jak to Kadai i jego banda powsadzali sobie materie do ramion (pod koniej całe kończyny świeciły im się kolorowymi światełkami).

wizard oglądał advent children. Ja w sumie też oglądałem, ale wnioskuję z opisu wyglądu bohaterów, zapodanym przezz Ignatiusa, że te postacie są z gry, a nie z filmu.... a w grze raczej sobie w ramiona materii wsadzić nie mogłeś (no nie wspominając  tym, że kadaj i reszta nie byli do końca normalnymi użytkownikami materii....) ... ale mniejsza z tym, bo się offtop niepotrzebny robi
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!