Wiesz - w Suikodenie V tez teoretycznie prawie wszyscy sa dobrzy, ale jest to przedstawione tak, ze wiadomo ze Godwin to skur**syn ;] I tu sadze bede tak samo
Wcale nie jest powiedziane ze my bedziemy po dobrej stronie
To jest gra Nomury. Goscia od Kingdom Hearts i DoC ;/ Nie wierze zeby glowny bohater byl tu niedobry ;]
Zgodzę się z Serge'm, nie ma siły, żeby główny bohater był badass'em...
No przeciez nie mowie ze bedziemy chodzili maciejem i wybijali wszystkich aby pozniej zniszczyc ziemie ;] Chodzi o to ze moze niekoniecznie tylko my bedziemy dobrzy a przeciwna strona koniecznie zla. Moze byc tak ze to panstwo atakujace tych ancient krulów potrzebuje zajebiscie mocy tych krysztalow a oni nie chca im jej uzyczyc (nie wiadomo jakie sa moce tych krysztalow z Fabula Nova Crystalis... moze zbliza sie jakis koniec swiata i te nowoczesne ziomki chca go wykozystac a smutne ancient kingi mowia ze "nie, jesli planeta sadzi ze to juz koniec swiata to tak powinno byc ;]). No i pojawia sie konflikt gdzie kazdy walczy o swoje racje i tak naprawde nie jest zly.
No albo rozne tego typu popierdolki tylko ze z troche bardziej ciekawa fabula niz ja to zaproponowalem ;]
Narazie nic nie wiadomo i mozemy sobie tylko gdybac ;]
Wiadomo ze nie bedziemy zlym kolesiem tak jak to ma miejsce w jakichs GTAch i innych Morrowindach bo to nie w stylu japonczykow. Ale czesto w mangach, anime i filmach oraz grach dzieje sie tak ze niekoniecznie my jestesmy tymi calkowicie dobrymi.
Mi przy obejrzeniu tego trailera raczej nie wydawało się zupełnie pewne czy to będzie główny bohater, trzeba jeszcze poczekać na inne trailery czy już screeny.
No ale tu niechodzi o trailer tylko o informacje jakie SE podalo, narazie w sumie prawie nic nie podalo ale wynika z tego ze on jest main characterem.
Tak się zastanawiam czy przypadkiem nie będzie wyboru naszej ścieżki. Chociaż jeśli zamierzeniem było stworzenie czegoś co kontrastowałoby wyraźnie, co mają symbolizować miedzy innymi te kolory, czarny dla Versusa a biały dla FFXIII, to wyboru dobrej drogi prawdopodobnie nie powinno być tutaj. Więc pewnie będzie mieć mroczną fabułę i przedewszystkim klimat ale na pewno niezupełnie do końca wszystko będzie "złe".
Mi sie wydaje ze to bedzie tak ze bialy FFXIII bedzie opowiadal historie jakiegos buntu i cala ra bedziep olegala glownie na tym ze staramy sie sprzeciwic jakims obecnym rzadom i tradycja, a czern czyli FFverusXIII to bedzie bar4dziej takie wlasnie trzymanie sie tradycji i zgladzanie wszelakich buntow i ingerencji w tradycje ;]
A mroczna fabuła będzie jak zwykle "Made in cliche" ;/ Mroczność ostatnio ssie.
No ale w jRPGach nie pamietam wogole mrocznosci ;] I tutaj nie bedzie wyjatku tak naprawe moim zdaiem, nie bedzie raczej mrocznosci, mozebedzie jakis taki klimat przygnebienia ale watpie aby to byla mroczna gra.
Jeszcze lepiej ... Po drugim przesłuchaniu to może to nawet brzmiec jak V8 heh.
Nie wiem co to fał szótska czy ósemka ale ten dzwięk jest zajebisty ;]