Autor Wątek: Final Fantasy Versus XIII  (Przeczytany 19939 razy)

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Final Fantasy Versus XIII
« Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 10, 2006, 12:05:04 pm »
Wiesz - w Suikodenie V tez teoretycznie prawie wszyscy sa dobrzy, ale jest to przedstawione tak, ze wiadomo ze Godwin to skur**syn ;] I tu sadze bede tak samo
Wcale nie jest powiedziane ze my bedziemy po dobrej stronie
To jest gra Nomury. Goscia od Kingdom Hearts i DoC ;/ Nie wierze zeby glowny bohater byl tu niedobry ;]

Zgodzę się z Serge'm, nie ma siły, żeby główny bohater był badass'em...
No przeciez nie mowie ze bedziemy chodzili maciejem i wybijali wszystkich aby pozniej zniszczyc ziemie ;] Chodzi o to ze moze niekoniecznie tylko my bedziemy dobrzy a przeciwna strona koniecznie zla. Moze byc tak ze to panstwo atakujace tych ancient krulów potrzebuje zajebiscie mocy tych krysztalow a oni nie chca im jej uzyczyc (nie wiadomo jakie sa moce tych krysztalow z Fabula Nova Crystalis... moze zbliza sie jakis koniec swiata i te nowoczesne ziomki chca go wykozystac a smutne ancient kingi mowia ze "nie, jesli planeta sadzi ze to juz koniec swiata to tak powinno byc ;]). No i pojawia sie konflikt gdzie kazdy walczy o swoje racje i tak naprawde nie jest zly.
No albo rozne tego typu popierdolki tylko ze z troche bardziej ciekawa fabula niz ja to zaproponowalem ;]
Narazie nic nie wiadomo i mozemy sobie tylko gdybac ;]
Wiadomo ze nie bedziemy zlym kolesiem tak jak to ma miejsce w jakichs GTAch i innych Morrowindach bo to nie w stylu japonczykow. Ale czesto w mangach, anime i filmach oraz grach dzieje sie tak ze niekoniecznie my jestesmy tymi calkowicie dobrymi.

Mi przy obejrzeniu tego trailera raczej nie wydawało się zupełnie pewne czy to będzie główny bohater, trzeba jeszcze poczekać na inne trailery czy już screeny.
No ale tu niechodzi o trailer tylko o informacje jakie SE podalo, narazie w sumie prawie nic nie podalo ale wynika z tego ze on jest main characterem.

Tak się zastanawiam czy przypadkiem nie będzie wyboru naszej ścieżki. Chociaż jeśli zamierzeniem było stworzenie czegoś co kontrastowałoby wyraźnie, co mają symbolizować miedzy innymi te kolory, czarny dla Versusa a biały dla FFXIII, to wyboru dobrej drogi prawdopodobnie nie powinno być tutaj. Więc pewnie będzie mieć mroczną fabułę i przedewszystkim klimat ale na pewno niezupełnie do końca wszystko będzie "złe".
Mi sie wydaje ze to bedzie tak ze bialy FFXIII bedzie opowiadal historie jakiegos buntu i cala ra bedziep olegala glownie na tym ze staramy sie sprzeciwic jakims obecnym rzadom i tradycja, a czern czyli FFverusXIII to bedzie bar4dziej takie wlasnie trzymanie sie tradycji i zgladzanie wszelakich buntow i ingerencji w tradycje ;]

A mroczna fabuła będzie jak zwykle "Made in cliche" ;/ Mroczność ostatnio ssie.
No ale w jRPGach nie pamietam wogole mrocznosci ;] I tutaj nie bedzie wyjatku tak naprawe moim zdaiem, nie bedzie raczej mrocznosci, mozebedzie jakis taki klimat przygnebienia ale watpie aby to byla mroczna gra.

Jeszcze lepiej ... Po drugim przesłuchaniu to może to nawet brzmiec jak V8 heh.

Nie wiem co to fał szótska czy ósemka ale ten dzwięk jest zajebisty ;]
« Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2006, 12:05:39 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 10, 2006, 02:14:58 pm »
mozebedzie jakis taki klimat przygnebienia ale watpie aby to byla mroczna gra.
Dokladanie. Z kazdym chetnym moge sie zalozyc o kase, ze mroczna to ta gra nie bedzie. Bedzi IMO miala klimat zblizony do FFVII. Ale nie mroczny ;/

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 10, 2006, 02:25:15 pm »
Dokladanie. Z kazdym chetnym moge sie zalozyc o kase, ze mroczna to ta gra nie bedzie. Bedzi IMO miala klimat zblizony do FFVII. Ale nie mroczny ;/
Na cale szczescie ;]
Mroczne gry to lipa ;]
A wszedobylska atmosfera przygnebienia to spoko sprawa...

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
« Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 10, 2006, 02:33:39 pm »
Mroczna w sensie że to horror to na pewno nie będzie;] Ale i tak pewnie będzie miała cięższy i ciekawszy klimat niz FFX.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2006, 05:53:20 pm wysłana przez RadicalDreamer »

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 10, 2006, 05:32:35 pm »
Na cale szczescie ;]
Mroczne gry to lipa ;]
A wszedobylska atmosfera przygnebienia to spoko sprawa...
Wszędobylska atmosfera przygnębienie nie jest spoko, bo gry mają relaksować, nie dobijać. Ja mam nadzieję, że atmosfera nie będzie tak napięta jak galoty Tanta.

Proszę o jedno tylko...dość sierót i "aj kild jor perynts" ;/ Główny bohater mógłby wkońcu mieć jakąś normalną rodzinę, gdzie ojciec jest skorumpowanym prawnikiem, mama sprzedaje w mięsnym parówki z domieszką papieru toaletowego, a jego brat ma żonę, dzieci i pracuje sobie zajebiście na farmie. I żaden z nich nie ginie podczas gry. No, chyba, że brat kiedy zawala się na niego stodoła, bo był pierdołą, a nie budowniczym.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 10, 2006, 05:47:37 pm »
Ale gry maja odrywac od rzeczywistosci. Dla tego simsi to tak wielka chujnia. Bo staraja sie byc gra o prawdziwym swiecie, a nie to jest ich celem ;/

Offline G-1

• "cudowny" użytkownik
  • General
« Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 11, 2006, 12:48:37 pm »
A ja bym właśnie chciał pograć rpga który ma właśnie ciężki przygnębiający klimat. Najlepiej jeszcze gdyby ten właśnie klimat był bardzo kyberpunkowy, gdzie światem rządzą wielkie korporacje a na ulicach jest pełno przemocy, prostytucji, mordów itd.
Dopiero za dwa lata może będe miał taką fajną gierkę na X 360, zobaczymy jaki zrobią w niej klimat.
I właśnie chciałbym, żeby w takiej grze świat i wydarzenia, które mają miejsce wokół nas miały taki wpływ, że nie dałoby się być się dobrym, a wybory jakie musielibyśmy dokonywać również nie byłyby w żaden sposób w 100 % dobre. Moglibyśmy starać się być dobrzy ale nie wszystko wychodziłoby po naszej myśli i nawet ja dokonamy jakiegoś według nas dobrego wyboru to on w skutkach niesie zawsze jakieś cierpienie. Tak aby wyglądało to tak jakbyśmy byli więźniami tego okrutnego świata, który by nas na każdym kroku próbował dobić.
Hmm jakby ta gra miałabyć właśnie taka niejednolita i ciężka w klimacie to kupiłbym ją na pewno.

ale ten dzwięk jest zajebisty ;]
Ale skąd on sie bierze ? Z tego silniczka ukradzionemu jakiemuś dzieciakowi z latającego modelu na eter ? ;]
(...)Poprostu ja nie mam czasu na granie w kilkudziestogodzinne gry po to żeby poznać fabułe jakąś lipnawą w której ziomu ratuje świat, a ja podczas tego ratowania świata biegam sobie mietkiem naciskam przycisk X i walcze z potworem, później oglądam film jak ten mietek główny bohater gada 30 minut z jego wybranką z czeg nie wynika nic ciekawego, później zaliczam każdą postać w lokacji i gadam z nią żeby dowiedzieć się na przykład że ładną mamy pogode, a nowa generacja konsol będzie mi oferowała to samo z tym że z lepszą grafiką... nie gry to już nie jest dla mnie główna rozrywka i nie mam czasu na kilkadziesiąt godzin grania podczas gdy o wiele epszą fabułe mogę mieć oglądając jakiś koreański film... teraz już mnie granie nie ara, jak mówiłem wcześniej przed konsolą chce się rozerwać, niepotrzebny do tego jest mi główny bohater stworzony z 40 milionów pixeli zamiast z 4...

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
« Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 11, 2006, 02:04:18 pm »
A ja bym właśnie chciał pograć rpga który ma właśnie ciężki przygnębiający klimat. Najlepiej jeszcze gdyby ten właśnie klimat był bardzo kyberpunkowy, gdzie światem rządzą wielkie korporacje a na ulicach jest pełno przemocy, prostytucji, mordów itd.
Dopiero za dwa lata może będe miał taką fajną gierkę na X 360, zobaczymy jaki zrobią w niej klimat.
I właśnie chciałbym, żeby w takiej grze świat i wydarzenia, które mają miejsce wokół nas miały taki wpływ, że nie dałoby się być się dobrym, a wybory jakie musielibyśmy dokonywać również nie byłyby w żaden sposób w 100 % dobre. Moglibyśmy starać się być dobrzy ale nie wszystko wychodziłoby po naszej myśli i nawet ja dokonamy jakiegoś według nas dobrego wyboru to on w skutkach niesie zawsze jakieś cierpienie. Tak aby wyglądało to tak jakbyśmy byli więźniami tego okrutnego świata, który by nas na każdym kroku próbował dobić.
Hmm jakby ta gra miałabyć właśnie taka niejednolita i ciężka w klimacie to kupiłbym ją na pewno.
Vampire - Bloodlines
Jeśli masz w miarę dobrego kompa to polecam jak cholera, mi się za bardzo cięło i po dwóch dniach dałem sobie spokój ;)

sorki za OT
« Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2006, 02:05:04 pm wysłana przez Morchol »

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 11, 2006, 03:46:22 pm »
A ja polecam film - Efekt Motyla ;]
X360 ma juz Blue Dragona. I raczej sikalbym na PS3 z FF13, jakby ktos dal mi do wyboru je lub X360 z BD

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Odp: Final Fantasy Versus XIII
« Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 01, 2007, 04:41:27 pm »
Główny bohater Versus XIII najprawdopodobniej nazywać będzie się Storm
Taki tam kolejny lekki kontrast do XIII...

Oprocz trzynastkowych skanow ukazal tez sie teraz verrsusowy skan ukazujacy spoko siwego ziomka w tym samochodzie o ktorym byla mowa w tych wszystkich opisach trailera:

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 11, 2007, 08:14:50 pm »
Final Fantasy Versus XIII (PS3):
System walki ma być podobnie skonstruowany do tego, który widzieliśmy niedawno w Kingdom Hearts. Szykuje się nam więc kolejny jRPG z dużą ilością „AKSZYN!!!11”. W połowie 2007 roku możemy oczekiwać nowego trailer'a który zaprezentuje nowe sceny bezpośrednio z gameplay’u.

Świat i historia:
Opowieść ma miejsce w ostatnim królestwie strzeżonym przez kryształ. To królestwo jest tak wysoce rozwinięte technologicznie, że może sobie pozwolić na odizolowanie się od reszty świata. Poza tym ludzie próbują je chronić za pomocą magii, podczas gdy obcy właśnie wtargnęli do miasta.
To początek walki o ostatni kryształ na ziemi. Początek nowej generacji.

System walki i główny bohater
Nomura podał kilka informacji odnośnie systemu. Jak już dawno przypuszczano gra zbudowana będzie na coś w stylu Kingdom Hearts. Oczywiście do systemu dojdzie mnóstwo nowych elementów, ale pewne jest, iż gra będzie mocno nastawiona na akcje.
Siwy wymiatacz, którego widywaliśmy tak często na skanach i trailerach nie będzie jedynym playable charakterem. Przyjdzie nam pokierować jeszcze przynajmniej dwoma innymi postaciami, które będą posiadać swoje własne umiejętności. Jeśli już przy głównym bohaterze jesteśmy to warto zaznaczyć, iż posiada on dosyć ciekawą „sztuczkę magiczkę”. Używa techniki, która pozwala mu teleportować się tam gdzie leży jego miecz.

Ponadto na serwisie SquareZone.pl przeprowadzono wywiad z Gipsim, który jest super fajnym newsmanem tego sajta i zdradził on, iż czeka niesamowicie mocno na ten tytuł a samo spojrzenie na głównego bohatera przyprawia go o szybsze bicie serca ;]

http://squarezone.pl/galeria/912_news_big.jpg
http://squarezone.pl/galeria/913_news_big.jpg
http://squarezone.pl/galeria/914_news_big.jpg

Offline Lightning

• Soldier
« Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 11, 2007, 11:01:11 pm »
Kilka nowych scanów wsumie w wiekszosci to starsze ale są też nowe  ;)

http://img71.imageshack.us/img71/4681/up164779up7.jpg
http://img411.imageshack.us/img411/446/up164780te7.jpg
« Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2007, 11:02:38 pm wysłana przez Lightning »

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 11, 2007, 11:20:32 pm »
Kilka nowych scanów wsumie w wiekszosci to starsze ale są też nowe  ;)

http://img71.imageshack.us/img71/4681/up164779up7.jpg
http://img411.imageshack.us/img411/446/up164780te7.jpg
Spoczne auto ;]
Tak wogole to te wszystkie materialy w ktore do tej pory sa dostepne to FMV ale kolejny trailer ktory ukazesie jakos w polowie roku ma ukazywac juz czysty game play ;]
Mowilem juz ze jak narazie kocham te gre? Wyglada wypas klimatycznie i caly design mi sie elegancko podoba a glowny bohater to miazga ;]

Offline Sephiron

• Soldier
« Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 27, 2007, 08:08:22 pm »
Skąd masz pewność że to wszystko rendery ?
Przecież PS3 by to udźwignął

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 28, 2007, 03:59:49 pm »
Bo Nomura tak powiedzial w wywiadzie... To sa rendery, gra jest jeszcze w zbyt wczesnej fazie produkcji aby ja pokazywac, ale jak powiedzial w 2007 roku SE zaprezentuje normalne video z gry... zreszta na pierwszy rzut oka widac ze to rendery i nie ma nawet po co zastanawiac, przeciez nie zostal pokazany zaden filmik z gamepleyu tylko zwykly render ukazujacy skrawek fabuly.

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #35 dnia: Stycznia 28, 2007, 08:15:18 pm »
Skąd masz pewność że to wszystko rendery ?
Przecież PS3 by to udźwignął
Usralby, a nie uciagnal. Takiej grafiki w real-time to pewnie PS9 nie pociagnie ;/

Offline Giant Enemy Crab

• Daredevil
  • **
    • http://www.squarezone.pl
« Odpowiedź #36 dnia: Maja 13, 2007, 10:51:58 pm »
Uciągnie, uciągnie. I to bez większych problemów. Niech się tylko nauczą wykorzystywać w całości te 7 rdzeni 3,2 GHz każdy i te pół giga niesamowicie szybkiej pamięci. Moc Playstation 3 jest KOSMICZNA jak na dzisiejsze czasy. Problem jest tylko w tym, że ciężko okiełznać tę moc. To jest tak samo jak z Lamborgini. Niedoświadczony kierowca, nie ujedzie nawet kilku metrów, bo będzie kręcił bączki na każdym zakręcie, ale wystarczy trochę praktyki żeby pokazać moc i klase tego auta. Ale porównanie mi wyszło... xD w  każdym razie PS3 jeszcze wszystkich zaskoczy. No a Versus XIII to na pewno będzie coś. Uwielbiam ten teaser. Oglądałem go już z setkę razy. No i chcę następny!

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #37 dnia: Maja 13, 2007, 11:18:59 pm »
No a Versus XIII to na pewno będzie coś. Uwielbiam ten teaser. Oglądałem go już z setkę razy. No i chcę następny!
Ja tez.... jest swietny, ogladalem go niezliczona ilosc razy, mam nadzieje ze inne trailery tez beda w tym stylu i beda klimatyzne a nie stawialy na jakas mega wypaszona akcje i nic po za tym.

Offline Lightning

• Soldier
« Odpowiedź #38 dnia: Maja 17, 2007, 05:50:59 pm »
Nowe informacje dotyczące FFXIII Versus  ;) http://www.kikoo.pl/news/240-1/T-Nomura-o-produkcji-FF-Versus/

"Chciałbym przebadać człowieczeństwo bohaterów w tej grze. Nie będzie to typowy świat fantasy w tradycyjnym dla Final Fantasy sensie. Raczej oparty na tym prawdziwym, ze wszystkimi jego paskudnymi problemami. Istnieje tradycja dla gier spod znaku Final Fantasy, a ja w Versus chciałbym zaproponować nową dla serii wizję. Ta gra będzie bardziej ludzka niż karykatury science-fiction, które ostatnio tak często widzimy. Skupi się na obecnych problemach świata - w tym sensie jest mroczniejsza."
nom... ciekawe zabrzmiała ta sekwencja wypowiedzi, zobaczymy co z tego wyniknie  :P
« Ostatnia zmiana: Maja 17, 2007, 05:52:02 pm wysłana przez Lightning »

Offline Cloud Strife

• Soldier
  • Final Fantasy VII Fan!
    • imageshack
« Odpowiedź #39 dnia: Maja 26, 2007, 01:58:20 pm »
Pamiętacie na trailerze jak od Versusa odbijały sie kule ?? Bronią go przed pociskami jego niewidzialne miecze pistolety. Popatrzcie na tą fotke ---->
http://finalfantasyversusxiii.net/image.php?image=/screenshots/ffversusxiiiweapons.jpg

A tu fotka opisująca jego podstawowy miecz ---->
http://finalfantasyversusxiii.net/image.php?image=/screenshots/ffversusxiiicrystal.jpg

Ergo Proxy Fan !