Autor Wątek: The Sims  (Przeczytany 6702 razy)

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
The Sims
« dnia: Marca 19, 2006, 09:17:08 pm »
łach... nienawidze dłuższych rozmów w szałcie =p

Simsy 2... mnie wzieło dziwnie ;] gierka się nienudzi jak jedynka, jest lajtowy klimacik, można sie odmużdżyc i rozerwać ;]
a czemu lepsza od jedynki?
-zadania - system aspiracji i reputacji... po krótce wyglada to tak, że simek w zależności od charakterku ma cały czas jakieś życiowe cele, mniejsze(rozwesel kogoś, zjedz konkretna potrawe) i większe(uniknij śmierci, zdobądź 10 "najlepszych przyjaciół") oraz obawy(odrzucenie przez bliskich, strata punktu umiejetności)... a poco nam punkty aspiracji zdobywane dzięki wypełnianiu celów i unkianiu "obaw"? możemy za nie kupix naprawde unikalne przedmioty, jak np. eliksir przedłużania życia czy drukarke do pieniędzy ;] pozatym jeśli akurat zdobedziemy tych punktow sporo w krótszym czasie, włącza sie danemu simowi "godmode" ;] choćby sie waliło i paliło on przez jakis czas ma idealny humor ^^ także jest co robić, żeby poprzez małe cele dążyć do spełnienia życiowego celu sima =p
-upływ czasu - simy sie starzeją, mają dzieci, cechy genetyczne są przekazywane potomkom, dzieci dorastają, zakładają swoje rodziny... no to jest chyba główna innowacja i jakby najciekawsza wsumie ^^ pozatym mamy podział na dni tygodnia, więc niechodzi sie do szkoły/ pracy codzienie :P
-pozatym masa mniejszych udoskonaleń o których mi się rozpisywać niechce =p czekam aż ten najnowszy dodatek sie ściągnie, bo prowadzenie własnego biznesu od podstaw może być fpyte ^^'

ps. a noi na 10 poziomie kreatywności całkiem fpytnie wyrzynają na gitarce simy ^^ musze sprawdzić reszte instrumentów, bo jest też bas, perka, od biedy można zespół sklecić =p
« Ostatnia zmiana: Marca 19, 2006, 09:18:21 pm wysłana przez Morchol »

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
The Sims
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 19, 2006, 09:22:48 pm »
szatap :P
simsy sux!
Co prawda faktem jest, ze jedynke zjadaja na przekaske, ale IMO jednak wciaz sie szybko nudza po tym jak wiekszosc rzeczy obczaimy i dojdziemy do czegostam to juz sie maksymalnie nie chce grac...a mozna tego dokonac w miare szybko. I o ile musze CI przyznac racje ze simy same w sobie jako postacie zosatly mocno rozbudowane i poprawione to przedmiotow wydaje mi sie jakos malo w porownaniu z pierwsza czescia...a to raczej na pozytywna ocene nie wplywa :P

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
The Sims
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 19, 2006, 09:27:28 pm »
nowlasnie się niezbyt zgodze...wkurzało mnie podejście z jedynki, gdzie dodtaki polegały na wrzucenie masy przedmiotów i wszyscy byli happy bo są nowe przedmioty ;\ coza różnica po jakim dywanie ci sim stąpa? =p dlatego całkiem spoko mi sie wydaje teraźniejsza polityka dot. dodatkow - w pierwszym uniwerystet - przedmiotow nowych prawie wcale, ale chodzi o oddanie atmosfery życia na uczeli itp... chociaż sie niewypowiadam bo niebylem jeszcze =p drugi - łażenie po klubach, ostre imprezowanie, trzeci - rozkręcanie własnego biznesu ^^ a nie, nowe sprzędy rtv, jakieś udziwnione fotele, czy trzysta wariantów "imprezowych przedmiotów"

edit
łaa DB wszedł do topica.. zaraz mi łeb odgryzie coś czuje ;]
« Ostatnia zmiana: Marca 19, 2006, 09:28:26 pm wysłana przez Morchol »

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
The Sims
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 19, 2006, 09:32:55 pm »
Grałem trochę w obie części. Obie mi się równie szybko znudziły, bo stały się monotonne. Druga część była lepsza, bo wyszło na nią dużo nieoficjalnych modów (przedmioty, ubrania, prace itp). Jednak dla mnie są one zbyt radosne. Tak, wiem, że to gra głównie dla młodszych odbiorców, ale po co im dawać złudne nadzieje na podobne życie (młodszym graczom takie gry bardziej "wchodzą w życie") ? Może w simsach 3 jakoś lepiej to wszystko będzie wyglądać.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
The Sims
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 19, 2006, 09:35:59 pm »
Może w simsach 3 jakoś lepiej to wszystko będzie wyglądać.
bardziej realistyczny sex?? XD

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
The Sims
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 19, 2006, 09:40:47 pm »
nowlasnie się niezbyt zgodze...wkurzało mnie podejście z jedynki, gdzie dodtaki polegały na wrzucenie masy przedmiotów i wszyscy byli happy bo są nowe przedmioty ;\ coza różnica po jakim dywanie ci sim stąpa? =p dlatego całkiem spoko mi sie wydaje teraźniejsza polityka dot. dodatkow - w pierwszym uniwerystet - przedmiotow nowych prawie wcale, ale chodzi o oddanie atmosfery życia na uczeli itp... chociaż sie niewypowiadam bo niebylem jeszcze =p drugi - łażenie po klubach, ostre imprezowanie, trzeci - rozkręcanie własnego biznesu ^^ a nie, nowe sprzędy rtv, jakieś udziwnione fotele, czy trzysta wariantów "imprezowych przedmiotów"
motyla noga!
Przeciez nie chodzi mi o to, ze w kazdym dodatku powinno byc trzytysiace pincset dwadziescia siedem i czywwarte nowe przedmioty, tylko ze ogolnie jakos tak malo rzeczy jest i nie bardzo jest w czym wybierac...a tego mi troszek brakujhe bo zawsze w simach najbardziej lubilem kreacje postaci, domu i pierwsze dni...potem to juz raczej nuda i monotonia ;]
coza różnica po jakim dywanie ci sim stąpa? =p
a co za roznica jak wyglada? ;]

Offline Solidus

• SuperMod
The Sims
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 19, 2006, 09:58:48 pm »
Może w simsach 3 jakoś lepiej to wszystko będzie wyglądać.
bardziej realistyczny sex?? XD
Raczej mi chodziło o bardziej ludzkie zachowanie simów. Np. gdy stracisz pracę sim zaczyna mieć myśli samobójcze (w tym wypadku mogli by równie dobrze poprostu zrobić dodatek Sims in Poland), gdy umrze, odbywa się pogrzeb. Praca powinna być zdobywana trudniej (wymagane kwalifikacje, szkolenie i egzamin pisany w real time), zabrać te kretyńskie porwania przez UFO czy jakieś króliczki, które cie pocieszają (niby ma być to śmieszne...nie dla mnie...), śmierci jak zdjęcia na ogrishu (no...może tu trochę przesadziłem...ale niech śmierci będą raczej poważne niż śmieszne), większa swoboda ruchu i co najważniejsze postacie ! Niech będą bardziej ludzkie (chociażby jak w Half-Life 2, albo jak w MGS2).
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
The Sims
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 19, 2006, 10:03:25 pm »
oo tak...w MGSie 2 ludzkosc postaci kicks ass...
-Wampir
-Dwa klony
-gosc z reka w ktorej jest czyjas dusza
-pan "sztuczna inteligencja"
-metroseksualna maszyna do zabijania

ludzcy tak na prawde to w sumie byli chyba tylko Olga, Rose i Otacon :P

nie zmienia to jednak faktu ze kocham emgjeesa, chcialem tlyko zaznaczyc ze postacie zabradzo ludzkie nie sa:P

Offline Solidus

• SuperMod
The Sims
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 19, 2006, 10:05:57 pm »
Mówiłem o wyglądzie...
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
The Sims
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 19, 2006, 10:08:26 pm »
eeetam, taki już styl jest, niech zostanie, charakterystyczny przynajmniej ;] napoczątku raczej nieprzywiozywali do tego uwagi, bo simsy na samym poczatku powstawały jako symulator urządzania mieszkania z tego co słyszałem ;f

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
The Sims
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 19, 2006, 10:13:34 pm »
simsy suxx jedyne dobre co sie dało w tym zrobic to fajnie ludka ubic i nic wiecej , no i moze jeszcze odbic sąsiadowi zone a ten sie wogule nei pluł ^^" (szatanie opuść dusze mola neich on o takich grach nei gada prosze cie )

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
The Sims
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 19, 2006, 10:18:24 pm »
Mówiłem o wyglądzie...
<krztusi sie>
my na pewno gralismy w te sama gre?
Z wygladu to co najwyrzej moznaby przeniesc twarze, bo nie wyobrazam sobie sima paradujacego w stroju ninjy, albo zbroi Solidusa ;]
To by dopiero byla parodia :P

ale dosc tego spamu ;]

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
The Sims
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 19, 2006, 10:21:04 pm »
ja widzialem simsa w stroju SonGoku XD z taki ryjkiem XD  

MarvelliX

• Gość
The Sims
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 19, 2006, 10:36:38 pm »
w pierwszym uniwerystet - przedmiotow nowych prawie wcale, ale chodzi o oddanie atmosfery życia na uczeli itp... chociaż sie niewypowiadam bo niebylem jeszcze =p
za przezycie studiow (wyglądaja całkiem studencko nawet do zrzeszenia sie mozna przylaczyc albo wlasne zalozyc i wykozystywac kandydatow ;p) dostajesz dyplom, 2 dodatkowe kratki w tym co sim kcialby zrobic, i mozliwosc pracowania w nowych zawodach  za ktore są nieziemskie nagrody (miesozerna roslinka rulez XD szkoda ze dusze pozera i nie mozna sima telefonem do smierci ozywic ;p)
w nocnym zyciu jest jecze taki bajer jak... samochody ;f ktorymi se mozna jezdzic na miacho do pracy lub... sexic sie w nim ;p

ja widzialem simsa w stroju SonGoku
ja mam postac Krugera i Simpsona ;f a moj Johny chodzi w ciuchach (razem z googlami) z matrixa (choc wsumie nie teraz chodzi w siakis kosmicznym czerwonym wdzianku ktore nie wiem skad sie w mojej szafie wzielo ;f)

ejj Molu jak najdziesz cracka No-Cd do biznesu to daj znac ;) bo ja nieznalazlem.. działajacego

zalączam fotek... na zdjeciu moja córka ze zwiasku konkubinatu (nawet mojego nazwiska nie ma;f) i moja roslinka oraz to co potrafi najlepiej ;p
« Ostatnia zmiana: Marca 19, 2006, 10:40:31 pm wysłana przez MarvelliX »

Offline Solidus

• SuperMod
The Sims
« Odpowiedź #14 dnia: Marca 19, 2006, 10:48:16 pm »
Łapcie...
Nawet Naruto tam znajdziecie.
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
    • http://smellofwhitecat.blogspot.com/
The Sims
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 20, 2006, 07:16:26 pm »
Ja mam tylko Simsy I. Cóż-II nie mam zamiaru nawet kupować, bo nawet jak mam ochotę w to zagrać, to i tak szybko się nudzę. Raz dwa osiuągfam najwyższy poziom zawodowy [chyba,że mój sim stwierdzi,że ma tą pracę w pupie i spontanicznie przemianuję się np. na gwiazdę sportu :/] i dalej nie chce mi się grać.

Może gdybym wszystko robiła sama, byłoby lepiej,ale po prostu nie dam rady obejść się bez sprzątaczki! Po jednym dniu simy nie mogą wejść do kuchni ^^'

Poza tym często łapię się na okropnym grzechu :roll: jakim jest chciwość. Zawsze buduję sobie za duży dom i musze wszystko stawiać na gołej ziemi...a ciągłe "zwracanie uwagi" naa pustą lodówkę doprowadza mnie do szału.

Chyba tylko raz pograłam sobie w simsy trochę dłużęj-jak ściągnęłam sobie skórki z tekkena.  

MarvelliX

• Gość
The Sims
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 20, 2006, 10:14:30 pm »
Poza tym często łapię się na okropnym grzechu rolleyes.gif jakim jest chciwość. Zawsze buduję sobie za duży dom i musze wszystko stawiać na gołej ziemi...a ciągłe "zwracanie uwagi" naa pustą lodówkę doprowadza mnie do szału.
to tak jak ja XD klupuje najwieksza parcele a pozniej bide klepie mieszkając w 4 scianach bez farb podlogi dachu i z podstawowymi przedmiotami ;f
z tymze w 2jce lodowka ma pewien limit zarełka i nie placisz za kazdy jeden posilek tylko z gory kupujesz siakas ich ilosć lub nowa pełna lodowke ;f

[chyba,że mój sim stwierdzi,że ma tą pracę w pupie i spontanicznie przemianuję się np. na gwiazdę sportu
tutaj takiego czegos juz nie ma jest lepiej dostajesz mozliwosc postawienia sobie przedmiotu odpowiadajacego danej pracy (sport - worek treningowy, polityka - mównica, policjant - skaner odciskow itp.) a poczas samej pracy czsami wyskakuje ci okienko ze zdarzeniem i mozesz cos zyskac lub stracic na tym ;p (scenki sa dość zabawne XD)

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
The Sims
« Odpowiedź #17 dnia: Marca 21, 2006, 09:03:03 am »
o tak jak ja klupuje najwieksza parcele a pozniej bide klepie mieszkając w 4 scianach bez farb podlogi dachu i z podstawowymi przedmiotami

to już nawet tak miałam,że co chwilę kupowałam i sprzedawałam kibel [jak jest tylko raz urzyty, to sprzedaje się za tyle za ile się kupiło].

MarvelliX

• Gość
The Sims
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 21, 2006, 02:52:07 pm »
[jak jest tylko raz urzyty, to sprzedaje się za tyle za ile się kupiło]
nah cena spada o 10% przy kazdym dniu uzywania

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
The Sims
« Odpowiedź #19 dnia: Marca 22, 2006, 06:19:27 pm »
zależy czego-ja stawiasz sobie figurki ,albo wieszasz obrazy , to cena robi się coraz wyższa.