Autor Wątek: Devil May Cry  (Przeczytany 36303 razy)

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
Odp: Devil May Cry
« Odpowiedź #160 dnia: Stycznia 16, 2013, 07:14:01 pm »
apropo tekst który mnie zatkał >.> na początku 18 misji
Vergil - We make quite the team.
Dante - I'm stronger.
Vergil - I'm smarter...
Dante - I'm better looking.

chwila konsternacji

Vergil -Mundus is behind the valut door.Let's not keep him waiting.....And I've got a bigger dick.

wtf o.o

parę razy miałam bekę jak Dante wyciąga jakieś przedmioty i nagle one go uderzają,gdzie tak nie powinno się dziać np.schody w jednej z początkowych misji(co dziwne nie bierze mu to hp) i animacja kręcącego się koła-generatora lol(misja 18)
« Ostatnia zmiana: Stycznia 16, 2013, 07:27:11 pm wysłana przez Yuzuriha »

Offline kALWa888

• Redaktor
« Odpowiedź #161 dnia: Stycznia 16, 2013, 07:49:32 pm »
A w pieruny mi z tą grą. Ten dark dante wieje mi dark gimbazą.

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #162 dnia: Stycznia 16, 2013, 10:14:36 pm »
A wszyscy w około chwalą grę. Cóż to było pewne :)

Offline Mazurit

• Daredevil
  • **
  • Kupo!
« Odpowiedź #163 dnia: Stycznia 17, 2013, 01:33:01 am »
A w pieruny mi z tą grą. Ten dark dante wieje mi dark gimbazą.

A wszyscy w około chwalą grę. Cóż to było pewne :)

Sam się dziwię temu zjawisku. Z jednej strony pozytywne noty, z drugiej niezbyt wyszukana i nietrafiona kampowość gry, która mnie zniechęca. Tym bardziej patrzę na ten tytuł z pewnym niesmakiem, gdy przywołam z pamięci pierwsze odsłony serii, które wyznaczały nowe trendy, gdzie obecny reboot zdaje się wyznaczać niewyszukanie i odtwórczość. Nadzieję widziałbym w mechanice walki, która ma być rzekomo mocnym elementem tego tytułu, ale problem w tym, że nie chce mi się nawet sprawdzać jak ona wypada. Cóż, jeśli przyjdzie mi dane sprawdzić tę grę, obym się na niej nie zawiódł zbyt mocno, a może będzie mi też w jakimś stopniu dane odczuwać przyjemność z grania w tę pozycję. Oby ta druga opcja była tą która ostatecznie się ziści.

Oki Doki Man

Offline DarkAura16

• Knight
  • Nikt specjalny.
« Odpowiedź #164 dnia: Stycznia 17, 2013, 09:37:57 am »
System walki jeszcze udze Mazurit, naprawde. Wciaz jest za latwo na poziomie Son of Sparda, jednak da sie to wybaczyc(chyba..). Nie spodziewalem sie, ze ta gra mnie wciagnie. Jednak po Jej ukonczeniu cieszylem sie, ze dostalem ja od kolezanki i nie musialem kasy wydawac. Jednak zachowanie Dantego(w sumie czy tylko?) zabronilo mi zagraz w to drugi raz. Czemu? Ano bohater i jego zachowanie. Kto zagra ten poczuje roznice. Jednak najwiekszy plus dla tworcow za muzyke - to im sie udalo wspaniale.

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
« Odpowiedź #165 dnia: Stycznia 17, 2013, 01:43:02 pm »
Muzyka im się udała? Z której strony? Nawet w walkach jest beznadziejna, nie da się skupić przy tym, nie mówiąc o słuchaniu jej (przesłuchałam soundtrack), chyba, że ktoś lubi taki rodzaj muzy, mnie to w ogóle nie kręci. Jak dla mnie za mocna.

a tak apropo to zauważyłam, ze w tym wcześniejszym walkthrough brakuje pewnej części filmiku na początku więc daję drugi (mam na myśli scenki z Dante i laskami) http://www.youtube.com/watch?v=b3TNFzgnDII&list=ELdL2vHXH6S7g

Po obejrzeniu całości jednak stwierdzam, że nie zmienię zdania o tej grze. Dalej wieje nudą, jak dla mnie brak mapy i celowania oraz dziwne momentami ustawienie kamery to wielki minus, brak możliwości upgrade broni za orby to kolejny minus. Ciągłe rzutu kamery na facjatę Dantego, beznadziejna gra cieni i świateł - gdzie można było się o tym przekonać np.  w walce z Vergilem, gdzie w pewnym momencie był cały czarny mimo iż światło było na wprost niego, czy ciągłe "świetliki" na ekranie w momentach kiedy nie powinno ich być? Beznadzieja. Najbardziej jednak nie podobały mi się momenty przejścia z Limbo do rzeczywistości. Jak dla mnie zbyt walą po gałach te kolory, a potem nagle robi się szaro, aż boli. Poprzednie części były jakoś stonowane, a tutaj jednak to razi. Denne teksty też rażą.. . naprawdę mogli się bardziej postarać. Ciągłe przekleństwa nie dodają uroku, nie mówiąc już o brutalności. Muszę przyznać, że nawet zrobiło mi się żal Lilith i Mundusa w pewnym momencie. A w szczególności miałam ochotę przywalić Dantemu w ryj za ten tekst
"You know what Mundus? You're right, it wasn't for menkind. It was for revenge. Ill gotta tell ya - killing your child like that, watching explode into little wet chunks, hearing you scream like one of your deomn bitches. Priceless..
Widać taki miał być efekt, a potem spadający Dante z Mundusem i krzyczący z przerażenia(?), jakoś nie odczułam tego kiedy się darł. Albo scena kiedy Mundus porywa Vergila i Dante "Vergiiiiillll Nooooooooo!!!" a potem krzyk jak mały bachor, któremu zabrali cukierka(muszę przyznać, że lałam ze śmiechu, w tym momencie)... gdzie te uczucia? To było, żałosne.
Kolejną nieciekawą sprawą jest przemieszczanie się po latających fragmentach i spadanie gdzieś tam... mogli sobie to darować.
Mimo wszystko, teraz się przekonałam, że tej części jednak nie kupię.

Musiol mnie się wydaje, że musieli dać ludziom ostro w łapę, żeby ta gra miała takie wysokie noty i pochwały heh.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 17, 2013, 02:16:41 pm wysłana przez Tantalus »

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
« Odpowiedź #166 dnia: Stycznia 17, 2013, 05:35:35 pm »
albo po prostu recenzenci nie mieli akurat swoich nostalgia goggles pod ręką / wiedzieli że dmc nigdy nie był "serious biznes" i na serio brany być nie powinien / doceniają dobry pastiż, kicz / nie wierzą w mantre "no fun allowed" / nie narzekają na wszystko co zostało zmienione (system upgradów jest inny :O), mimo że gdyby nic nie zostało zmienione to narzekaliby na brak zmian / nie narzekają na zrobienie z głównego bohatera emo/pedała/cioty (załączam obrazek do podglądu - kim był dante wcześniej niby? uu kawaiii uguuu) / nie traktują "fabuły" chujowej nawalanki jako dzieła literackiego do analizy na lekcji polskiego w drugiej gimnazjum / nie che mi sie dalej pisac

;*

edit - bym zapomniał /nie oceniają _gry_ bez _grania_ w tę _grę_/ 

;*
« Ostatnia zmiana: Stycznia 17, 2013, 05:38:57 pm wysłana przez Morchol »

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #167 dnia: Stycznia 18, 2013, 12:26:20 am »
Yuz - mi nikt nie płacił, podobnie jak mojemu redaktorowi. Możliwe więc, że jednak jak pisze Mol - ludzie wywalili nostalgię i ocenili normalnie ten tytuł.

Offline Mazurit

• Daredevil
  • **
  • Kupo!
« Odpowiedź #168 dnia: Stycznia 18, 2013, 01:37:32 am »
albo po prostu recenzenci [...] doceniają dobry pastiż, kicz

I tutaj właśnie szukałbym dziury w całym. Klimat w DMC tworzyło w moim odczuciu mechanika gry (ta ma być rzekomo satysfakcjonująca i ten element też trzyma mnie przy nadziei, że ten tytuł będzie przynajmniej do pogrania) oraz luźne/luzackie podejście samego bohatera, który po części jest śmieszy, a po części heroiczny. Patrząc z kolei na wizerunek nowego Dantego, widzę wymoczka aspirującego do pierwotnej wersji samego siebie, tym samym też nasuwa się mi myśl, że ten "pastisz/kicz" jest niewypałem. Nowy Dante zdaje się mi być tym co w krzywym zwierciadle starał się ukazać pierwotny jego wizerunek, nie jest on karykaturą tylko jej realnym wcieleniem. Swoją drogą to szkoda, że za sam rebootowany wizerunek nie odpowiadał ponownie Hideki Kamiya, wtedy wypadłby on pewnie dużo lepiej. Być może i obecna wersja Dantego nie jest zła, a pierwsze wrażenie jest przysłowiowo "mylne", cóż, mam nadzieję, że chłoptaś będzie wiedział co to cynizm i nonszalancja, ale o tym będę musiał się przekonać już sam...
Oki Doki Man

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #169 dnia: Stycznia 18, 2013, 03:14:23 am »
Kamiya akurat wypowiada się pochlebnie o nowym wcieleniu gry. Zaznacza, że to nowe studio i nie można oceniać ich pracy przez pryzmat tego co stworzył.

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
« Odpowiedź #170 dnia: Stycznia 18, 2013, 11:59:36 am »
Musiol nawet nie patrząc przez pryzmat poprzednich części,a raczej jakby to była zupełnie inna seria i tak mi sie nie podoba,Dante albo Dino jak go ludzie nazywają,nie przekonał mnie do siebie.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 18, 2013, 04:47:18 pm wysłana przez Yuzuriha »

Offline DarkAura16

• Knight
  • Nikt specjalny.
« Odpowiedź #171 dnia: Stycznia 18, 2013, 02:06:28 pm »
Cytat: Mazurit
Być może i obecna wersja Dantego nie jest zła

Ale zartujesz prawda? To jest postac, ktora bardziej niz do dojrzalych graczy trafi do, za przeproszeniem, gimbusow. Nie trzeba nawet grac. Wystarczy obejrzec jakas scenke przerywnikowa.

Offline Mazurit

• Daredevil
  • **
  • Kupo!
« Odpowiedź #172 dnia: Stycznia 18, 2013, 03:00:40 pm »
Kamiya akurat wypowiada się pochlebnie o nowym wcieleniu gry. Zaznacza, że to nowe studio i nie można oceniać ich pracy przez pryzmat tego co stworzył.

Nie znałem tej opinii, ale czy w tej wypowiedzi nie da się odczuć pewnej nutki poprawności, ażeby nie zaszkodzić twórcom tej gry? Poza tym bez względu na to czy robi to nowe studio, czy też starzy wyjadacze to i tak sądzę, że Kamiya byłby najodpowiedniejszą osobą, której udałoby się uporać z nowym wcieleniem Dantego (czyt. koleś zawsze umiał nakreślić wykręcone postacie typu Dante, Viewtiful Joe czy Bayonetta). Kolejna sprawa to fakt, że późniejsze części DMC były tworzone przez różne osoby, ale zawsze udawało się im wyjść obronną ręką, jeśli chodzi o charakter bohatera, czego na pierwszy rzut oka nie powiedziałbym o rebootowanym wizerunku. Rozumiem, że nowi twórcy mogą pokusić o pewne zmiany względem pierwowzoru (wszakże o to chodzi w rebootach), ale czy muszą one tak przewrotnie odmieniać najistotniejszy element w tej grze jakim jest postać głównego hiroła? Tak czy siak, grę postaram się sprawdzić, ale pewnie będzie to wersja pożyczona od znajomego, gdyż nie za bardzo bym ją kupił na chwilę obecną.

EDIT:

Ale zartujesz prawda? To jest postac, ktora bardziej niz do dojrzalych graczy trafi do, za przeproszeniem, gimbusow. Nie trzeba nawet grac. Wystarczy obejrzec jakas scenke przerywnikowa.

Spokojna Twoja rozczochrana, ja zauważam te wszystkie nie napawające optymistycznie zmiany w wizerunku postaci. Nie trzeba być zagorzałym fanem pierwotnego Dantego, aby dostrzec te wszystkie "niuanse" i wiedzieć do kogo kierowany jest obecny image bohatera.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 18, 2013, 03:10:45 pm wysłana przez Mazurit »
Oki Doki Man

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #173 dnia: Stycznia 18, 2013, 05:46:30 pm »
Nie trzeba być zagorzałym fanem pierwotnego Dantego, aby dostrzec te wszystkie "niuanse" i wiedzieć do kogo kierowany jest obecny image bohatera.
Chodzi ci o szeroki krąg nikogo?

http://www.youtube.com/watch?v=0h7CL3JNZ7M
http://www.youtube.com/watch?v=YnyR21statM
http://www.youtube.com/watch?v=ft7hlHjZw0c
http://www.youtube.com/watch?v=wuj05upk73I
Czy ta gra przeszła w ogóle jakiekolwiek testy?
« Ostatnia zmiana: Stycznia 18, 2013, 07:24:35 pm wysłana przez Solidus »
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
« Odpowiedź #174 dnia: Stycznia 18, 2013, 07:44:47 pm »
ahahaha się uśmiałam przy dwóch ostatnich widać nic nie poprawili...albo jest jeszcze więcej glitchy XD

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #175 dnia: Stycznia 18, 2013, 08:21:36 pm »
ahahaha się uśmiałam przy dwóch ostatnich widać nic nie poprawili
Plotki głoszą, że AI Vergin'a jest zrobione tak, że atakuje tylko kiedy Donte jest w ruchu. Jeśli Donte nie jest w ruchu, Vergin nie wie co zrobić i łazi bez celu.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Mazurit

• Daredevil
  • **
  • Kupo!
« Odpowiedź #176 dnia: Stycznia 19, 2013, 01:36:51 am »
Nie trzeba być zagorzałym fanem pierwotnego Dantego, aby dostrzec te wszystkie "niuanse" i wiedzieć do kogo kierowany jest obecny image bohatera.
Chodzi ci o szeroki krąg nikogo?

Hehe... Przy okazji wspomnę, że twórcy przebąkiwali  coś o tym, że ta gra przypadnie do gustu zarówno starym graczom jak i swieżakom. Nie chciałem tego mówić, ale zdaje się mi, że starych wyjadaczy utrzymywać przy tej grze może tylko tytuł i na tym sentymencie próbują wypromować tę grę wśród tej grupy docelowej. Sama zmiana systemu walki, pomimo iż może nawet dobrze zaimplementowana, nie jest tym głównym elementem, który skłaniałbym osoby grające we wcześniejsze odsłony Dantego, takim czynnikiem jest na pewno pierwotna kreacja bohatera, która w zestawieniu z obecną wyglądała po prostu lepiej, charyzmatyczniej, paradoksalniej, a nie przypominającą zbiór kompleksów i absurdów. Co do testów to wiadomo, że gracze mieli je przeprowadzić ;).
Oki Doki Man

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #177 dnia: Stycznia 19, 2013, 01:44:05 am »

Moi znajomi (od 23 do nawet 40) jakoś nie są gimbusami i propsują grę. Ale mi jest ona obojętna - stare DMC posysało w mojej opinii, nowe ratuje się dobrym zgraniem designu z muzyką

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
« Odpowiedź #178 dnia: Stycznia 19, 2013, 11:29:16 am »
nie narzekają na zrobienie z głównego bohatera emo/pedała/cioty (załączam obrazek do podglądu - kim był dante wcześniej niby? uu kawaiii uguuu)
No cóż wyglądu nie ma jakoś bardzo oryginalnego (mam na myśli tego nowego).Ale może mi wyjaśni ktoś z swej łaski dlaczego ciągle słyszę coś takiego o starym Dante?(że jest pedałem/ciotą)bo chyba nie rozumiem.

Offline DarkAura16

• Knight
  • Nikt specjalny.
« Odpowiedź #179 dnia: Stycznia 19, 2013, 11:40:43 am »
Moi znajomi (od 23 do nawet 40) jakoś nie są gimbusami i propsują grę

Nie chodzi mi o sama gre. Jezeli chodzi o gre, to nawet mi w jakims stopniu sie podoba. Mialem na mysli sama postac i charakter nowego Dante na tle jego pierwowzoru z poprzednich czesci.