Coś mi nie gra w ich anatomii:
1) Mam wrażenie, że ona mu pcha nos do oka, a on jej odgryza dolną szczękę.
2) Gdzie jest jej prawa noga? Jeżeli za plecami faceta, znaczy się tuż za polem widzenia, to skręt ciała powinien być trochę inny (kilkanaście stopni w prawą stronę konkretnie). Czyli że powinniśmy zobaczyć mniej tyłka tej panienki.
3) Skoro już o tyłku mowa, przez brak cieniowania, trudno jest ocenić czy ona siedzi na jego lewej nodze, czy jest w jakimś półklęczku i ma tyłek w powietrzu.
4) To zniekształcenie lewej stopy panienki wygląda na bolesne schorzenie związane ze skutkami promieniowania i/lub ciężkim poparzeniem. Może pomogłoby tam wyraźniejsze cieniowanie.
5) Stopa faceta zresztą też wygląda na protezę. Cieniowanie.
6) Włosy faceta jakieś takie zbyt jednolicie wypełnione (znaczy się, takie same, skośne pociągnięcia ołówkiem na całej powierzchni, a powinny być chyba pociągnięcia w różnych kierunkach, aby włosy wyglądały naturalnie).
7) Mężczyźni też mają sutki (co prawda, nikt nie wie po jaką cholerę, no ale to fakt)
Jeżeli chodzi o zalety, to przede wszystkim pięknie pocieniowane włosy u dziewczyny, ogólna poprawność anatomiczna (oprócz tego co wymieniłem), ładnie narysowane oczy i ogólnie rzecz biorąc elementy głowy. Brak cieniowania mi bardzo przeszkadza. Nie jest ono takie ważne przy prostych rysunkach przedstawiających pojedyncze postacie widziane z takich najbardziej typowych ujęć. Ale przy takich jak ten, to właśnie praca wykończeniowa jest najważniejsza.
No, trochę konstruktywnej krytyki jeszcze nikomu nie zaszkodziło. Powiedzmy, że nie słodzę ci przede wszystkim dlatego, że wiem, że możesz lepiej, i że ciągle nie dokańczasz prac. Zacznij robić tła i kolorowanie. I naprawdę radzę ci, użyj w końcu komputera - to ci ułatwi robienie tła (bo można w końcu rzucić jakieś gotowe) i trochę życia nabiorą te twoje rysunki.