Autor Wątek: FFVII - Dirge of Cerberus  (Przeczytany 25386 razy)

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
FFVII - Dirge of Cerberus
« Odpowiedź #80 dnia: Stycznia 27, 2006, 10:05:18 pm »
nie wiem, kto użył takiego terminu jak "profanacja".... ale moge napisać jak ja to widzę.

więc niech ktoś będzie tak łaskawy i zdefiniuje mi pojęcie "profanacja serii ffVII" i powie dlaczego DoC pod taką profanację podhcodzi?
no właśnie, dlaczego nie zrobią takiej gry tylko z innym tytułem - bo ostatnio panuje jakaś dziwna polityka sqłer-eniksa co do Finali, że jak gra nie ma w tytule ff7 to sie nie sprzeda, a fani  polecą na wszystko co się z ff7 wiąże. komerchy nie da się uniknąć we współczesnym świecie, ale to co robi sqłer to już lekka przesada. nawet nie chodzi mi o to, że te gry będą mi psuły obraz świata ff7 - wręcz przeciwnie - jestem przekonany, że te wszystkie tytuły będą bardzo dobre i mi się spodobają... ale będą tylko bardzo dobre, wzoru już nie dogonią. a jest także stare krasnoludzkie przysłowie - co za dużo to i elf nie zeżre.  
Kame Hame Ha

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #81 dnia: Stycznia 28, 2006, 12:45:16 am »
Serge cos pisal ze zagra pewnie za okolo miesiac. Nie lepiej poczekac na anglojezyczna premiere? Po co sobie psuc zabawe... ja poczekam na premiere US i z checia gre sprawdze a terazniejsze opinie mnie malo interesuja, szczegolnie o fabule jak sie jakies polskie mietki forumowe wypowiadaja to raczej przymykam na to oczy bo niewieze w ich umiejetnosc japonskiego.

Vince jest pokazany za czasow mlodosci (dlatego glownie chce sobie obadac te gre) i Lucrecia to Hojo tez pewnie jest za tych czasow pokazany...

Nie spamujcie bo poleca warny... musialem usuwac i edytowac posty a czasu nie mam.
A jak chcecie podyskutowac o kompilacji to idzcie do tematu o schylku serii FF. ale prosze piszcie na temat tam a nie ze zrobia jesczez 123 czesci i w klejajcie tytuly

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #82 dnia: Stycznia 28, 2006, 12:58:35 am »
Vince jest pokazany za czasow mlodosci (dlatego glownie chce sobie obadac te gre)

Mi się wydawało, że gra się toczy po FFVII:AC.. w końcy epizod tam grają Cloud, Tifa i reszta wesołej gromadki, a za czasów młodości Vince'a jeszcze ich na świecie nie było.

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #83 dnia: Stycznia 28, 2006, 01:05:29 am »
ale jest coś jakby retrospekcja Vince'a...zaufaj newsmanowi :P

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #84 dnia: Stycznia 28, 2006, 01:24:21 am »
Vince jest pokazany za czasow mlodosci (dlatego glownie chce sobie obadac te gre)

Mi się wydawało, że gra się toczy po FFVII:AC.. w końcy epizod tam grają Cloud, Tifa i reszta wesołej gromadki, a za czasów młodości Vince'a jeszcze ich na świecie nie było.
Akcja gry dzieje sie w 2-3 lata po wydażeniach z AC, ale tak jak napisal kilka postow wyzej Sol -jest cos takiego jak retrospekcja.
W jakims trailerze bylo widac jak Vince w krotkich wlosach rozmawiaz Lucrecia... na skanach tez to bylo... nawet na skanach zamieszczonych na stronie na ktorej ty jestes naczelnym ^^'

ktory z nich to Hojo?
Ten swir w kaftanie czy ten doktorek? a moze zaden z nich?

« Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2006, 01:24:47 am wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Tamaya

• Wanderer
    • http://www.tamaya.escarp.net
« Odpowiedź #85 dnia: Stycznia 29, 2006, 09:23:40 am »
ktory z nich to Hojo?
Ten swir w kaftanie czy ten doktorek? a moze zaden z nich?

Na tym obrazku to ja bym stawiała, że Hojo to ten od prawej brunet w okularach, a obok niego jest Lukrecja.  

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #86 dnia: Stycznia 29, 2006, 10:34:00 pm »
Tamaya ma rację, poznać go po fryzurze i obłędzie w oczach :P

Offline Giant Enemy Crab

• Daredevil
  • **
    • http://www.squarezone.pl
« Odpowiedź #87 dnia: Marca 04, 2006, 01:09:30 pm »
Mam już Dirge of Cerberus. Oczywiście wersję japońską więc nie mogę się wypowiedzieć o fabule. Tzn czegoś się domyślam, ale wolę tego nie komentować. A cała gra nie jest niestety rewelacją, choć zasługuje moim zdaniem na mocną ósemkę (w skali do 10). Wszystko jest poprawne i porządne. Na dłuższą metę nie ma się do czego przyczepić... tylko mało innowacji, mało ciekawych motywów. System dobry, muzyka bardzo dobra, Gackt fajny (choć trzeba go po prostu lubić. japońscy idole są jak opera. albo się ją kocha, albo nienawidzi). W sumie gram od 5 godzin, ale już jestem pewny że ten tytuł nie zapadnie mi na długo w pamięci. Może po prostu za wiele się spodziewałem?

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #88 dnia: Marca 04, 2006, 01:13:10 pm »
Na niektórych forach jadą po DoC nie przeciętnie że jest masakrycznie słaby... i dlatego jakoś polubiłem tę gre ;]
Sprawdze ją dopiero jak będzie anglojęzyczna wersja bo po co mi grać w coś czego nie rozumiem ^^'
Mówisz że Gackt jest fajny, a on jest wgrze pokazany jakoś na początkowych filmikach czy o co chodzi? Czy pokazuje się częściej w fabule? Bo z tego co słyszałem jest bad guyem (choć ja bardzo mocno unikam szczegułów odnośnie DoC)

Offline Giant Enemy Crab

• Daredevil
  • **
« Odpowiedź #89 dnia: Marca 04, 2006, 01:23:25 pm »
Gackt występuję jako bohater gry i z tego co widziałem jest właśnie Bad guyem.

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #90 dnia: Marca 04, 2006, 01:55:46 pm »
z tego co wyczytalem ze spoilerow podawanych na forum N+ to Gack jest gosciem ktorego sklonowano zeby stworzyc Sepha...co jeszcze lepsze na skrinie, jest pokazany Gack ze skrydlem wielkim jak ja pierd**le

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #91 dnia: Marca 04, 2006, 04:31:06 pm »
z tego co wyczytalem ze spoilerow podawanych na forum N+ to Gack jest gosciem ktorego sklonowano zeby stworzyc Sepha...co jeszcze lepsze na skrinie, jest pokazany Gack ze skrydlem wielkim jak ja pierd**le
Wniosek - S-E naprawdę nie ma co robić. Chodzi mi o to, że na cholerę dawać do gry postać znaną głównie w japonii i jakiś tam odłamek reszty świata ? Rozumiem, że można dać jego utwór do gry tak jak to było w przypadku AC5 (Puddle of Mudd - Blurry). Wiem ! Niech dadzą do nowego Painkillera jakiś utwór z Ich Troje i Wiśniewskiego (i to na dodatek nie tego z I3 tylko takiego żulika co u mnie na osiedlu siedzi)  jako postać w grze !
Tak, wkurza mnie to, bo SE robi się jak dziwka. Zrobi wszystko za trochę dodatkowego szmalu.
« Ostatnia zmiana: Marca 04, 2006, 04:39:53 pm wysłana przez Dark Butz »
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #92 dnia: Marca 04, 2006, 04:34:38 pm »
i tu niestety prawda...oczywiście zagram w grę z czystej ciekawości, chocmi do orgazmu growego stary FF VII Remake ;]

Offline Giant Enemy Crab

• Daredevil
  • **
« Odpowiedź #93 dnia: Marca 06, 2006, 11:16:19 pm »
Dziwne podejście... co to jest komercja? to jest zabieg, który ma prowadzić do tego żeby coś się ludziom podobało. To jest dobre, a nie złe, ponieważ jak się coś podoba to jest dobre! Ech, ludzie... myślcie logicznie.  Nie mam nic przeciwko Gacktowi w  dirge of cerberus. w sumie nawet to nie jest Gackt... Gackt użyczył po prostu swojego wizerunku. Coś jak aktor. Widząć film z dobrą obsadą też krzyczelibyście że jest komercyjny? Nawet gdyby był bardzo dobry?

Ja ukończyłem całe DoC w wersji japońskiej (co jest nie lada osiągnięciem gdy nie wie się o co chodzi i trzeba się domyślać co trzeba zrobić) i grało mi się wyśmienicie. Geniuszu może w tym nie ma, ale liczy się zabawa. Przednia zabawa, która niewątpliwe DoC mi zaserwował. Mi to wystarczy.

Jak kogoś drażnią nowe produkcje Square, niech zmieni tytuł na coś bardziej "ambitnego" w jego przekonaniu. Np na coś z Atlusa. Mi nowe gry SE pasują. Bardzo. Na czele z Final Fantasy 10-2.
« Ostatnia zmiana: Marca 06, 2006, 11:17:48 pm wysłana przez Chocobo »

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
« Odpowiedź #94 dnia: Lipca 23, 2006, 09:53:42 pm »
Jeśli ktoś chętny to niech luknie sobie na tą srtronkę...można znaleść na niej kilka bardzo ciekawych filmików do DoC.Kopara mi poprostu opadła.
http://www.oritsuru.com/games/ff7doc/videos.php

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #95 dnia: Lipca 23, 2006, 10:12:36 pm »
To sa filmiki z gry tak? Pokazujace fabule? nie mam zamiaru psuc sobie zabawy ;/
Widzialem za to kilka dni temu filmik z gamepleyu i gra raczej nie przypadnie mi do gustu... wyglada jak jakies shootery tpp na psone... typu syphon filter ;/

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #96 dnia: Lipca 23, 2006, 10:43:59 pm »
Ja nie obejrzę.. poprostu nie mam po co, jak za jakiś miesiąc odpalę to sobie na PS2.

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #97 dnia: Lipca 23, 2006, 10:51:38 pm »
premiera 15.08 wiec zaniedlugo beda torrenty... ign ma juz pelna wersje i pisza ze poprawil sie system gry i wszystko jest lepsze... ale to wciaz DoC... wiec taka sredniawka bedzie. Nic specjalnego, zadna tez kicha.

Offline Agrias

• Daredevil
  • **
  • Our lives are as fleeting as a dream.
« Odpowiedź #98 dnia: Lipca 23, 2006, 10:59:18 pm »
Ja powiem szczerze uwielbiam serie final fantasy i z wszystkich części VII bardzo lubie ale z FFVII robią teraz takie pokemony bo prubuja na wszystkim zarobić . Ale i tak czekam z niecierpliwością kiedy usiądę przed PS2 i będę mogła grać :D

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
« Odpowiedź #99 dnia: Lipca 26, 2006, 03:18:06 pm »
Też bym sobie pograła...cóz jeśli ktogoś to interesuje to mogę mw opisać co na tych filmikach jest jeśli nie chcecie ich obejrzeć.W każdym razie pokazana jest tam fajna akcja Cida z nalotem statków Sierra,Akcja druga z Tifą Barretem i Clo najazd na Midgar,jedna gatka w Sierrze(szakoda,że po japanese bo nic nie skumałam)atak na Midgar i fajna scenka z Vincem i jeszcze kimś(ale wam nie powiem).W każdym razie mało sie wyjaśnia i co mi się podoba postacie mają głosy te same co w filmie.