Autor Wątek: FFVII - Dirge of Cerberus  (Przeczytany 25382 razy)

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
FFVII - Dirge of Cerberus
« dnia: Września 16, 2004, 09:40:18 pm »
No tak to tytuł nowej gierki od kwadratowych, z serii wyciskaczy kasy z siudemki. Takie DMC tyle że sterujemy Vincentem. Akcja dzieje się rrok po wydarzeniach z AC. Tyle.
Jeszcze scany z siakiejś gazetki<znając życie Famitsu :P >

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #1 dnia: Września 16, 2004, 09:52:39 pm »
Jezus moim zdaniem to już lekka przesada... czy oni nie mają pomysłów? Przecież oni raczej się nie znają na tego typu grach... pewnie dlatego okraszyli tę gre nazwą FFVII aby się ludzie żucili bo tak to by się nie sprzedała, zobaczymy jak to będzie ale z piłką nożną naprzykład im nie wyszło więc ciekawe czy z tym coś będzie, a scany raczej są z shonen jumpa :P

Aha i trza było temat dać do FFVII-IX ale to tylko moja propozycja nie czepiam się poprostu tutaj topiców już jest dużo a tam nie oniecznie :P
EDIT:::
eee sprawdziłem i.... nom dobra jednak w dzaile FFVII-FFIX też jest dużo tematów, ale ja jestem ze szklanym okiem więc wcześniej niewidziałem...
« Ostatnia zmiana: Września 16, 2004, 09:54:08 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #2 dnia: Września 16, 2004, 11:00:17 pm »
vincent spoko gosc gierka z nim by byla fajna ale to rzeczywiscie jest przesada i to juz nie lekka...
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #3 dnia: Września 17, 2004, 04:45:45 pm »
Vincent, to moja ulubiona postać.... niewątpliwie, jednak zrobienie po raz enty produkcji z logo FFVII jest trochę śmieszne.... już samo AC jest robione głównie dla kasy, ale to jakaś tam odskocznia, więc można im wybaczyć..... No ale ten Dirge of Cerberus, to lekka pzesada... no ale nie zmienia to faktu, że i tak chętnie kupię tą grę.
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #4 dnia: Września 17, 2004, 04:53:43 pm »
Ciekawe co potem... FFVII-2 ? FFVII: Następne Pokolenie? FFVII: Powrót Zombie Sepcia? Komercha większa niż zwykle.... no ale kto wie.... niech zarabiają pieniążki kwadratowi, co im będziemy żałować.. może doczekamy się jakiejś kolejnej perełki jak zwykły FFVII lub CC

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #5 dnia: Września 17, 2004, 08:19:40 pm »
ehhhh....mam nadzieje ze cos z tego bedzie (i tak nie mam ps2 wiec mi to wisi ale niech inni sie ciesza ze kaski w bloto nie wyrzucili :P) ale szcerze w to watpie. Zrobili cos nowego (niekoniecznie z logiem ff :/).
Jesli bylo by dobre i tak by sie sprzedalo :P

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #6 dnia: Września 19, 2004, 11:28:43 am »
Mnie tam to nie przeszkadza.... martwi mnie za to jedna rzecz - żeby Square gdzieś po drodze nie zgubiło klimatu siódemki. Bo jeśli FF7 zamieni się w TombowanegoRajdera to martwi mnie przyszłość Square....
Kame Hame Ha

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #7 dnia: Września 25, 2004, 09:12:56 pm »
a ja właśnie przeglądałem sobie najnowsze screeny i newsy z gry. Po screenach widać wyraźnie, że uwaga, uwaga gra będzie raczej fabularnym tps'em, albo jak wolicie action RPG. Mogę się mylić, ale obrazki mówią same za siebie. + jeszcze mamy mały bonus. Cytuję:

"Other than Vincent, other Final Fantasy VII and Final Fantasy IX characters will also appear in the game."

Czy to błąd w druku, czyb też ktoś wpadł na genialny pomysł umieszczenia Zidane'a i spółki w grze o FFVII? .... nie jest dobrze.
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #8 dnia: Września 26, 2004, 12:45:28 am »
z upływme czasy jakoś mnie to przestało grzać, ani nie jestem przeciwnikiem ani kibicem tego projektu i tych gier z pod znaku VII, jeżeli chcą to niech robią w sumie po co ma się marnwać licencja... z Matrixem było podobnie-Gry, Anime, Filmy, to poprostu jest taki marketing i robienie kolejnych części, dopuki to będzie jRPG to nie ma się co martwić bo Square jakoś bardzo nie spieprzy chyba swojej flagowej sagi, co innego jakby robili klona DMC...

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
« Odpowiedź #9 dnia: Października 08, 2004, 03:15:17 pm »
Heh nie wiem co o tym myśleć...trochę było by szkoda jeśli by nie zrobili z tego rpg...tylko z kąd tam postacie z FF IX to ja tego nie wiem...chociaż ciekawie jeżeli sterowało by się postaciami z różnych Finali^^...ale ja wolała bym żeby to była kontynuacja FF7 lub jakiś oddzielny scenariusz do Vincenta...

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #10 dnia: Października 11, 2004, 02:17:36 pm »
Heh nie wiem co o tym myśleć...trochę było by szkoda jeśli by nie zrobili z tego rpg...tylko z kąd tam postacie z FF IX to ja tego nie wiem...chociaż ciekawie jeżeli sterowało by się postaciami z różnych Finali^^...ale ja wolała bym żeby to była kontynuacja FF7 lub jakiś oddzielny scenariusz do Vincenta...
Mi się wydaje że to z tymi postaciami z FFIX to jednak jest plotka i ściema, bo przecież po pierwszych obrazkach widać że jednam miała to być w miare poważna gra a nie taki dajmy na to mix jak "Kingdom Hearts", po pierwszych screenach nie widać nic co mogło by wskazywać że znajdzie się tam ekipa z FFIX i bardzo dobrze bo było by to z leksza naciągane, co najwyżej -jeśli to seryjnie nie będzie rpg- to można będzie odblokowywać dodatkowe postacie i powiedzmy będzie ktoś z FFIX ale wątpie by postacie z innych niż siódmy fajnal miały jakiekolwiek znaczenie fabularne... przynajmniej mam taka nadziej, a gra sama w sobie pewnie będzie bardzo fajna...

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #11 dnia: Października 18, 2004, 10:02:04 pm »
no a ja właśnie miałem przyjemność (albo neiprzyjemność) obejrzeć pierwszego "trailera" z tejrze gry. Słowo "trailer" jest w cudzysłowiu, gdyż jest to film nakręcony kamerą podczas jakiegoś pokazu,a le da się zobaczyć to i owo. Nie jest to zbyt odkrywczy filmik, ale już raczej na pewno wiedomo, ze ni będzie to FF, z systemem walki jak dotychczas..... nie zaliczyłbym też tego do action RPG. Powiedziałbym, ze zrobili z tego TPS.. ale moze to nawet lepiej, ze mamy taką "odskocznie" wśród finali]

aaa... prawie bym zapomniał. Link znajduje się ->tu<-

Offline Tamaya

• Wanderer
    • http://www.tamaya.escarp.net
« Odpowiedź #12 dnia: Października 19, 2004, 11:11:48 am »
Zdaje się, że ten link przestał istnieć.

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #13 dnia: Października 27, 2004, 05:41:44 pm »
Zdaje się, że ten link przestał istnieć.
Nom rzeczywiście mi też nie działa :/  nie ma ktoś jakiegoś linka do filmiku z tej gry?? albo chociaż screenów bo przyznam że chciałbym zobaczyć tę gre w akci... Wizard tyś jest fanem Vincenta to powinieneś mieć jeszcze inne linki w zanadżu :D  

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #14 dnia: Października 27, 2004, 07:39:14 pm »
buehehehehehehehehe.... nie.... nie mogę.... W_W.... przyjrzyj się jeszcze raz temu linkowi... z tego co pamiętam, to strony internetowe mają tylko jedno "http://"...

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #15 dnia: Października 27, 2004, 07:46:23 pm »
hahaha.... ale ze mnie cieć.... hahahaha.... dzięki Tant za upomnienie...... Nie ma to jak zrobić głupi błąd w linku... no ale wyszło na jaw, kto jest tak naprawdę spostrzegawczy......
w każdym razie link jest TU.... i raczej działa poprawnie, bo tym razem jest przez jedno http

Offline Tamaya

• Wanderer
    • http://www.tamaya.escarp.net
« Odpowiedź #16 dnia: Października 28, 2004, 11:29:20 am »
hahaha.... ale ze mnie cieć.... hahahaha.... dzięki Tant za upomnienie...... Nie ma to jak zrobić głupi błąd w linku... no ale wyszło na jaw, kto jest tak naprawdę spostrzegawczy......

Ech. U mnie takie błędy są na porządku dziennym.  :)
Niezły ten filmik tylko stanowczo za krótki. :( Tylko apetyt rozbudził. Trzeba będzie coś więcej o tej grze poczytać.
Czy mi się zdaje czy wykorzystali Vinny'ego z FFAC?

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #17 dnia: Października 28, 2004, 01:10:21 pm »
Czy mi się zdaje czy wykorzystali Vinny'ego z FFAC?
Nie wydaje ci się. Akcja gry rozgrywa się przecież po wydarzeniach z AC, więc sięłą rzeczy musiał być zastosowany image Vincenta z tegoż filmu.

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 03, 2004, 11:26:47 pm »
Faqqq ja tutaj nie napisałem jeszcze....

kurde już dawno widziałem ten trailer który zapodałeś Wizard i musze stwierdzić że mam pewne obawy co do tej gry bo Square jednak zajmuje się jRPG głównie i robi to najlepiej...a ze strzelanką czy tam action-tpp będzie im gożej bo zabardzo dużo gier nie porobili... ciekaw jestem jak się spisze celowanie i sterowanie... w jrpg jest to praktycznie nie ważna zecz (sterowanie i celowanie) ale w takich grach najważniejsza... ciekawe jak im to wyjdzie bo ze strony technicznej (muzyka + grafika) pewnie będzie dobrze... tylko jak z resztą...

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 04, 2004, 07:58:47 pm »
Ja osobiście nie podzielam twoich obaw, Gipsi nie podzielam..... No niby Square nie ma doświadczenia w TPSach, ale myślę, że gra wyjdzie im nienajgorzej. Jeśli chodzi o celowanie i sterowanie, to w Kingdom Hearts poradzili sobie z tym całkiem nieźle, więc i teraz pewnie im wyjdzie. Pod względem graficznym DC na pewno będzie lepszy od reszty finali, bo siłą rzeczy w grach tupu "action" animacje postaci muszą być dopracowane...... Jedyne co mnie martwi to to, ze w grze może nie być tych słynnych OMV.......