Autor Wątek: Człowiek człowiekowi wilkiem a zombie zombie zombie - czyli o zombieliteraturze  (Przeczytany 4740 razy)

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Jesli ktoś lubi tematyke około zombiakową, filmy pokroju Resident Evil i Noc żywych trupów, uwielbia grać w Residenta pierwszego i drugiego a jeszcze lubi poczytać dobrą książkę, to polecam dwie książki pana którego nazwisko wymieniłem w temacie. Wojna Zombie i Zombie Survival to bardzo sympatyczne książki (Wojna Zombie prawie 500 stron ;) ) traktująca o tym, co gumisie lubią najbardziej. Wojna Zomie ( na razie tą książkę męcze, więc o niej moge co nieco napisac) jest napisana w dosc ciekawy sposób. ma charakter wywiadów przeprowadzonych przez autora z ludźmi, którzy przeżyli 10-cio letnią wojnę z zombiakami. czyta sie to miło i szybko i przyjemnie. polecam serdecznie
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 07, 2011, 10:46:30 am wysłana przez Smögu »
Kame Hame Ha

Offline Growlanser

• Tantalus Zombie Creation
  • General
  • MusSskkk
Odp: Max Brooks
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 28, 2008, 12:15:50 am »
Zombie Survival chyba widziałem na półce w Empiku. czytalem pobieżnie i wyglądało mi to na książkę - podręcznik, uczącą nas jak sie walczy z zombie np: za pomocą Drewnianej Sztachety... Całkiem miłe opisy i obrazki były :)

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 28, 2008, 12:18:55 am »
O tak. Zombie Survival Guide to naprawdę kawał dobrej roboty. Ciekawi mnie tylko kiedy nadejdą czasy, gdzie przeniosą jego książki z działu "Science Fiction" do działu "Poradniki"...Wszystko wydaje się zajebiste, ale nikt z nas jednak by czegoś takiego nie chciał.
World War Z ściągałem kiedyś jako audiobook'a, ale nie wciągnął mnie jednak.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Pietraz

• Twisted Teacher
  • Daredevil
  • **
  • Whatever...
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 28, 2008, 05:29:04 am »
Hem, interesujące :D
W jakiej cenie idzie to dostać?
A może gdzieś na necie jakiś E-book dostępny?
Ten poradniczek mnie szczególnie interesuje  :D

"A potem pieścić będziemy się czule
I zwierzać słodsze od snu tajemnice"

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 28, 2008, 05:39:11 am »
ksiazki chodza po 30 zet w kazdej lepszej ksiegarni typu matras albo of koz w empiku.. osobiscie jestem przeciwnikiem e-booków ksiazek tego typu. ale to kwestia przyzwyczajenia
Kame Hame Ha

Offline Pietraz

• Twisted Teacher
  • Daredevil
  • **
  • Whatever...
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 06, 2008, 08:42:28 pm »
Trudno, bo kupiłem sobie e-booka za 4 funty :P I nie żałuję wydanych pieniędzy, fajna sprawa :)
Teraz muszę dorwać gdzieś "World War Z", looknę najpierw w bibliotece (zapomniałem że tutaj mam całkiem sporą gdzie mieszkam, może się znajdzie owa książeczka :)) a jak nie to kolejna kasa poleci z karty na nowego E-booka :P

"A potem pieścić będziemy się czule
I zwierzać słodsze od snu tajemnice"

Offline Sherry123

• Soldier
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 31, 2010, 10:31:22 am »
Nice comments Shared by Smogu on this beautiful topic
Thanks

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Odp: Człowiek człowiekowi wilkiem a zombie zombie zombie - czyli o zombieliteraturze
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 07, 2011, 10:49:24 am »
przede wszystkim zmieniłem nazwę tematu na bardziej stosowny. szukałem długo czegoś w podobnym klimacie do Wojny Z, niestety z miernym skutkiem. Jedyne co znalazłem to dość mizerne książkowe adaptacje nocy żywych trupów. Podziękowałem. Czy ktoś czyta książki około-zombiakowe i zna jakąś godną polecenia lekturę na ten jakże bezmózgi i lekkostrawny temat? wdzięczny bym był niezmiernie - ale zastrzegam - nie chce książkowych adaptacji gier bądź filmów.
Kame Hame Ha