Dlaczego inny??Ano,bo jest on dosyć\"łatwy\".Nie chodzi mi tu o poziom trudności,tylko np.o widzialność przeciwników.Wiem,że w CC też to było tylko,że w FFMQ nie ruszją się oni.W FFMQ można też skakać,ścinać drzewa(Harvest Moon
??)itp.
Gra ma też inne minusy,które czynią go innym.
1.Ilość broni.Są tylko cztery-Miecz,topór,\"pazurki\"i bomby.Wiem,że każda broń ma trzy odsłony,ale to jesat tak jakby one poprostu level upowały.To samo tyczy się ekwipunku defensywnego.
2.Wygląd przeciwników-wyglądają oni tam śmiesznie i po kilku minutach grania można stwierdzić-\"Hej!Przecież to gra dla dzieci!\".No nie całkiem.Gra może być trudna,bo\"nową\"broń lub zbroję trzeba czasem znaleźć samemu.
3.Mało postaci.PODCZAS WALKI MOŻNA MIEĆ TYLKO 2 POSTACIE!!!Bez przesady,trochę za mało.
4.Ilość czarów-też mało.Są tam 3 typy magii-White(lecząca),Black(ofensywna)i Wizard(też ofensywna)Każdy typ ma po 4 różne czary.Trochę mało.No ale czego więcej trzeba??Jest Cure,jest Heal,jest Life,jest Fire,jest Thunder i Meteor(szkoda,że nie ten z FFVII :twisted: ),jest \"Holy\"(tam ona się inaczej nazywa.
Teraz nie wiem,czy grafikę można zaliczyć do minusów.Wygląda ona jakby była zrobiona po FFIV.Mi to jednak nie przeszkadza.
A teraz GIGANTYCZNY PLUS-MUZYKA
Muzyka tam jest wspaniała.Battle Theme i Boss Theme zachęca cię do dalszej walki,a utwór w Doom Castle poprostu wymiata.Są one bardzo dynamiczne.Można tam usłyszeć zarówno gitarę elektryczną,jak i wiele innych instrumentów muzycznych.
Na koniec została fabuła.
Jest ona taka sama jak w FFI-V.Są 4 kryształy,któś czerpie ich moc i niedługo wydostanie się na świat wielkie zło(straszne co
).Oczywiście ty(sam nazywasz tam postać)musisz temu zapobiec,nie udajeci się to ofkoz i musisz pokonać złego Dark Kinga(straaaaaaszne imię...tja...)...
A co wy sądzicie o tej grze??