Autor Wątek: Ogłoszenia  (Przeczytany 2770 razy)

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Ogłoszenia
« dnia: Listopada 28, 2006, 05:03:31 pm »
Tutaj znajdą się wszystkie ogłoszenia w sprawie ewentulnych zmian w grze. Temat jest zamknięty, więc jeżeli jest coś, co powinni wiedzieć wszyscy uczestnicy, to informucie mnie o tym przez PM, GG lub przez temat "Kraina bogów".

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Ogłoszenia
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 03, 2006, 05:31:24 pm »
Tak w ramach ogłoszeń parafialnych chciałbym dwie rzeczy wam przekazać.

Dla tych co pominęli to zdanie z Prologu - motyw wszystkich zawodników do uczestniczenia w walkach i zabijaniu się nawzajem jest taki, że każdy chce, aby bogowie spełnili jego jedno życzenie. Jakie to życzenie, to już powinniście wiedzieć znając postacie (Czego mógłby chcieć Cloud Strife.. hmmmmm.... może ożywić kogoś?).

W sprawie głosowania: Przez tydzień wszyscy forumowicze będą mogli zagłosować na to, która walka jest lepsza. Nalegam jednak, abyście nie wybierali pod kątem tego kto w niej wygrał na zasadzie: "Jestem fanboyem FFVII, więc lepsza walka to ta, gdzie wygrał Cloud". Chociaż wyglądać to może różnie, zasadniczo to konkurs literacki, więc decydować powinien szerokopojety kunszt w operowaniu językiem.

That was a public service announcement, brought to you by Tantalus

PS. Nie czytajcie tego posta ahahahaha....

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Ogłoszenia
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 07, 2006, 08:40:15 pm »
Źle jest ludzie... jest bardzo źle.... Yuzuriha dostała szlaban na kompa. To oznacza, że nie może wziąć udział w turnieju. Do końca weekendu spróbuję wyczaić kogoś w jej zastępstwo. Wiąże pewne nadzieje z G-1 lub RadicalDreamerem... może uda się ich namówić do współpracy. Jeżeli ktoś, kto nie gra chce się zgłosić w tej chwili, to proszę bardzo, pomogłoby mi to cholernie.

Jeżeli do niedzieli nie uda się nikogo skołować... cóż, będę musiał przelosować walki, w których była i zrobić wiele nowych ustaleń. Jak coś będzie ustalone, to powiem wam dokładniej...

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Ogłoszenia
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 07, 2006, 09:15:31 pm »
The day is saved, thanks to RadicalDreamer...

Wchodzi on na miejsce Yuzu... czyli sytuacja opanowana.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Odp: Ogłoszenia
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 15, 2006, 02:22:20 am »
W związku ze zmianą silnika forum, logi, które były odpowiedzialne za głosy oddane przez was w sondach, zamykam sondy, zanim odkryjecie, że mogliście jeszcze raz głosować heh. Nie zmieniłoby to pewnie wyniku, ale różnica głosów byłaby zawyżona.... zresztą, i tak nikt by nie zagłosował przez te 2 dni. Obrazki w temacie Ranking będą update'owane z każdą niedzielą (poczynając od następnej).

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 30, 2007, 12:08:44 am »
W "stałych elementach walki" w zasadach zabawy, dodałem nowy paragraf (9). Tyczy się on wspomnień zawodników związanych z przeszłymi walkami (jako, że zaczyna się druga kolejka, to już takowe będą mogli mieć). Proszę o zapoznanie się z nowym punktem w regulaminie i o utrzymanie tej konwencji w swoich walkach.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 11, 2007, 10:27:27 pm »
White_wizard nie zdążył dzisiaj napisać walki, więc w przypływie dobroduszności, dałem mu czas do jutra na stanięcie do pojedynku. Jeżeli jutro nie napiszę, Ignatius wygrywa walkowerem (a tego nikt nie chce, bo Igni już trochę za dużo wygrał hehe).

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 05, 2007, 12:37:48 am »
Zrobiłem małą zmianę w tabeli grupy drugiej. Dotyczy ona tylko Siergieja i The Reavera, ale lepiej będzie jak o niej napiszę jeszcze tutaj. Mają oni w następnym tygodniu walkę (Cyan VS Sora) i zamieniłem ich miejscami w jej opisach. The Reaver, który miał opisywać zwycięstwo Cyan'a zajmie się opisaniem tryumfu Sory, a Siergiej odwrotnie. Powodem jest to, że Reaver już raz opisywał zwycięstwo Cyan'a i nie może zrobić tego po raz drugi w fazie grupowej, według założeń mojego systemu. Bug w systemie jest o tyle głupi, że Siergiej już wcześniej opisywał porażkę Sory i teraz będzie to robił ponownie, po nowej zmianie. Stwierdziłem jednak, że lepiej jest opisywać dwa razy porażkę tego samego bohatera niż dwa razy jego zwycięstwo.

Krótko mówiąc: Siergiej opisuje w walce zwycięstwo Cyan'a, a Reaver zwycięstwo Sora'y. Zmiany zostały uwzględnione w rankingu, który zupdate'owałem przed chwilą.

Przepraszam za utrudnienia i za nie wykrycie tego drobnego błędu wcześniej.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 26, 2007, 11:32:23 pm »
Czas uchylić rąbka tajemnicy na temat zbliżającej się fazy grupowej. Wcześniej o niej dużo nie pisałem, co by wam niepotrzebnie nie motać, ale teraz czas najwyższy, żebym opisał dokładnie jak będzie ona wyglądać, jeżeli ktoś jeszcze się nie domyśla....

Take a look:

Tak z grubsza wyglądać będzie drzewko pucharowe dla naszych wojowników. Jednakże, w rankingu będzie pokazywane oddzielnie w trzech częściach, prawdopodobnie do samego zakończenia turnieju. Fazę pucharową podzielić można na dwie zasadnicze fazy:

Faza 1

Dotyczy ona walk, które na schemacie zaznaczyłem na czerwono i niebiesko. 8miu nadzorujących, którzy zakwalifikują się do tej fazy zostaną podzieleni na dwie grupy: czerwoną i niebieską. Z systemowych powodów, w których szczegóły się wdrażał nie będę, podział w tych drużynach wygląda tak:

Drużynę czerwoną stanowić będą osoby, które po zakończeniu trzeciej kolejki fazy grupowej, będą zajmować w klasyfikacji generalnej pierwsze, trzecie, szóste i ósme miejsce

Drużynę niebieską stanowić będą osoby, które po zakończeniu trzeciej kolejki fazy grupowej, będą zajmować w klasyfikacji generalnej drugie, czwarte, piąte i siódme miejsce

Taki podział ma zapewnić maksymalną równowagę sił w obu grupach. Jak widać na zamieszczonym schemacie, zarówno czerwona, jak i niebieska drużyna, rozgrywać będzie 6 walk (4 w 1/8 finałów + 2 w ćwierćfinałach). Nadzorujący będą do tych walk wyznaczani losowo, tak jak to miało miejsce w fazie grupowej, a rozgrywki toczyć się będą wewnątrz grup. Każdy stoczy z każdym jedną walkę (co da razem 6 walk), po czym wyłoniona zostanie dwójka najlepszych z każdej grupy, która przejdzie do fazy drugiej.

Faza 2

Wbrew oczekiwaniom, czerwoni finaliście nie będą się koniecznie znajdować po lewej stronie schematu, a niebiescy po prawej. Po skończeniu ćwierćfinałów będzie tydzień przerwy w rozgrywkach, w trakcie którego każdy z tej czwórki ma mi przesłać coś na wzór głosów do AvEx'a albo tych punktów znajomości, które przysyłaliście mi przed rozpoczęciem TotT. Każdy z nadzorujących umieści czterech wojowników, którzy doszli do półfinałów, według tego, czyje zwycięstwo najchętniej by chcieli opisywać. Ja, według tego, przydzielę każdemu nadzorującemu jego zawodnika. Od momentu ogłoszenia przydziałów, los wojownika i uczestnika zabawy jest sprzężony - jeżeli postać, której zwycięstwo opisywałeś odpadnie, ty odpadasz razem z nią. W ten sposób dojdziemy do finału.

Nie jest takie skomplikowane co? No.. może trochę. W każdym razie, wszystko działa. Jeszcze jedno - w wypadku remisu w fazie drugiej, odpada osoba, która zajmowała niższą pozycję w klasyfikacji generalnej (faza grupowa + pierwszy etap pucharu). Niestety, nie będzie czasu na dogrywki, a do złotego gola grać na pewno nie będziemy heh. Jak coś jest niejasne, to w Krainie bogów pytajcie.

Zasady obowiązujące w fazie pucharowej:

Faza 1 (1/8 i 1/4 finałów)

- Minimalna ilość znaków dla opisu walki zwiększona do 6000.
- Dwie walki w ciągu tygodnia. Tydzień na głosowanie.

Faza 2 (półfinały, walka o trzecie miejsce).

- Minimalna ilość znaków dla opisu walki zwiększona do 7500.
- Jedna walka w ciągu tygodnia. Tydzień na głosowanie.

Finał

- Minimalna ilość znaków, tak jak w fazie drugiej
- Głosowanie tajne na PM do mnie (nie tylko aby dodatkowo zapewnić uczciwość głosowania, głównie aby potrzymać graczy w napięciu do samego końca). Dwa tygodnie na głosowanie.

(te zasady potem wrzucę do odpowiedniego działu)
« Ostatnia zmiana: Marca 29, 2007, 05:52:55 pm wysłana przez Tantalus »

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 24, 2007, 12:50:47 am »
W związku z zaistniałą dzisiaj sytuacją, ogłaszam co następuję.

Walka XXXIX: Celes VS Kuja - Ponieważ Teeno nie uwinął się z napisaniem walki, Tantalus wygrywa domyślnie, zdobywać trzy punkty dla Kuja i eliminując Celes z turnieju. Jednakże ponieważ walka ta to pojedynek towarzyski, nie punktowany w rankingu nadzorujących, otwieram czysto sportową sondę, której zwycięstwo o niczym nie zaważy, a ma jedynie odzwierciedlić zdanie czytelników.

Walka XL: Vincent VS Crono - Obaj zawodnicy nie zdążyli w ustalonym z góry terminie. Vivi napisał dwie minuty później i nawet uznałbym to, gdyby nie fakt, że walka była stanowczo za krótka i została przez to zdyskwalifikowana. Walka zostaje uznana jako porażka, zarówno dla Vivi'ego, jak i W_w. W grupach zawodników ogłoszony zostaje remis, co zapewnia Crono występ w fazie pucharowej.
« Ostatnia zmiana: Maja 07, 2007, 11:58:23 pm wysłana przez Tantalus »