Jest całkiem sporo, których używam. Niektóre oczywiście dla beki czasem, typu symulator perkusji albo shotguna, ale takie kretynizmy mają zdecydownie swój urok. No ale kilka, np. WeDict Pro, Miasto Muzyki, Discover, czy Snapture używam bardzo często. No i sporo gier z AppStore'a, ale gier nie liczę, bo tera to na każdy telefon jest wchuj gier (chociaż, założę się, że na Omni nie masz Katamari, ani żadnej gry od Square Enix'u hehe).
Oczywiście, to jaki telefon jest najlepszy zależy od tego, czego człowiek wymaga od takiego urządzenia. iPod'a np. bym za cholerę nie kupił, bo od swojego odtwarzacza mp3 wymagam tylko tego, aby dobrze odtwarzał muzykę, aby dało mu się poukładać muzykę (w większość mp3 tracklista w folderach się alfabetycznie porządkuje zawsze), aby bateria była dobra, wyświetlacz czytelny, takie tam. Dlatego od muzyki używam irivera, bo jest niezawodny, bateria trzyma w nim 3x dłużej niż w innych mp3 (dzięki temu, że można mu całkowicie wyświetlacz wygasić), no i software umożliwia porządkowanie po mojemu. iPod pewnie umożliwia to samo, ale jest 3x droższy, no i ma wchuj dziwnych rzeczy dodanych, do tego, jako pirat z powołania, nie zniósłbym kupowania muzyki w iTunes'ie hehe...
iPhone'a nabyłem między innymi dlatego, że podjarałem się faktem, że telefon ten jest supportowany przez Square Enix. W tej chwili mam dwie gry od nich i spodziewam się znacznie więcej w przyszłości. Jednak teraz, jak go już te pół roku mam, doceniam go właśnie przede wszystkim ze względu na olbrzymi support ze strony producentów, jaki domorosłych programistów. No i, mając gigantyczną ilość narzędzi do grzebania w ustawieniach systemowych telefonów, mogę z nim zrobić właściwie co zechcę. Nie siedzę głęboko w telefonii komórkowej, ale jestem pewien, że żaden inny telefon nie ma takiego supportu i, co za tym idzie, takiej masy software'u, w tym wchuj naprawdę genialnych aplikacji.