Autor Wątek: RTS  (Przeczytany 3431 razy)

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
RTS
« dnia: Grudnia 03, 2005, 03:56:37 pm »
Szukałęm, ale nie znalazłem odpowiedniego tematu. A że jestem Starcrafto-maniakiem i lubię RTS'y to założyłem ten temat. W sumie pretekst jest inny - zdonyłem C&C Generals i nie miałem gdzie o tym napisać. Więc założyłem temat ogólny o RTS'ach. Więc po godzinie (albo i dwóch :) grania w Generalsów mam o tej grze jak najlepsze zdanie. Sliczna, w miarę realistyczna, i grywalna. Dynamiczne walki są tu niewątpliwie dużą zaletą. Pole bitwy - jak dla mnie miód. Lubię takie gry, więc każda rewelacyjna pozycja w tym gatunku jest przeze mnie ciepło przyjmowana. Polecam wam tą gierkę i zapraszam do pisania. Piszcie o RTS'ach - za co ke lubicie, za co nie, a ja (inni pewnie też) z miłą chęcią poczytają jakie jest wasze zdanie na ten temat :)
Kame Hame Ha

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
RTS
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 03, 2005, 05:25:07 pm »
mam do ciebie pytanie/nia czy straciłes na grze w warcrafta 2 min 0,5 roku z swego zycia
2. czy straciłes rok z zycia na starcrafcie i 0,5 na dodatku
Jesli tak mozesz sie nazywac rtsomaniakiem a jak dobrze grasz w starcrafta to sie na b necie mozemy spotkac  :] w warcrafta 2 tez ;]
tak więc podsumowujac pytania gry z seri Starcraft / Warcraft potrafia zabrac duuuzo czasu z życia gdyz sa
1. Świetne
2. Niezastąpione
3. Wciagajace
4. N I E P O W T A R Z A L N E
i to tyle z mojej strony na temat rts ze stajni Blizzarda ;]
« Ostatnia zmiana: Grudnia 03, 2005, 05:27:12 pm wysłana przez Glenn »

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
RTS
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 03, 2005, 05:31:11 pm »
odp na pytanie1
nie, w Warcrafta2 prawie nie grałem
odp na pytanie 2
kompa mam 5 lat. i od pięciu lat gram w Starcrafta. ile z życia straciłem - sam nie wiem :) dwa lata... może i lepiej :) a oststnio jak mi net założyli w pokoju próbowałem połączyć się z BattleNetem - zaczął mi sciągać uaktualnienie i Starcraft padł  <_<
gdy tylko naprawię wszystko spróbuję znowu się poączyć i możemy się zmierzyć. Ja ostatnio gram Zergami :)
Kame Hame Ha

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odp: RTS
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 19, 2007, 12:31:14 am »
RTSy? hmmm

Zdecydowanie, moim ulubionym RTSem, była, jest i chyba pozostanie na zawsze Diuna 2 (Dune 2). Prekursor, "matka" wszystkich następnych RTSów.

Grałem w większość znaczących gier z tego gatunku (C&C, StarCraft, seria WarCraft, seria Myth, Total Anihilation i wiele innych). Co mogę powiedzieć:

StarCraft - ja na prawdę nie wiem czy się ludzie podniecają. Ta gra jest na prawdę przeciętna. O wiele bardziej podoba mi sie...

WarCraft - może dlatego że to "mój" klimat (świat fantasy).

Myth - jedna z moich ulubionych gierek. Głównie z tego względu że odeszła od schematu "zbuduj bazę, wyprodukuj jednostki i zniszcz wroga". Wiele innowacji (warunki pogodowe, ukształtowanie terenu, możliwość zabicia swojej jednostki). Dla mnie hicior.

Ostatnio jednak nie grałem za dużo w RTSy, choć spodobali mi się "Pretorianie". Grywałem troche w RTSy z II WŚ.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 03, 2008, 01:03:51 am wysłana przez Ard »

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 19, 2007, 12:36:53 am »
Zdecydowanie, moim ulubionym RTSem, była, jest i chyba pozostanie na zawsze Diuna 2 (Dune 2).
ummm a to sie nie zwalo Battle for Dune? kiedys to mialem ale stracilem niedlugo po przejsciu najbardziej wredna rasa ;f

Grywałem troche w RTSy z II WŚ.
sprobuj War Front

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 19, 2007, 12:58:23 am »
no coż Star- a War- Craft to w sumie dwa różne podejscia do rts-ów. Osobiście mi nie do końca przypadł do serca War3 plus dodatek.

ostatnio maniakalnie zagrywam się z kolei w Warhammera 40k Dawn Of War z dodatkiem Dark Crusade. Naprawdę zaje-fajna gra, jeden z lepszych rts w jakie ostatnio miałem okazję pograc ;) gierka oprócz tego, ze naprawdę dobra i grywalna, dodatkowo rzuciła mnie w wir bitewniaków, i kto wie, moze kiedyś zagram w W40k prawdziwą bitwę przy prawdziwym stole ;)

chciałem, miałek zamiar, już nawet zainstalowałem i odpaliłem C&C3... ale niestety, albo wersja jest skaszaniona, albo mam za słaby laptop... po odpaleniu gry komp sam z siebie mi sie resetuje, więc... póki co nie poznam się bliżej z C&C3... a szkoda, bo widziałem demo... :(
Kame Hame Ha

Offline Spec (Wraith)

• Berserker
  • Trololo
    • Rise of the Empire
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 14, 2007, 10:31:11 pm »
Ja z kolei grywam w coś przez nikogo tutaj nie wspominane: Rise of Nations. Naprawdę fajna strategia, zwłaszcza z dodatkiem Thrones & Patriots.