Autor Wątek: A.I.  (Przeczytany 4133 razy)

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
A.I.
« dnia: Grudnia 12, 2004, 01:24:40 am »
Film wydawał się ciekawy pd względem wizualnym i środowiskowym (uwielbiam science fiction), ale równierz w innych kwestiach był wyśmienity, w końcu robił go sam Spielberg. Początkowo myślałem, że będzie on podobny do kilku fimów co wcześniej widziałem, które z kolei były o stosunkach "robot - człowiek". Tutaj było inaczej bo widać było, że roboty to bezmyślne objekty ludzkiej wyobraźni, ale z nich najbardziej wyróżniał się ten jeden, główny bohater dziecko. Z góry zakładałem, że finał będzie wyglądał tak: roboty zbuntują się i będzie wielka wojna, która zakończy się zwycięstwem dla robotów... Matrix? Film bardzo mnie zaciekawił w środku, jak okazało się, że to dopiero początek przygody, a konkluzja tego wszystkiego przypominała fabułę baśni o pewnej marionetce...
Film jak najbardziej udany i warty obejrzenia, rekomendacja dla tych co lubie S-F oraz dla tych, którzy wolą przemyślenia. Muzyka fortapianowa, lekka, ale jak najbardziej pasująca. Efekty wizualne są znakomite, bardzo dobra animacja poruszających się ludzi jako zepsutych robotów. Jeżeli Spielbergowi ten projekt jeszcze raz do głowy przyjdzie, to na jego finał będę czekał z niecierpliwością.
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
A.I.
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 12, 2004, 09:41:12 am »
geeeez....najgupszy film jaki widzialem. Strasznie biedny i nedzny byl.

Offline Tamaya

• Wanderer
    • http://www.tamaya.escarp.net
A.I.
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 12, 2004, 10:36:50 am »
Widziałam i uważam, że bardzo piękny film. Pokazanie uczuć u maszyn. Tylko może nieco smutny.

Offline Selphie

• Daredevil
  • **
  • Yes, I'm your god.
    • There's no need to fear, Underdog is here!
A.I.
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 12, 2004, 11:03:24 am »
kurde, kurde, kurde... a ja wlasnie nie widziałam!! no nie no... bo starzy chcieli tv (u mnie w pkuju sie zespsolo, tzn mozna oglądac ale oczopląsu można dostac..) ech..  :(  

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
A.I.
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 12, 2004, 11:35:16 am »
Ai... ehhh piękne poprostu piękne... kocham te jej króciutkie włosy, to jak się uśmiecha (ale nie jak się śmieje gdy szaleje i skacze z radosci tylko gdy tak szczerze się uśmiechnie), świetny charakter i do tego cudna uroda... ehhh kocham ją...

no dobra koniec żarciku tak śmiesznego jak budziki mojego starego... filmu nie oglądałem ale widziałem kawałek... i przez chwile myślałem że to jakiś stary film z lat 94-96 nie wiem, tak to wyglądało... jakość obrazu, ale mówie tu o 5 minutowym urywku który widziałem (jakiś koleś był chyba w jakimś hotelu, był jakiś blondyn w skorze rugi koleś i kobieta na łóżku...) ale bardzo mi sie podobało jak taki miś uszatek zapieprzał po lesie na tych swoich krzywych nużkach i coś tam gadał dod głównego bohatera...

jeśli uwielbiasz science-fiction sprawdź "Casshern"... napewno film który niektórzy uwielbiaja inni mówią że kicha... ale jak ty lubisz s-fic. to ci się spodoba... noi d tego jest zakręcony tak jak ty, i są mechy...
« Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2004, 11:40:14 am wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
A.I.
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 13, 2004, 02:02:34 pm »
Oglądałam i powiem,że film był naprawdę piękny...eh Gipsi żałuj.Na samym końcu strasznie wzruszający.Piękna była również scena gdy te "ufolki" przyleciały i uwolniły Davida z lodu.Efekty specjalne też pięknie zrobione.Film bardzo mi się podobał ^_^
« Ostatnia zmiana: Grudnia 13, 2004, 02:03:00 pm wysłana przez YUzuriha »

Offline GamePlay

• General
A.I.
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 13, 2004, 02:18:31 pm »
To mnie bardzo ciekawi jak ludzkość będzie wyglądać za 2000 lat (dziękuje za spoiler YUzefa). Zmutują się tak, że pierwotnej formy nie będą przyjmować...?  Nie mówiąc już o technologii, która po prostu w takim czasie jest dla mnie niezrozumiała (chociarz już słyszałem o procesorach kwantowych, które nie mają postaci stałej tylko są "cieczą") i raczej nie cieszy mnie to, że moja mama za te kilkaset lat mogłaby być robotem.
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
A.I.
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 13, 2004, 04:04:51 pm »
jedna z ciekawych wizji co moze sie stac za jakis czas...czy maszyny moga miec uczucia...czy moga tesknic, kochac...GPM, masz gust :P

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
A.I.
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 13, 2004, 11:00:02 pm »
geeeez....najgupszy film jaki widzialem. Strasznie biedny i nedzny byl.
Genialny film :> powiedz co Ci się konkretnie w nim nie podobało :> a może jesteś jeszcze za młody na ten film :>  
]

MarvelliX

• Gość
A.I.
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 14, 2004, 11:11:23 pm »
Piękna była również scena gdy te "ufolki" przyleciały i uwolniły Davida z lodu
To nie były ufolki tylko maszyny które po tysiącach lat przybrały zaawanssssowaną forme... natomiasssst po ludzich widocznie ślad zaginoł ;) nie licząc tego co te "ufoborgi" wykopywały :P

Ocena filmu?... ehhh troche za bardzo pszynudzali film typowo paraboliczny: nuda... akcja... nuda <_< jak dla mnie to taki srednii bo wcześniej ogladałem inne filmy o robotach z uczuciami... chocby sssam "Ja, Robot" i siakiś z Robertem Wiliamsem ale nie pamięta nazwy <_<  

Offline Tamaya

• Wanderer
A.I.
« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 15, 2004, 10:24:43 am »
Mnie się wydaje, że ten film jest głeboki w treść.  Nie chodzi tylko o uczuciowe maszyny, ale o to czy potrafilibyśmy się z nimi żyć na jednej planecie patrząc na nich inaczej niż na toster, czy ekspres do kawy i przez to jest szczególny.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 15, 2004, 10:25:24 am wysłana przez Tamaya »

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
A.I.
« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 15, 2004, 11:08:11 am »
Ludzie wy się nie znacie..moim zdaniem w filmie nie powinna być tylko sama akcja.Przecież w nim chodziło bardziej o treść tak jak mówi Tamaya.

Offline GamePlay

• General
A.I.
« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 15, 2004, 11:51:43 am »
Oglądaliście/czytaliście/słyszeliście o Pinokiu? Ten film jest podobnie odbierany jak ta bajka. Jest to opowieść o pinokiu XXI wieku.

Offline Tamaya

• Wanderer
A.I.
« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 16, 2004, 11:59:09 am »
No akurat Pinokio ziścił swoje marzenie o tym aby być człowiekiem i mieć rodzinę, jeżli dobrze pamiętam zakończenie, ale podobieństwo jest nie przeczę.