Kategoria ogólna > Final Fantasy I-VI

Final Fantasy III na Nintendo DS

<< < (4/4)

DarkAura16:
FF III, to trochę pozmieniana wersja oryginału z lepszą grafiką. IMO oryginał ma ten swój klimat, dlatego ja także po kilku godzinach odpadłem.

Sebusiowaty:
http://www.youtube.com/watch?v=x374wqS5EPM&list=PLs6QbXUQ8LnK21L-SRLYjl1UH46cJoxnU

kALWa888:
Hm, szkoda że gra dość rzadko pojawia się na allegro, bardzo chętnie bym zagrał, chociaz bardziej ciekawi mnie FF4 DS.

kALWa888:
Właśnie ukończyłem wątek fabularny w Final Fantasy III. Fabuła nie jest niczym wielkim, ot czterech bohaterów ma uratować świat przed mrokiem który chce go pochłonąć. Wszystko wygląda bardziej na zasadzie biegania z miasteczka do dungeonu i z dungeonu do miasteczka, aż w końcu docieramy do ostatniej lokacji i tam rozwalamy ostatniego przeciwnika. Nie ma nawet za bardzo o czym się rozpisywać, ale w zasadzie bardzo dobrze, że fabuła nie została szczególnie zmieniana względem oryginału i bardzo fajnie, że ten remake powstał. Zaskakujące że początkowo miał pojawić się na PS2 - ciekawe co by z tego wyszło. Grafika bardzo kojarzy mi się z FF7, postacie mają podobny design - też taki jakby dziecinny. Muzyka jest bardzo przyjemna, kilka utworków wpadło mi w ucho, a szczególnie utworek towarzyszący nam podczas ostatniej walki.
Final Fantasy III (DS) Music Cloud of Darkness EXTENDED
coś przecudnego. Chwalę sobie takie odlschoolowe brzmienia. Szkoda, że soundtrack tak trudno u nas dopaść i że tyle tego bootlegowego dziadostwa krąży po świecie.
Ogólnie ostatniego bossa pokonałem na 61 poziomie doświadczenia klasami takimi jak: Devout, Ninja, Black Belt i Dark Knight. Trudno nie było - jak zwykle kręciłem się zbyt długo i nazbierałem multum kasy (półtora miliona), której nie mam na co wydać nawet. Teraz pozostaje mi odwiedzić dodatkową lokację, w której zmierzyć się będę musiał z przeciwnikiem trudniejszym niż ten ostatni. Ale żebym mógł tam dotrzeć muszę jakieś listy w MogNecie wysyłać do innych graczy, ale nie za bardzo mam jak to zrobić, bo nie mam kumpli posiadających DSy. No cóż, pozostaje pokombinować z WiFi, bo oprócz zwiedzenia dodatkowego dungeonu, jest jeszcze klasa Onion Knight do zdobycia - tutaj też listy potrzebne -.-. I jak tylko wszystkie klasy i postacie dostaną 99lvl, będę mógł uznać grę za ukończoną w 100%. Niestety, od żadnego bossa nie kradłem, nie mam więc jakichś unikalnych broni itp.
Tak czy siak, bardzo dobrze bawiłem się przy trzecim Final Fantasy - kilka rzeczy bym poprawił - jak na przykład animacja postaci podczas walk no i dodałbym możliwość zapisywania wewnątrz dungeonów jak to miało miejsce w FF4 czy FF6 na PSXa - nie wiem jak na (S)NESie, nie grałem. Te 42h za zmarnowane nie uważam, gra dobra, wciągająca i przyjemnie się gra. Chyba można polecić byle nie bardziej wybrednemu fanowi gatunku. Moja ocenka to w porywach 8/10, bez porywów 7+.
No i brakło lepszego wykorzystania dwóch ekranów. Tylko na mapie świata mapy na górnym ekranie mapkę i podczas intra czy kilku scenek są dodatkowe obrazy. A szkoda, bo przydałoby się statystyki bohaterów podczas walk na górnym czy dolnym ekranie i mapka - podobnie jak w Kingdom Hearts. Ale nic to, pewnie dopiero przy późniejszych grach zaczęli myśleć o podobnych rzeczach.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej