Kategoria ogólna > Square Enix... West?
Seria Blood Omen/Legacy of Kain
Spec (Wraith):
You have read the signs, but missed their meaning. :)
Powiem tutaj krótko: nadajemy na różnych falach chyba. ;) Ja, mówiąc o ewolucji, mam na myśli ewolucję w wyglądzie i ogólnie w proporcjach ciała. :) Jeśli chodzi o ewolucję poszczególnych zdolności, to nie ma co się zastanawiać - po prostu rozwijali się zależnie od tego, w jakim środowisku byli. Koniec, kropka. ;)
Ard:
Dla mnie jedno ma ścisły związek z drugim, bo jakoś nie wyobrażam sobie Zephona w środowisku Rahaba. Ale miał być koniec z tym :-X ;)
W SR2 Raziel zabija wszystkich członków zakonu (łącznie z samym sobą). W którymś momencie Kain bezcześci ich ciała, ożywia ich i zostają jego "generałami". Zakładając że wszyscy zostali ożywieni w tym samym czasie, przez tą samą osobę, to być może na późniejszą ewolucję miały wpływ ich cechy ludzkie, które posiadali przed śmiercią.
Nie wiem, kombinuję ;)
Spec (Wraith):
Ja od zawsze kierowałem się założeniem, że Kain wskrzeszał braci po kolei - zaczynając od Raziela, idąc przez Turela, Dumaha, Rahaba i Zephona, a kończąc na Melchiahu. Zresztą, z tego co wiem, założenie to jest ogólnie przyjmowane, heh... Także w tym miejscu wychodzi to, co już od paru postów wałkuję ;) Melchiah posiadał najmniejszą część duszy Kaina i już po tysiącu lat rozjechał się do kupy łajna. Zephon spajęczał. Dumah ma mniej więcej ludzką posturę. Turel umknął Razielowi i mógł się dalej "psuć" - do czasu, aż Azimuth go nie ściągnęła i nie zaczął być czczony jako Hash'ak'Gik.
Cóż, czyli wychodzi na to, że ścisły związek z ogólną ewolucją miały trzy fakty: cechy ludzkie, środowisko, w którym się rozwijali, no i to, jak wiele duszy Kaina każdy z nich posiadał. :) Dyskusję na ten temat uważam już za zakończoną, bo powoli zaczynamy (chyba) powtarzać argumenty.
Nadaję więc nowy temat - Kain czy Raziel? Raziel czy Kain? Którego preferujecie i dlaczego? Wszystkich, którzy kiedykolwiek zetknęli się z LoK-iem, serdecznie zapraszam do (miejmy nadzieję) zażartej dyskusji! :)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej