Kategoria ogólna > HELP
Star Ocean Help
Ard:
najlepiej to przydalaby sie solucja do tych wszystkich skilli...wiem co i jak, tylko nie wiem za bardzo jakie zdolnosci warto sie uczyc...jesli mozecie to opiszcie co nie co...
czy po zakonczeniu gry korzysta sie ze starego save'a czy zaczyna sie gre od nowa??
White_wizard:
a ja ci powiem, żę najbardziej przydaje się smithing. czasami można jakąś super broń stwoorzyć...... np. przerobiłem sobie longsword na longsword z i mi starczył wo końca gry prawie..... warto też opanować art (nie wiem czy tak to się nazywało, ale chodzi o malowanie) - jak ci się uda coś namalować to sprzedajesz z dużym zyskiem, ....... jeszcze taki skill.... co pozwala identyfikować różne rzeczy.... szalenie przydatny..... i najważniejsze - oracle - bez tego nie dostaniesz się po skończeniu (jak skończysz gre to przy twoim starym savie jest gwiazdka) gry do "oracle room" i nie odkryjesz ukrytego poziomu
Ard:
a powiedz mi jeszcze Bialy Magu jak rozdysponowales swoje umiejetnosci??...czy wszystkich uczyles tego samego, czy jedna postac byla np. dobra w identyfikowaniu itemow, druga w smithingu, trzecia w czyms tam...i napisze jeszcze czy gra sie od nowa na starym save czy zaczyna sie gre od nowa....
White_wizard:
to by było absurdane, gdybym wszystkich tego samego uczył. Każdemu na początku pakowałem na maksa jedną, albo dwie umiejętności, a jak już były podpakowane, to leciałem następne. A na starym savie to się chyba od nowa nie gra..... bo jak pokonasz ostatniego bossa to masz gwiazdkę przy savie. A jak save włączysz to możesz użyć "oracle" i jesteś w pokoju, z którego możesz się dostać do ukrytego poziomu (około 35 pięter w dół :D) No a jak już przejdziesz ukryty poziom, to i tak na starym savie mie możesz grać od nowa. A.... jeszcze jedno. W tym ukrytym poziomie NIE ma punktów zapisu
Solidus:
Nigdy nie aktywuj umiejętności Flip bo będzie ciężko w walkach(szczególnie z ostatnim bossem w randze A w Coloseum-natychmiastowy Petrify w 99.9%). Najważniejszy jest Art i Authoring(Smithing prawie nigdy się nie udaje nawet na Lv.10).
Najlepiej uczyć postać skilli do których mają Talent.
Dzięki Art(musisz mieć talent Design Sense) możesz zduplikowac prawie każdy przedmiot i sprzedać go(strasznie dużo kasy zdobedziesz dzięki temu i zaoszczędzisz sporo czasu). Authoring pozwala pisać ci książki i uczyć Skilli inne postacie(musisz mieć talent Writing Sense).
Dbaj o to aby postacie miały talent Originality(dzięki temu np. Cius[jeśli go zrekrutujesz] i nie tylko on stworzy swoją najlepsza broń) . Dash wystarczy ci na Lv.1 bo wyższe tylko Agility ci zwiększą. Czasami pewnie będą cię nudzić ciągłe walki więc wyucz postać z talentem Sixth Sense skilla Scouting(zmniejsza on Encounter Rate). Ucz sie także u każdej postaci skilla zwiazanego z ich sztuka walki(np. Ratix ma cośtam Eldarl Style) żeby się wyuczyć nowych ataków.
Jakbyś chciał coś więcej wiedzieć to pisz do mnie na GG.
Aha co do wypowiedzi W_w to nie ma tam New Game+
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej