Kategoria ogólna > HELP

Suikoden - Seria

(1/12) > >>

Ard:
no wiec dobra...niedawno otrzymalemod Devila Suikodena (jeszcze raz thx :D ) i mam zamiar sie za niego zabrac jak tylko skoncze Tales of Phantasia (jeszcze tylko wszyscy na 99 lv i jazda :D )...chcialem wiec prosic o kilka malych porad odnosnie Suikodena...co warto robic/miec...jak walczyc itp....przyznam sie szczerze ze w gre jeszcze nie gralem...potraktujcie mnie jak laika...nic nie wiem :D                            

De6v6il6:
Hehehe na początku (mówimy o jedynce :D)  proponuje przypakować naszego głównego heroka :D do tego celu użyjemy potworków o nazwie Bon Bon (albo siakos tak, takie brązowe cóś futrzaste) dostaniemy na początek dość wysoki level :D (\"zasejwuj\" :D i teraz możesz kroić dowolne stworki na planszy :) )  możemy tak popakować do 11 levca a później na górską ścieżke jest taka za mostem :) (jeszcze broń naostrzyć w wiosce i troche kasy zdobyć u Marco {Rockland coś takiego się ta wieś nazywa :D tam znajdziesz marko i zagrasz z nią  trzy kubeczki i monete, na początku graj za małe kwoty[100 np] i zapisuj jak rozmieściła monetę, kiedy już sobie zapiszesz mówisz jej dziękuje i jeszcze raz zaczynasz grać z tym że teraz za maxymalna stawkę [10000] i używasz karteczki ponieważ rozmieszczenie monet się nie zmienia ;) } ) jeżeli jesteś już napakowany przechodzisz przez górską ścieżke do wioski w dolinie (nie pamiętam nazwy :D ) i chodzisz po chatkach gadając z ludkami któryś wreszcie da Ci o ile dobrze pamiętam Fortune & prosperity crystal (albe jeszcze jeden możesz dostać , też nazwy nie pamiętam ale za to działanie tak :D dostajesz dwa razy więcej expów) [także szukaj] mając tak napakowanego herosa nie ma problemów na początku, co do bitew bo później takowe się zdarzają pamiętaj że szarże piechoty możesz zatrzemac magią, magie łukami, a łuki szarżą :D to tyle na początek przyłączalnych postaci jest 108 zbieraj je a bedzie Ci dane obejrzeć dobre zakończenie :D no to tyle co Ci jest potrzebne do suikodena jedynki narazie :D .
Jeżeli jeszcze jakieś problemy będziesz miał np. z postaciami to słuze pomocą :D
Jeżeli zaś o Rowda chodzi to o ile wiem mozna mu wtłuc w czasie odwiedzin naszego miasteczka ale po uprzednich zabiegach używając Matilda Border trick :D (robimy wcześniej sejva w naszej wiosce w tavernie przed walką z Rowdem i zbieramy po ryju, kiedy tylko uzyska dostęp na tereny muss używamy tej sztuczki :) ) czyli poprostu przesunięcia dzwi granicznych tak jak skrzynki :D później przyłączamy humpreya i futcha (nie zapisujemy) i pakujemy jak juz napakujemy się na maxa dajemy się zabić a później continue po tych zabiegach nasz hero będzie wystarczająco silny żeby złoić Rowda nie testowałem :D (za to w matildzie byłem jeszcze przed tym jak do Muss wszedłem więc ta część na pewno działa :D) no to tyle narzie bo mi palce drętwieją :D                            

Ard:
na razie nie wiem kompletnie o czy do mnie mowiesz ale dziekuje za pomoc :D ...dzisiaj biore sie za granie i mam nadzieje ze sie nie zawiode na tej gierce...widze po opinaiach ze moze byc niezla zabawa...musze sie osobiscie przekonac                            

De6v6il6:
Jedynka to tylko dobry wstęp :D poczekaj aż zagrasz w Suikodena nr.2 :D                            

Ard:
ok....jeszcze pytko...czy gre mozna ukonczyc kilka razy (tak jak w CT czy CC) :?: ...czy tez za kazdym razem gramy gre tak jak np.FF :?:  dlaczego pytam...jesli nie znajde wszystkich postaci za pierwszym razem, to czy moge je zdobyc za np. drugim przejsciem :?:

ponad to w chwili obecnej mam isc pomoc elfom...troche ludkow jesh zebralem i pytam sie czy warto brac do druzyny maga (jesli tak to kogo)?...czy lepiej postawic na wojow...wybor ciezki, bo i postaci duzo :???:                            

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej